Itävallassa käytettiin runsaat 30 vuotta sitten tienrakennuksessa kivimateriaalia, jota levisi lähiympäristön maahan rankkasateiden johdosta. Ympäristön puut heräsivät henkiin, ja siitä kaikki alkoi.
Lähistöllä olevia puita oli todellakin määrätty kaadettavaksi niiden huonon kunnon takia. Robert Schindele alkoi ihmetellä, miksi nämä puut alkoivatkin yhtäkkiä kukoistaa. Hän etsi vastausta ja se löytyikin, kun kivijauhe analysoitiin. Näin oli löytynyt mineraaliesiintymä, jonka kaltaista ei ole tavattu missään muualla.
Monet tutkijat selvittivät löytöä vuosien ajan, kunnes Itävallan tiedeministeriö vuonna 1985 järjesti tiedotustilaisuuden, jossa asia julkistettiin. Mineraalijauhe voitti jo samana vuonna kultamitalin Wienin kansainvälisillä keksijämessuilla. Schindelen mineraalituotteen koostumusta ja hygieenisyyttä valvotaan ja tutkitaan säännöllisesti.
Ravinto ja sen sisältö vaikuttavat joko suoranaisesti tai välillisesti jopa kahteen kolmasosaan sairauksistamme. Ravintomme sisältö on usein puutteellinen emmekä itse voi tietää, saammeko päivittäin riittävästi esimerkiksi hivenaineita. Terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ennaltaehkäisyssä mineraaleilla ja hivenaineilla on kuitenkin tärkeä tehtävä.
Runsaasti piitä
Schindelen mineraalijauhe sisältää runsaasti piitä, 56,9 prosenttia. Siinä on myös alumiinioksidia, rautaoksidia, kaliumoksidia, magnesiumoksidia ja natriumoksidia. Alle prosentin verran siinä on myös kalsiumia, mangaania, vanadiinia, sinkkiä, kuparia, kromia, nikkeliä, molybdeenia, kobolttia, booria ja fosforia.
Schindelen mineraalijauhe imeytyy hyvin, koska se on luonnollinen vulkaaninen kivijauhe. Mineraalit ovat luonnollisessa suhteessa ja Schindelen mineraalijauhetta voi käyttää joka päivä.
Stressi kuluttaa elimistön mineraaleja. Ruuasta saatavat mineraalimäärät ovat pienentyneet tehomaatalouden myötä, sillä kasvit eivät enää saa heikkoravinteisesta maasta riittävästi ravinteita kasvaakseen. Mineraalien merkitys terveydellemme on korostunut, ja moni kärsii niiden puutoksesta. Mineraalien ja hivenaineiden tärkeys terveydellemme on todistettu lukuisin tutkimuksin.
Reuma ja rauta
Vuonna 2010 professori Beuth Kölnin yliopistosta tutki Schindelen mineraalijauheen vaikutuksia reumapotilailla. Kahdeksan viikon aikana reumapotilaat söivät säännöllisesti Schindelen mineraalijauhetta.
Tutkimuksessa havaittiin, että erityisesti nivelongelmat ja pehmyskudosturvotus vähenivät huomattavasti tutkimuksen aikana. Olon koheneminen tapahtui yli 80 prosentilla potilaista. Sivuvaikutuksia ei tullut lainkaan. Potilaiden omasta mielestä heidän elämänlaatunsa koheni huomattavasti. Elämänlaadun paraneminen johtui erityisesti merkittävästä nivelkipujen vähenemisestä ja pehmyskudosturvotuksen alenemisesta.
Koska mineraalijauhe sisältää paljon rautaa, 21mg/päiväannos, muita rautavalmisteita ei tule käyttää samanaikaisesti. Raudan tarve lisääntyy erityisesti naisilla raskauden ja kuukautisten aikana, jolloin raudan saantiin kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota. Rauta edistää normaalia kognitiivista toimintaa, energia-aineenvaihduntaa, hapen kuljetusta kehossa, punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostusta sekä immuunijärjestelmän toimintaa. Rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumista sekä osallistuu solujen jakautumisprosessiin.
Kylpyveden kanssa
Kokovartalokylpyyn tarvitaan pari kourallista mineraalijauhetta kylpyveden sekaan. Sekoita, jotta mineraalit sekoittuvat veteen. Jos kärsit kuivasta ihosta, lisää veteen kylpyöljyä, sillä mineraalit voivat ulkoisesti käytettynä kuivattaa ihoa. Kylvyn jälkeen käy suihkussa ja kääri itsesi pyyhkeeseen tai jos mahdollista, anna ihosi kuivua ilman kuivaamista. Jatka normaaleilla ihonhoitomenetelmilläsi.
Schindelen mineraalijauheen käyttäjät ovat kertoneet, että se on vaikuttanut ihon hyvinvointiin, vähentänyt hiusten lähtöä sekä parantanut hiusten ja kynsien kasvua. Se on myös tasapainottanut kolesterolia, auttanut nivelkipuihin, ehkäissyt raskausajan raudan puutetta, helpottanut reumaoireita ja tasapainottanut suoliston toimintaa. Se on auttanut kipuihin, helpottanut närästystä ja refluksitautia ja myös vatsaoireita.
Teksti: Reijo Ikävalko
Kuva: Skoy
Terveys-Hymy 8-12
Kommentit
Oma kommentti