Amerikankarpalo vähentää lasten virtsatulehduksia

Amerikankarpalo, latinaksi Vaccinium macrocarpon, tunnetaan virtsatiehyille hyödyllisistä ominaisuuksistaan. Marjassa on runsaasti terveellisiä antioksidantteja ja proantosyanideja, jotka estävät tiettyjen bakteerien kiinnittymistä virtsatiehyeisiin. Amerikankarpalo on ainoa marja, joka sisältää näitä ainutlaatuisia antioksidantteja.

Toistuvista virtsatietulehduksista kärsivät useimmiten naiset ja vanhukset, mutta myös lapset saavat tulehduksen hyvin herkästi. Italialainen tutkimus on nyt osoittanut, että toistuvan virtsatietulehduksen riskin pieneni huomattavasti amerikankarpalojuomaa nauttineessa ryhmässä. verrattuna maitohappobakteeria sisältävää valmistetta nauttineeseen ryhmään. Lääkärit suosittelevat amerikankarpalojuomaa myös ruuansulatusongelmista kärsiville nuorille, sillä se edesauttaa vatsan toimintaa.

Suomessa amerikankarpalojuomaa löytyy Ocean Spray Cranberry -nimisenä supermarkettien hedelmämehuhyllyiltä. Mehut eivät sisällä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita, ja ne ovat sataprosenttisia luonnontuotteita. Erilaisia makuyhdistelmiä on useita.

Teksti: Hymy
Avainsanat: amerikankarpalo, virtsatietulehdus

Kommentit

Oma kommentti