Anne voitti tonnin vedon: ”Laihduin 21 kiloa!”

Anne KeskinenAnne Keskinen sai iltatähden eli pikkuisen tytön 44-vuotiaana, mutta onnellisen perhetapahtuman sivutuotteena paino pääsi nousemaan peräti 38 kiloa.

Helsinkiläinen Anne Keskinen, 46, työskentelee palvelupäällikkönä jo yhdeksättä vuotta Servisole Oy Siivouspalvelu -nimisessä yrityksessä. Asiakkaita on yli 300. Anne hoitaa laskutuksen, tekee osittain myös tarjouksia siivouspalveluista, tarkistelee palkkoja ja toimii työväkensä tukena ja apuna. Siivousalalla hän on vaikuttanut koko pienen ikänsä eli jo 30 vuotta.

Annella on ensimmäisestä avioliitostaan kolme poikaa, 26-, 20- ja 16-vuotiaat. Hän meni uusiin naimisiin kolme vuotta sitten ja toukokuussa 2009 päivänvalon näki pikkuinen tyttö, jonka nimeksi tuli kauniisti Lumi-Maria. Kyseessä on Annen it-alalla työskentelevän aviomiehen Antin, 45, ensimmäinen lapsi.

Niin iloinen tapaus kuin pikku tyttären odotusaika ja syntymä olikin, kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti, sillä Annen elopaino pääsi nousemaan melkein 40 kiloa. Jalan ristiside oli poikki koko raskausajan, joten hän ei päässyt toteuttamaan normaalia noin 15 tunnin viikkoliikuntaansa. Anne söi kuitenkin samaa tahtia kuin ennenkin, ja vaikka hän ei syönyt mitenkään epäterveellisesti, paino alkoi nousta. Ruokamäärä oli sama kuin liikkuvalla ihmisellä.

Kilpasiskot kuurilla

Lumi-Maria syntyi toukokuun lopussa 2009, jonka jälkeen Anne otti itseään niskasta. Hän pudotti painoaan tämän vuoden maaliskuuhun mennessä kunnioitettavat 17 kiloa, mutta vieläkin oli parikymmentä kiloa liikaa.

– Tietysti vielä kaaduin maaliskuussa, ja lääkäri totesi, että ristiside oli taas mennyt poikki. Voi ei, joko taas! Paino oli tuolloin 83 kiloa. Päätin itsekseni, että kilot on pakko saada pois ennen leikkausta, koska kuntoutus on silloin paljon helpompaa.

– Mietin kovasti erilaisia keinoja. Kokeilin kaalisoppadieettiä, 10 päivän paastoa, erilaisia sairaaladieettejä ja ties mitä. Jonkun verran paino putosikin, mutta kilot tulivat takaisin. Sitten punttisalikaverini Veikko alkoi puhua Easy Diet -nimisestä laihdutusmenetelmästä ja sen hyvistä puolista. Hän sai minut ylipuhutuksi ja niinpä otin alkuun kahden viikon kuurin. Sen avulla putosi heti seitsemän kiloa. Tuolloin elettiin maaliskuun puoltaväliä.

Anne sanoo olevansa kilpailuhenkinen, ja hän ehdotti firman naispuoliselle toimitusjohtajalle vetoa painonpudotuksesta. Hän innostui heti ja kysyi tietysti, mikä on summa. Viikonlopun yli mietittyään naiset sopivat tonnista.

– Hän lupasi pudottavansa painoaan 15 kiloa vappuun mennessä, mutta minä pistin paremmaksi eli sanoin pudottavani 21 kiloa samassa ajassa. Aikaa oli tasan seitsemän viikkoa ja viisi vuorokautta. Päätin jatkaa Easy Dietin kanssa, ja sillä ne kilot katosivat. Kun punnituspäivä koitti, painoin 62 kiloa ja voitin vedon. Paino on edelleen pysynyt samoissa lukemissa.

– Minulla ei ollut minkäänlaisia paino-ongelmia ennen viimeistä raskautta, sillä olen aina ollut hyvin liikkuva ja urheilullinen. Pituutta on 170 senttiä ja paino on liikkunut 57–65 kilon välillä.

