Ikuiset sinkut: miksi jotkut ihmiset eivät löydä rakkautta?

Mainos

Tuntuuko sinusta, että et ole onnistunut löytämään rakkautta elämässäsi? Et ole yksin. On monia syitä sille, miksi jotkut ihmiset eivät löydä rakkautta. Sinkkuus aiheuttaa toisinaan ahdistusta, itsetunto laskee ja tilanne saattaa jopa hävettää. Vaikka olisit ollut ilman parisuhdetta vuosikausia, niin se ei kuitenkaan tarkoita että olisit tuomittu ikuiseen sinkkuuteen. Mitkä syyt voivat olla sen takana ettei sitä elämän suurta rakkautta ole vielä löytynyt?

Opettele rakastamaan itseäsi

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja arvokas. Arjen kiireiden keskellä monesti unohdamme pitää itsestä huolta ja tämä vaikuttaa itsetuntoon. Monesti työltä ja perheeltä on haasteellista löytää aikaa omille harrastuksille, kunnes jossain vaiheessa olo muuttuu epävarmaksi. Herkästi ihminen erehtyy vertailemaan omia tekemisiä muihin ja unohtaa keskittyä siihen mitä itseasiassa itse on.

Jos haluat löytää rakkauden, niin ensin opettele rakastamaan itseäsi. Aloita pienistä asioista kuten kiinnittämällä huomiota pukeutumiseen ja ulkoasuun sekä aloittamalla vaikka uuden harrastuksen. Tee sijoitus omaan itseesi hankkimalla asioita mitkä tekevät sinut onnelliseksi. Jos juuri nyt ei ole taloudellisesti mahdollista, niin se voi olla mahdollista kun pidät kulutusluotot kilpailutettuna. Tätä ei tarvitse tänä päivänä edes tehdä ottamalla itse yhteyttä potentiaalisiin luotonmyöntäjiin, vaan verkkopohjaiset palvelut voivat hoitaa prosessin puolestasi yhdellä hakemuksella.

On tärkeää työskennellä oman itsetunnon parantamiseksi ja oppia rakastamaan itseä ennen kuin voit odottaa toisen ihmisen rakastavan sinua.

Täydellisen ja epärealistisen rakkauden löytäminen

Kukaan ihminen ei ole täydellinen. Yksi syy ikisinkkuuteen on täydellisen kumppanin etsiminen. Tämän tulisi täyttää kaikki toivotut luonteenpiirteet, toiveet ja odotukset. On kuitenkin tärkeää olla realistinen siitä, mitä rakkaudelta haluaa ja hyväksyä ihmiset sellaisina kuin he ovat.

On täysin normaalia, että parisuhde ei ole jatkuvaa ruusuilla tanssimista. Molemmat osapuolet ovat joskus väsyneitä, stressaantuneita tai ärsyyntyneitä, jolloin herkästi tulee otettua yhteen pienistäkin asioista. Se ei tarkoita välitöntä suuntaa takaisin sinkkuuteen, vaan on tärkeää oppia käsittelemään näitä vaikeita hetkiä yhdessä ja löytää niille ratkaisut yhteisymmärryksessä.

Kumpikin suhteessa on ainutlaatuisia yksilöitä, jotka haluavat tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kun ovat. Parisuhde vaatii aina työtä ja sitoutumista. Pitää olla valmis keskustelemaan, avoimuuteen ja tekemään kompromisseja. Ystävien, naapurin ja tuttavan parisuhde voi näyttää täydelliseltä idylliltä, mutta on hyvä muistaa että jokaisessa parisuhteessa on omat haasteensa.

Epäonnistuneet ihmissuhteet menneisyydessä

Epäonnistuneet ihmissuhteet menneisyydessä voivat vaikuttaa siihen, miksi jotkut ihmiset eivät löydä rakkautta. Sinkkuus tuntuu helpolta ratkaisulta, vaikka kaipaisi kipeästi kumppania. Uudet suhteet tuntuvat jo ajatuksena pelottavalta, koska aikaisemmat suhteet ovat olleet täynnä pettymyksiä ja sydänsuruja. On tärkeää käsitellä menneitä kokemuksia ja oppia antamaan uusille suhteille mahdollisuus.

Tarvittaessa kannattaa hakea ammattiapua, jotta voi oppia luomaan terveitä ja läheisiä suhteita muiden ihmisten kanssa. Ei ole itsestäänselvyys, että jokainen suhde tulee päättymään samalla tavalla kuin aikaisemmat. Itseasiassa se voi johtua juurikin omista peloista.

Kaikki ihmiset ansaitsevat löytää rakkauden elämään. Ikisinkkuudelle voi sanoa hyvästit, kun opettelet ensin rakastamaan itseäsi!

Teksti:Sambla Group

Kommentit

Oma kommentti