Anni on luonnollisen hyvinvoinnin puolestapuhuja

Mainos

Anni Pöyhiällä on kerrottavanaan niin hurja tarina, että siitä voisi rakentaa vaikka romaanin tai elokuvan.

Helsinkiläinen Anni Pöyhiä, 30, osallistui muutama vuosi sitten serkkunsa kanssa Kirsi Salon järjestämään retriittitapahtumaan Kolumbiassa.
– Kun palasimme kotiin, lensimme Lontoon kautta Suomeen, Anni aloittaa.
Samaan aikaan brasilialainen Ricardo Silva, 34, lensi kotimaastaan Brasiliasta Kolumbian kautta Lontooseen lomalle. Ja kuinka ollakaan, kyseessä oli sama Lontoon kone, jolla Anni ja hänen serkkunsa olivat palaamassa Suomeen.
Eikä tässä vielä suinkaan kaikki. Ricardo ja Anni sattuivat kohtalon oikusta Lontoon koneessa vierekkäisille penkeille. Kun he katsoivat toisiinsa, jossakin kuului naks.
– Siinä me lennon aikana vaihdettiin peruskuulumisia serkkuni ja Ricardon kanssa, kun samalla penkkirivillä istuttiin, näytettiin kuvia kotimaistamme ja perheestämme. Ricardo ei puhunut englantia enkä minä portugalia. Jotenkin meille vain syntyi sellainen yhteys, että jotain mystistä tässä on. Ikään kuin oltaisiin tunnettu aina. Myöhemmin oli sitten pakko ottaa asiasta selvää ja lensin Lontooseen. Siitä se lähti. Nykyään yhteinen kielemme on englanti.
Yksi asia johti toiseen ja pariskunta vihittiin Suomessa 28.6.2018. Aviossa on oltu jo kaksi ja puoli vuotta.
Mutta mikä mies on Ricardo Silva?
– Hän on ammatiltaan hitsaaja, mutta hänen intohimonaan on valokuvaus ja dronet. Me muutamme ensi vuoden syksyllä tai seuraavana talvena Brasiliaan, jonne hän aikoo perustaa drone-yrityksen. Etelä-Brasiliassa, mistä hän on kotoisin, ei ole tämän alan kilpailua. Tällä hetkellä hän työskentelee rakennustyömaan apulaisena. Suomesta on ollut hankala löytää hänelle töitä.
Pariskunnalla on siis edessään aikamoinen elämänmuutos, mutta sitä se on ollut jo nyt Ricardolle.
– Olemme kokeilleet Suomessa asumista, mutta se on ihan toisenlaiseen kulttuuriin tottuneelle aika rankkaa. Täällä ollaan hiljaisia ja sulkeutuneita, kun taas Brasiliassa kaikki moikkaavat toisiaan, tunsivat tai eivät. Siellä on helppo saada juttuseuraa ja löytää kavereita. Hänen kaltaiselleen sosiaaliselle ja elämäniloiselle ihmiselle on ollut aika vaikeaa totuttautua meikäläiseen elämänmenoon.
Anni ei ole muuttanut sukunimeään, sillä Ricardo haluaisi ottaa Annin sukunimen kunnianosoituksena Annin vuonna 2017 menehtyneille vanhemmille. Mutta vasta sitten, kun hän osaa lausua sen.
– Ö ja y -yhdistelmä on hänelle erityisen haastava, Anni Pöyhiä nauraa.

Luonnonmukainen hyvinvointi

Entä sitten Anni? Mikä hän on naisiaan?
– Ensinnäkin nimi on isän puolelta sukua ja Itä-Suomesta. Nimi on sen verran harvinainen, ettei sitä saa itselleen kuin naimakaupan kautta, Vihdin Nummelasta kotoisin oleva Anni kertoo.
Annin nykyinen titteli on yrittäjä, on ollut jo nelisen vuotta. Hän toimi ennen oman yrityksen perustamista palkkakirjanpitäjänä ja erilaisissa markkinointikuvioissa. Koulutukseltaan Anni on sekä merkonomi että tradenomi.
Hänen firmansa nimi on Health & Beauty SoMe Help, hänen bloginsa löytyy osoitteesta www.keysoflovingliving.com/ ja Instragramblogi on osoitteessa @thekeysoflovingliving.
– Käytän markkinointityössäni paljon somea. Teen asiakkailleni erilaisia asioita heidän toivomustensa mukaan: kuvia, tuotetekstejä, ideoita ja somen päivityksiä. Minulla itselläni ei ole tuotteita, mutta asiakkailla on, joita sitten kaupittelen eteenpäin.
– Kirjoitan omaa blogia instagramissa ja teemana on usein luonnonmukainen hyvinvointi. Olen luonnollisen terveyden fani ja tykkään jakaa asioita. Asiakkainani on paljon luonnollisen hyvinvoinnin tai luonnonkosmetiikan yrityksiä ja haluan auttaa sellaisia, jotka ovat omien arvojeni mukaisia. Silloin työ ei edes tunnu työltä, kun on omaa intohimoa pelissä. Olen yhdistellyt blogini yhteyteen myös oman yritykseni tietoja.
Mutta kuinka Anni pystyy pyörittämään bisneksiään Etelä-Brasiliassa?
– Hyvin, hän nauraa.
– Kunhan vain on läppäri ja netti. Ei sillä ole väliä, missä olen. Olen jutellut asiasta jo asiakkaitteni kanssa ja suurimmalle osalle tämä on ok. Sama se on, missä päin maailmaa sijaitsen, kunhan hommat hoituvat.
Anni opiskelee tällä hetkellä myös energiavalmentajaksi ja tulevaisuudessa häntä kiinnostaa ihmisten ja yritysten valmentaminen.
– Keskityn lähinnä henkiseen puoleen eli kuinka mieli ja keho ovat kaikki yhtä. Että ihmiset oppisivat ja uskaltaisivat elää oman elämänsä näköistä elämää.