”Tuli mielettömän hyvä olo”

Easy Diet koostuu erilaisista pussikeitoista. Sen toimivuus perustuu ihmisen elimistön ketoositilaan eli kun ihminen ei saa enää ravinnostaan hiilihydraatteja, elimistö vaipuu ketoosiin, ja niin elimistö alkaa 3–5 vuorokauden kuluttua käyttää omaa rasvaa ravinnonlähteenä – ja näin paino lähtee putoamaan. Ihan helppoja Annen alkumetrit eivät kuitenkaan olleet.

– Ekat viisi päivää olivat tosi vaikeita. Oli päänsärkyä ja huonoa oloa, joten aloin tosissani miettiä, oliko tämä juuri se minun juttuni, mutta tuhannen euron veto lisäsi kummasti motivaatiota.

Anne on tehnyt myös ravintoremontin. Hän pyrkii välttämään kaikkia hiilihydraatteja sisältäviä ruokia kuten leipää, perunaa, riisiä, pastaa ja sokeria. Hän kokeili hiilihydraatteja kesällä, mutta niistä tuli paha olo ja hän lopetti. Valkuaista kuten kanaa, kananmunia, juustoa ja kalaa Anne syö ihan niin kuin ennenkin, mutta liharuokia harvemmin. Kasviksia ja marjoja kuluu kohtuudella.

– Ehdoton edellytys tämänkaltaiseen painonpudotukseen on kuitenkin, että on oltava perusterve. Mieheni isä on jo 85-vuotias, joten en uskaltanut suositella tätä hänelle, mutta kerroin siitä mieheni veljelle. Hänen vaimonsa on sairaanhoitaja ja heillä on terveelliset elintavat, mutta koska he ovat kulinaristeja, miehen vatsanseudulle on kertynyt hiukan ylimääräistä.

– Hän rupesi kokeilemaan Easy Dietiä ja sai 12 kiloa katoamaan, ja tästä innostuneena hän kertoi siitä sitten isälleen, joka niin ikään ryhtyi samalle kuurille. Hänkin laihtui 11–12 kiloa, ja kun hänen verenpainelääkityksensä oli aikaisemmin kaksi tablettia päivässä, hän pystyi pudottamaan sen ensiksi yhteen, sitten puolikkaaseen ja lopulta se tippui kokonaan pois.

Myös isän polvivaivat hävisivät kokonaan. Hänellä oli ollut sydämessä myös sivuääni, mutta sekin katosi, mikä lääkäreiden mielestä on täysi mysteeri. Hän jatkaa edelleen vähähiilarisella ruokavaliolla.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 10-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, ylipaino, painonpudotus

Kommentit

Erittäin hyvä painonpudotustapa, sekä aloittaa elämäntaparemontti. Olen omalla esimerkilläni innostanut useita kymmeniä ystäviäni, työkavereita sekä satunnaisia punttisaliseralaisia tai judoporukoissa olevia ystäviäni. Tehokas, helppo tapa. Aloitin vuoden 1.päivä kahden viikon ”puhdistuskuurin”, pudotan n.3 kiloa vielä pois. Käyn normaalisti aamuisin Pumpissa tai Piloxinissa, hyvin riittää energiaa, kolmas päivä, vireystaso huipussaan. Treeni kulki kevyesti normaalipainoilla ilman lisätreenijuomaa, aamu smoothien voimalla, treenin jälkeen tein välipalakiisselin, hyvin auttoi näläntunteeseen. Päivän keitoksi valitsin sienikeiton mutta illan keiton korvasin proteiinipatukalla missä hiilareita todella minimaalinen määrä, näin sain vatsan toimimaan. Todella hyvä olo, unenlaatu paranee ja puhtia riittää, kevyt olo joulun jälkeen, vaikken kummemmin edes jouluna syönnyt, normaalimäärän ilman turhia mässäilyjä, suklaata tuli pari rasiaa ennen kuuria syötyä, tuntuu lähtevän hyvin käyntiin, kunnon hiilaritankkauksen jälkeen. Tästä on hyvä aloittaa tämä vuosi. Hauskinta on, että kun pidän paaston tai kuurin kerran, kaksi vuodessa, paistelen perheelle lettuja ja muutoinkin teen leivonnaisia ja makuaisteja hiveleviä ruokia, tyytyen tuoksuun:)

Oma kommentti