15 kiloa suli kolmessa kuukaudessa

Tuula HaapalaKemiläinen Tuula Haapala on joutunut olemaan selkä- ja jalkavaivojensa takia pitkään sairaslomalla, mikä on merkinnyt kilojen kertymistä. Nyt paino on pudonnut sopivien luontaistuotteiden avulla.

Tuula Haapala, 55, on työskennellyt siivoojana Metsä-Botniassa jo 32 vuotta. Viime aikoina tahtia ovat hiljentäneet monenlaiset vaivat ja säryt. Tuula on joutunut olemaan sairauslomalla selkä- ja lonkkavaivojensa sekä vaivaisenluun leikkauksen takia. Tuulalla on työn mukanaan tuomia kulumia ja rappeumia ja vaivaisenluunkin parantuminen kesti puolitoista vuotta. On selvää, että liikunta on jäänyt vähäiseksi.

Tuula on ollut kunnioitettavat 37 vuotta naimisissa Pasinsa kanssa. Pasi Haapala, 56, työskentelee niin ikään Metsä-Botnialla, mutta koneenhoitajana. Pariskunnalla on kaksi lasta, 35-vuotias tytär ja 23-vuotias poika. Tytär meni hiljattain naimisiin ja perheessä on jo puolivuotias Inka Amelie -neiti, joka on tietysti isovanhempien silmäterä.

Tuula oli koko loppuvuoden 2008 sairauslomalla, mutta vielä senkin jälkeen tiedossa on monenlaista erikoislääkärissä käyntiä ja jatkohoitoa. Tuula on jo tähän asti ollut osa-aikaeläkkeellä eli hän on tehnyt töitä vain joka toinen viikko. Töihin hänen kuitenkin vielä kovasti tekee mieli, sillä hänellä ei ole koskaan ollut mitään kovin vakavaa sairautta eikä hänellä ole muuta vakituista lääkitystä kuin kipulääkitys, joka sekin alkoi vasta viime heinäkuussa.

Yksi Tuulan murheista on ollut ylipaino, jota on kertynyt lisää hänen sairauslomansa aikana. Hyviä aikomuksia ei ole puuttunut, mutta pulla ja suklaa ovat aina silloin tällöin maistuneet hyvin. Myös hyvä ruoka ja kesäaikana grillaus ovat kuuluneet kuvioihin

– Helmikuussa vajaa vuosi sitten päätin ottaa itseäni lopullisesti niskasta ja marssin Kemin Luontaistuotteeseen. Pyysin apua, kuinka pääsisin liikakiloistani eroon, ja siellä minua neuvottiin oikein mukavasti. Yhtenä pontimena oli tieto siitä, että tyttäreni oli menossa loppukesästä naimisiin. Halusin näyttää silloin mahdollisimman hyvältä.

– Neuvoin häntä aloittamaan Pascoe-emäsjauheella, Kemin Luontaistuotteen omistaja Sirpa Seppälä kertoo. – Toinen tärkeä valmiste oli Ozovit, jolla tehopuhdistetaan suoli. Ozovit sisältää happea, ja näin alkaa voimakas ja kokonaisvaltainen puhdistautuminen, jolloin se vaikuttaa aina solutasolle asti. Kun tämä saadaan tehtyä, aineenvaihdunta toimii entistä paremmin. Suosittelin lisäksi ulkoilua ja liikuntaa. Toisinaan hän on lisätehostajana ottanut Pascoe-sarjan pH-balance-tabletteja, jotka myös sisältävät emäksisiä kivennäisaineita.

Yksi menestymisen salaisuuksista on ollut asiaan sitoutuminen.

– En ikinä enää luovu näistä valmisteista, Tuula hehkuttaa. – Korjasin hiukan myös ruokavaliotani ja kun pääsin koiran kanssa liikkumaan, paino alkoi pudota selvästi. Se oli toukokuuhun mennessä tippunut jo 15 kiloa. Nyt sitä on tullut vähän takaisin, mutta kun aloitan taas uuden kuurin, sama onnistuu varmasti uudestaan.

– Vaatekaappi on mennyt uusiksi. Toisaalta olen löytänyt sieltä myös vanhoja vaatteita, jotka eivät ole sopineet moneen vuoteen, mutta nyt ne taas mahtuvat päälle. Vanhat farkutkin menivät jalkaan ihan solahtamalla. Hameiden koko on vyötäröstä pienentynyt huomattavasti ja kaikki koot ovat menneet uusiksi ihan mahtavasti.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Katja Lehto

Terveys-Hymy 1-09

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: ylipaino, painonhallinta, kehon happamoituminen, Pascoe-emäsjauhe, Ozovit, phBalance

Kommentit

Oma kommentti