”Migreeni jäi akupunktiopöydälle”

Koska Anni on vasta kolmekymppinen, suurempia terveysmurheita ei ole ollut. Jotakin pientä kuitenkin.
– Historiassa niitä oli, mutta kun tein elämänmuutoksen ravinnon ja luontaisemman elämän suuntaan, kaikki pienetkin kiusat ja oireet katosivat. Oli tapaturmissa tulleita polvinivelkipuja, aikoinaan aika pahoja hengitystieinfektiokierteitä, mutta nyt en enää muista, koska olisin viimeksi syönyt antibioottikuurin. Migreenistä pääsin eroon akupunktiolla, se jäi akupunktiopöydälle!
– Vaihdoin ruokavalioni maidottomaan, gluteenittomaan ja melkein myös lihattomaan. Syön nykyään tosi harvoin lihaa. Ruokani on mahdollisimman luonnonmukaista ja paljon luomua sisältävää. Näillä konsteilla tapahtui jo pieniä ihmeitä jaksamisen ja tulehdusten torjumisen kannalta.
Anni on myös innokas ravintolisien ystävä.
– Tykkään käydä vitamiini- ja hivenainemittauksissa ja pidän säännöllisesti itsestäni huolta, jotta kehossa olisi riittävästi kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Tällä hetkellä kuvioissa on vahva D-vitamiini, B-kompleksi ja vielä erikseen B12, hyvät rasvahapot, kalaöljyä, ja kun elämme kylmää ajanjaksoa, tyrnikapseleita nenän limakalvoja varten. Iltaisin otan hivenaineita kuten seleeniä ja sinkkiä, samoin rautaa, sillä minulla on ollut rautatasojen kanssa hiukan ongelmia.
Ihan erikseen Anni mainitsee Plantforce-magnesiumvalmisteen.
– Olen tykännyt kokeilla erilaisia valmisteita ja minua kiehtoo se, että ravintolisät olisivat mahdollisimman luonnonmukaisia ja ilman lisäaineita. Näin Plantforcesta ensimmäisen kerran Karita Aaltosen postauksessa ja kiinnostuin siitä. Ostin Aito-kauppiaalta passionmakuisen version, joka imeytyy todella hyvin ja on luonnonmukaisessa muodossa. Se imeytyy solutasolle asti eikä huuhtoudu kehon läpi.
– Otan Plantforcea yleensä sekä päivällä että illalla. Annan sen tasoittua vedessä ja välillä lisään sekaan vähän puhdistamatonta merisuolaa. Kyseessä on siis elektrolyyttidrinksu! Teen näin etenkin iltaisin nukkumaan mennessä ja olen huomannut, että oma kroppa tarvitsee magnesiumia hiukan tavallista reilummin.
– Ennen Plantforcea minulla oli usein kramppeja ja lihaskireyttä, mutta sen parin vuoden ajan, jolloin olen Plantforcea käyttänyt, niitä ei ole enää ollut. Lihaskrampit ja suonenvedot ovat jääneet kokonaan pois. Plantforce myös auttaa palautumaan paremmin. Jalkani palautuvat yleensä aika huonosti treenien jälkeen, mutta magnesium on auttanut siihen suuresti. Magnesium myös rauhoittaa elimistöä iltaisin.
Tarkempia tietoja Annin käyttämästä Plantforce-magnesiumista on www.lootuskauppa.fi -internetsivuilla.

”Odotan meriveden kylmenemistä”

Niin kuin arvata saattaa, Anni on hyvin liikunnallinen tapaus. Hän harrastaa joogaa ja pilatesta ja tekee kävelylenkkejä metsiin. Mutta ei tässä vielä kaikki.
– Harrastan kylmäuintia ja odotan innolla, että pääsen kylmään meriveteen. Toivottavasti tänä vuonna saadaan myös avanto, sillä viime vuonna niin ei käynyt. Avantouinti sopii erinomaisesti kireille reisilihaksille, ja verenkierrolle siitä on mahtavasti apua.
Harva meistä odottaa meriveden kylmenemistä ja meren jäätymistä, mutta Anni ei olekaan ihan tavallinen tallaaja. Valitettavasti vain Etelä-Brasiliassa on avantoja vielä harvemmassa kuin Suomessa, mutta eiköhän hän keksi ratkaisun siihenkin asiaan!

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Anni Pöyhiä, Ricardo Silva

Kommentit

Oma kommentti