Annelin levottomat jalat rauhoittuivat

Mainos

– Se alkoi toimia jo vajaassa viikossa. Ensimmäinen merkki oli, etten enää herännyt kesken unieni yhtä usein kuin aikaisemmin, hyvinvointivalmentaja Anneli Päivänsara iloitsee.

Kun ihmisen sukunimi on niin erikoinen kuin Päivänsara, on suorastaan pakko ja velvollisuus heti kärkeen kysyä, että mistä nyt olikaan kysymys.
Seurauksena on iloinen naurunremakka. Ja näin hyvinvointivalmentaja Anneli Päivänsara vastaa:
– Äiti on Virosta ja miehen entinen sukunimi oli Hämäläinen. Minä en halunnut naimisiin menon jälkeen olla Anneli Hämäläinen! Niin me sitten keksittiin, että otetaan osa molempien äitien sukunimistä. Miehen äidin entinen sukunimi oli Päivinen ja oman äitini entinen sukunimi oli Sarap, joten näin syntyi Päivänsara.
Päivänsaran nelihenkiseen perheeseen kuuluu Annelin, 40, lisäksi Vaisalassa projektipäällikkönä työskentelevä Mika, 40, sekä 7- ja 9-vuotiaat pojat.
Espoossa perheineen asustava Anneli on monen touhun nainen. Hän on juuri perustanut yrityksen, jonka toimiala jakautuu kahtia: toinen puoli on mainos- ja viestintätoimistoa ja toinen puoli keskittyy hyvinvointi- ja työhyvinvointipalveluihin. Asiasta kiinnostuneet voivat käydä hänen www.paivansara.fi -nettisivuillaan.
Nyt on pakko tehdä toinen tyhmä kysymys. Mitä hyvinvointivalmentaja tekee?
– Auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti, Anneli aloittaa.
– Olen aiemmin tehnyt 15 vuotta myös personal trainerin hommia, missä keskeisinä tekijöinä olivat liikunta ja ravinto. Kaikki muutos lähtee kuitenkin ihmisen omasta päästä, haluan että ihmiset oppivat kuuntelemaan itseään ja myös olemaan itselleen armollisia. Minä tarjoan vaihtoehtoja ja ahaa-elämyksiä, niin että jokainen huomaa, että hei, tää on just mulle se paras juttu.
Anneli tekee työtään vierailemalla eri yrityksissä, kotiinsa hän ei ota asiakkaita. Hiljattain hän aloitti netissä myös kaksi kustannustehokasta verkkovalmennusta sekä yksityisille että yrityksille. Tyyppiasiakas on 40–50-vuotias eli työikäinen, stressaantunut ihminen ruuhkavuosien keskellä, joka haluaisi saada apua elämäntapamuutokseen, parempaan terveyteen ja stressinhallintaan. Monet asiakkaat tulevat Annelille somen eli puskaradion kautta.
– Yritän auttaa muita ja saada iloa ihmisten elämään, hän summaa.

Bussin alle 17-vuotiaana

Annelilla on omakohtaista taustaa, kuinka suhtautua kovia kokeneisiin asiakkaisiin. Hän jäi bussin alle 17-vuotiaana ja loukkaantui pahasti.
– Liu’uin bussin kahden etupyörän välissä 20 metriä ja olin sen jälkeen teholla kolme viikkoa. Alussa en tuntenut sormia ja varpaita ollenkaan. Lantio oli murtunut, virtsarakko oli revennyt ja keuhkot olivat menneet kasaan. Remontti oli aika iso, mutta pahempia jälkiä ei onneksi jäänyt. Selkäranka nyt ei ole ihan entisensä, mutta sitä olen kuntouttanut ahkeralla liikunnalla.
– Onnettomuus tapahtui, kun pyrytti sankasti. Minulla oli valkoinen toppatakki ja huppu päässä. Vaikka olin suojatiellä, bussikuski ei nähnyt minua.
Se Annelin fyysisistä vaikeuksista. Henkisen puolen ongelmat tulivat esikoispojan syntymisen jälkeen.
– Hän oli älyttömän allerginen. Kaksi ensimmäistä vuotta olivat pelkkää huutoa ja itkua. Oli henkisesti raskas paikka, kun näki, kuinka rakas lapsi kärsi. Ihottuma oli niin paha, että siitä vuosi verta. Hän oli allerginen ihan kaikelle ja lopulta myös oman rintamaitoni proteiinille.
Nuoremmalla pojalla ei samoja oireita onneksi ilmaantunut. Allergioita tuli Annelille itselleen lasten jälkeen ja hän sanookin, että se olikin yhtenä syynä, miksi hän päätyi hyvinvointivalmentajaksi.
– Huomasin itse, kuinka paljon stressi vaikuttaa elämään. Onneksi pojan tilanne on nyt jo helpottunut, vaikka hän on edelleenkin hyvin allerginen monille asioille kuten soijalle, soijajuomille, maapähkinöille ja varsinkin vehnälle liikunnan jälkeen. Keväällä koivuallergia on tosi paha, ja silloin muutkin allergiat nousevat ja aktivoituvat. Onneksi hän on luonteeltaan iloinen veijari.
Anneli tunnustaa olleensa koko ikänsä ”hirveä suorittaja”, ja sen myötä on tullut stressiä, suolisto-ongelmia ja allergioiden ohella aika ajoin myös migreeniä. Lisäksi akne ja ihottumat ovat kiusanneet, mutta nykyään hän kertoo saaneensa stressin aika hyvin hallintaan.
Vaivat eivät kuitenkaan lopu vielä tähän.
– Minulla on kilpirauhaseen reseptilääkitys. Ne vaivat alkoivat pian bussionnettomuuden jälkeen. Oireet olivat erikoiset, sillä yhtäkkiä aivot eivät enää toimineet. Olin ollut koulussa kympin tyttö, mutta nyt tunsin itseni patatyhmäksi! Onneksi tyhmyys hellitti pikkuhiljaa, kun sain hyvän lääkärin.

Uusi magnesium-valmiste auttoi

Annelille suositeltiin loppukesästä Plantforce-nimistä jauhemaista magnesiumvalmistetta. Hänellä oli ongelmia unen laadun kanssa ja myös levottomat jalat kiusasivat.
– Otan sitä iltaisin runsaan teelusikallisen ja sekoitan kuplaveteen, jolloin siitä tulee älyttömän hyvä iltaherkku. Se alkoi toimia jo noin viiden vuorokauden käytön jälkeen, ja ensimmäinen huomio sen tuomista eduista oli siinä, etten enää herännyt yöllä kesken unieni yhtä usein kuin aikaisemmin. Se oli ensimmäinen merkki!
– Se auttoi myös levottomiin jalkoihin ja huomasin sen myös nopeuttavan palautumista. Nukkuminen on nyt ihan toisenlaista kuin aikaisemmin. Olen todella tyytyväinen.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Matti Matikainen
Avainsanat: Anneli Päivänsara, magnesium

Kommentit

Oma kommentti