Aivokasvain otti ja hävisi

Tanskalainen Jörn Fritzen oli töissä tavalliseen tapaan, kun hänen oikeaa jalkaansa alkoi yhtäkkiä kouristella pahasti. Hän lähti kiireesti Glostrupin sairaalaan, missä hän pääsi neurologiselle osastolle. Siellä hänelle tehtiin aivojen magneettikuvaus.

Jörn Fritzenin, 59, aivoissa todettiin harmaa varjo ja vaikutti siltä, että kyseessä voisi olla kasvain. Parin päivän tutkimusten jälkeen hänet kuitenkin päästettiin kotiin. Tilanne oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi.

– Kuukautta myöhemmin, lokakuussa 2009, sain jälleen vaikeita kouristuksia samaan eli oikeaan jalkaan. Ne johtivat osittaiseen halvaantumiseen ja nilkan jalkaterää nostavien lihasten heikentymiseen. Jouduin takaisin sairaalaan, jossa tehtiin uusi magneettikuvaus. Nyt osoittautui, että kasvain oli suurentunut kaksinkertaiseksi.

Jörn leikattiin heti, ja onneksi kasvain saatiin kokonaan poistettua. Se sijaitsi hyvin lähellä motorisen koordinaation keskusta.

– Diagnoosin mukaan minulla oli neljännen asteen aivokasvain ja sairauden todennäköinen etenemisarvio oli hyvin huolestuttava. Leikkauksen jälkeen sain sädehoitoa 27 kertaa ja tammi-kesäkuun välisenä aikana vuonna 2010 viisi tablettimuotoista sädehoitoa viikossa, jonka jälkeen oli kolmen viikon tauko.

Lääkärit yllättyivät

Jörn alkoi juoda Havupuu-uutejuomaa, jota oli saanut Ruotsista. Hyvät ystävät olivat lukeneet tuotteesta ja siitä, kuinka ihmiset olivat tervehtyneet sen avulla useista sairauksista.

– Kun solumyrkkyhoito oli lopetettu, kävin seurannassa joka kolmas kuukausi. Tutkimuksissa ei näkynyt jälkeäkään aivokasvaimesta, mitä lääkärit eivät pystyneet ymmärtämään.

Jörn kävi tutkimuksissa puolen vuoden välein myös vuonna 2012 eikä kasvaimesta edelleenkään ollut mitään tietoa. Se oli kerta kaikkiaan kadonnut.

– Tutkimuksia jatkettiin vielä viime vuonnakin, ja tilanne oli edelleen hyvä. Ei jälkeäkään aivokasvaimesta. Olin juonut päivittäin Havupuu-uutejuomaa myös hoitojen loputtua aina vuodesta 2011 lähtien. Nyt on jo viides vuosi menossa ja aivokasvain on edelleen poissa. Lääkärit ovat ihmeissään, koska se ei ole tullut takaisin.

Tänään Jörn on 62 -vuotias, voi oikein hyvin ja aikoo jatkaa Havupuu-uutejuoman juomista koko elämänsä ajan.

Kyse on ravinnosta

Havupuu-uutejuomaa on valmistettu Siikaisissa jo yli 30 vuotta sen kehittäjän Kari Herttuan johdolla. Herttua kuuluu vanhaan pohjalaiseen sukuun, jossa on säilynyt kiinnostus ikivanhoihin luontaisiin parannuskeinoihin.

Herttua toteaa Havupuu-uutteen olevan luonnonmukainen, nestemäinen ja hyvin kivennäis- ja hivenainepitoinen, runsaasti terveellisiä flavonoideja sisältävä ravintolisä. Se ei ole mikään lääke eikä se paranna esimerkiksi syöpää.

– Sillä ei ole mitään tekemistä syövän kanssa, se ei paranna muitakaan sairauksia eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan minkäänlaista lääkitystä. Kyse ei ole edes tukihoidosta vaan ihan puhtaasti ravinnosta. Iskipä ihmiseen sitten syysflunssa tai syöpä, kyse on aina puolustusmekanismin pettämisestä, mikä taas tarkoittaa sitä, että ihmisellä on puutostila jostakin.

Herttuan hyvä ystävä, professori Toivo Rautavaara totesi jo aikoinaan, että ihminen on osa luontoa ja että luonnonmukaisuudessa on meidän hyvinvointimme ja terveytemme salaisuus. Ihmisen elimistön on saatava menestyäkseen luonnonmukaisia aineita.

– Elimistö pyrkii 24 tuntia vuorokaudessa pitämään paikat kunnossa ja jopa korjaamaan niitä. Havupuu-uutejuoman avulla voidaan korjata ravinnosta johtuvia puutostiloja. Siinä kaikki.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Jörn Fritzenin albumi

Terveys-Hymy 3-14


Havupuu-uutejuoma

Turun yliopistossa tutkittu luonnon antioksidantti länsirannikon männystä. Tutkimuksiin perustuvien kemiallisten havaintojen ja havupuu-uutejuomaa käyttäneiden henkilöiden kokemusten perusteella sen hyvää tekevä sisältö ei ole pelkän uskon varassa.

Havupuu-uutejuoma

Teksti:Ravintorengas
Avainsanat: aivokasvain, havupuu-uutejuoma, Karin havupuu-uutejuoma, kouristelu

Kommentit

Oma kommentti