Aikakoneen Alex sai happo-emästasapainonsa järjestykseen

Alex Ojasti– Viime vuoden tammikuussa otin itseäni niskasta, lopetin tupakoinnin ja kahvin juomisen sekä pistin syömiseni uusiksi. Laihdutin 15 kiloa ja elokuussa juoksin jo maratonin! sanoo elämäntapamuutoksen tehnyt Aikakone-yhtyeen Alex Ojasti.

Kun Aikakone-yhtye jäi tauolle, kaikkien jokapäiväiset rutiinit muuttuivat rajusti. Alex Ojasti, 41, oli toki kuullut, että tietynlainen henkinen krapula iskee. Ja näin kävi myös Alexille.

– Koin olevani hyvässä kunnossa eikä mitään hätää ollut, mutta oli se silti kova isku, kun rutiinit muuttuivat, hän myöntää. – Onneksi nyt viisivuotias Rosalinda-tyttäremme syntyi juuri samoihin aikoihin, mutta silti olin jotenkin pois pelistä. Vaimoni Marja oli koko ajan hyvin kannustava niin että jäänyt ihan syvälle suohon, mutta vaikeuksia oli silti. En ollut yhtään kiinnostunut esimerkiksi liikunnasta ja lihoin aika rajusti. Menetin energiani täysin ja olin koko ajan horroksessa. Oikein mikään ei huvittanut.

Runsas vuosi sitten Alex totesi, että nyt tarttis tehdä jotain. Hän alkoi kaikin keinoin ottaa selvää, kuinka hän saisi kadonneen energiansa palautettua. Hän kuunteli erilaisia audiokirjoja ja haki hakemalla ulospääsyä tilanteestaan.

– Rupesin tutkimaan maailmaa viihdealan ulkopuolelta, hän naurahtaa. – Onneksi satuin löytämään materiaalia emäs- ja happotasapainoasioista ja rupesin tällä konstilla palauttamaan kateissa olevaa energiaa. Rupesin syömään emäspitoisia vihanneksia ja hedelmiä ja mitä enemmän siirryin tälle linjalle, sitä enemmän rupesi tekemään mieli käskyttää elimistöä lisää. Jo viikossa alkoi tapahtua suotuisia asioita

– Huomasin, että kun saa emäs- ja happopitoiset ruuat tasapainoon, elimistö alkaa korjata tilannetta nopeasti. Löysin samoihin aikoihin myös Pascoe-emäsjauheen, jota rupesin ottamaan joka ikinen aamu yhden teelusikallisen haaleaan veteen sekoitettuna. Samalla lopetin sekä tupakanpolton että kahvin juomisen, ja niin myös painoni alkoi pudota, kun rupesin vuosi sitten tammikuussa nestepaastolle. Ei vienyt kuin muutaman viikon, kun vaaka näytti jo 15 kiloa vähemmän.

– Samalla lähtivät vatsavaivat sekä migreeni, jota olin potenut aika usein. Myös keskittymiskykyni koheni ja nyt rupesin olemaan virkeä aamusta iltaan eikä vain johonkin aikaan päivästä. Myös yöunien laatu parantui. Rupesin Pascoe-pulverin lisäksi tekemään myös itse vihanneksista runsaasti emästä sisältävää vihreää juomaa ja lisäsin koko ajan salaattien osuutta ruokavaliossani.

– Otin tammikuun hyvin hissukseen, mutta helmikuussa rupesin treenaamaan seuraavaa suurta tavoitettani eli viime elokuussa juostua Helsingin City-maratonia varten. Tavoitteenani oli selvitä siitä viidessä tunnissa, mutta aikaa kului vain 4 tuntia ja 35 minuuttia. Se oli mahtava kokemus ja tunnelma oli aivan upea. Yritin päästä nyt toukokuun Tukholman maratonille, mutta sinne ei enää mahtunut, joten seuraava maratonini on jälleen elokuussa Helsingissä.

Alex ei ole viime vuoden tammikuun jälkeen sairastanut päivääkään. Hän pitää kiinni joka-aamuisesta Pascoe-paukustaan ja ottaa valmisteen mukaan aina myös matkoilleen. Hän kertoo oppineensa jo kuuntelemaan elimistöään ja tietää, milloin happo-emästasapainossa on korjaamisen varaa.

– Nyt on ihan tautinen energia, hän nauraa. – Minua sanottiin jo tätä ennenkin ikiliikkujaksi, mutta nyt minä todella olen sitä. Menossa on ihan äärimmäinen meininki.

On syytä ollakin, sillä Aikakone tekee monen vuoden jälkeen come backia. Yhtyeeltä ilmestyi hiljattain tupla-CD, missä on kolme uutta laulua ja monta vanhaa kappaletta on pantu uuteen uskoon. Yhtyeen suunnitelmissa on tehdä CD aivan uudesta materiaalista, ja sen myötä Aikakonetta saatetaan taas nähdä keikoillakin.

– Vaikka muutama vuosi on hiljaiseloa vietetty, olemme silti olleet koko ajan yhteydessä ja tehneet yhtä ja toista, Alex sanoo. – Toistaiseksi on menossa vasta moottorien lämmittelyvaihe. Mutta jo nyt vastaanotto on ollut erittäin loistava. Meidän kaltaiselle bailubändille näyttäisi olevan kovasti kysyntää.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 03-08

Teksti: Hymy
Avainsanat: Aikakone, happo-emästasapaino, migreeni, vatsavaivat

Kommentit

Oma kommentti