Annen maksaläiskät ja couperosa hellittivät

Anne HimankaAnne Himangalla on ollut couperosaa kasvojen alueella jo nuoresta lähtien, ja iän myötä on alkanut tulla myös maksaläiskiä.

Vaikka Anne Himanka, 41, on kotoisin Helsingistä, hänen sukunimestään voi päätellä, että juuret ovat Oulun alapuolella. Pohjoisen geenit ovat vaikuttaneet myös siihen, että sekä Annella että hänen äidillään on ollut iho-ongelmia.

– Itse olen kärsinyt couperosasta jo nuoruusvuosista lähtien, Anne toteaa.

– Sitä on ollut paitsi poskissa myös nenän pielessä, missä verisuonet ovat olleet näkyviä. Olen syönyt e-pillereitä, ottanut aurinkoa ja solariumia. Ikä ja hormonit ovat tuoneet mukanaan myös maksaläiskiä, joita on otsassa, silmäkulmissa, poskipäissä ja poskissa.

Itä-Helsingissä asuva Anne on eronnut eikä hänellä ole lapsia. Hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen työura.

– Olin töissä jo varmaan 13–14-vuotiaana. Menin peruskoulusta suoraan ravintolakokkikouluun, mutta en ole työskennellyt kokkina vaan keittäjänä, kahvilanmyyjänä, annostelijana, keittiöapulaisena ja kylmäkkönä, hän luettelee.

Matkalla maailmalla

Anne asui välillä kolme vuotta Saksassakin, jonne hän lähti miehen perään.

– Olin siellä kaksi vuotta myyjänä kahvila-kondiittoriliikkeessä, vaikka ensimmäisen vuoden toiminkin siivoojana ja opiskelin kieltä. Tulin takaisin Suomeen vuonna 2001 ja menin matkailupuolen kouluun. En kuitenkaan ehtinyt olla alalla, vaikka valmistuin matkailuvirkailijaksi, sillä tuli sars-virusta ja Irakin sotaa, jotka hiljensivät markkinoita. Aloitin kaupan alalla vuonna 2003 ja olen edelleen sillä tiellä.

Rovaniemeläisen Detrian tuotteista Anne on käyttänyt Detrian Natural Arbutin -seerumia jo usean vuoden ajan.

– Olen sitä ikäluokkaa, joka on ottanut solkkua ja aurinkoa ja sitä ja tätä ja tota, hän nauraa.

– Silloin 1980-luvulla piti olla ruskea!

Iän myötä tärkeämpää

Anne en enää itsekään muista, mistä keksi arbutiinin, mutta se on osoittautunut hyvin toimivaksi.

– Sekä couperosa että maksaläiskät ovat selvästi vaalentuneet. Ne eivät ole ollenkaan niin pahat kuin aikaisemmin. Tosin joskus tulee kausia, jolloin arbutiinin käyttö unohtuu, mutta palaan taas sen käyttöön viimeistään silloin, kun kevätaurinko alkaa paistaa.

Hän laittaa seerumia iholle aina aamuisin.

– Kun olen pessyt kasvot, on sen jälkeen kasvoveden vuoro, sitten sen päälle sivelen arbutiinia ja sen päälle tulee päivävoide. Ihon hoito on tullut minulle iän myötä entistä tärkeämmäksi ja haluan, että kaikki olisi mahdollisimman luonnonmukaista.

Anne on suositellut Detrian arbutiinia myös läheisilleen.

– Äidillä on tosi paha ruusuakne, jota on hoidettu laserilla, ja hänelläkin on tosi pahat couperosat nenänpielissä. Hänkin on ruvennut käyttämään arbutiinia ja on tyytyväinen. Olen suositellut sitä myös monille kavereilleni.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 3-12

Teksti:Arbutin
Avainsanat: couperosa, maksaläiskä

Kommentit

Oma kommentti