Apua iholle Lapin luonnosta

– Tämä voi kuulostaa vähän hoopolta, mutta kun en tunne kasvojeni ihoa, se tarkoittaa, että nyt kaikki on hyvin, Mervi Sirkiä naureskelee.

Hyvinkääläisessä Baldrian-terveyskaupassa myyjättärenä työskentelevä Mervi Sirkiä, 57, on aina ollut oman tiensä kulkija. Koulutukseltaan hän on yo-merkonomi, mutta takana on myös jonkin verran taidealan ja peruslääketieteen koulutusta. Nykyisessä työssään hän on ollut kohta seitsemän vuotta. Siviilisäädyltään hän on sinkku eikä hänellä ole lapsia.

Ihan hyppy pimeyteen Mervin alanvaihto ei ollut, sillä hän on ollut kiinnostunut luontaisista parannuskeinoista jo 25 vuoden ajan. Innostus lähti äidin puolelta. Luontaiset hoidot ovat olleet tavalla tai toisella Mervin elämässä mukana jo pitkään, ja niinpä hän hoiti itsehoidon keinoin myös astmansa pois päiväjärjestyksestä.

Kokeilu kannatti

Mervi sanoo olevansa hyvin kokeilunhaluinen ja koska hän on töissä terveyskaupassa, hänellä on mahdollisuus myös testata erilaisia tuotteita.

– Minulla oli ihan oikeasti henkilökohtainen tarve löytää uusi hyvä tuote kasvojen hoitoon. Minulla ei ole couperosaa eikä maksaläiskiä, mutta hain jotakin kosteuttavaa valmistetta. Jo ensikokeilu Detria Arbutin Seerumilla yllätti minut, ja jäin jo muutaman kokeilun jälkeen hyvänlaatuiseen ja myönteiseen koukkuun. Jo viikon tai kahden päästä olin täysin sen lumoissa. Se ei ole koko aikana tuottanut minkäänlaista pettymystä. Uutta valmistetta ei ole ollut syytä enää etsiä.

– Kasvojen iho ei enää tunnu. Sanotaankin, että silloin kun elimistön toiminnot eivät tunnu, kaikki on kunnossa. Se koskee niin ravintoa, ihoa kuin hiusten hoitoakin. Eli kun mikään ei tunnu niin tuntuu hyvältä!

Vinkkejä kosmetologilta

Mervi aloitti arbutiiniseikkailunsa heinäkuussa. Alkuun hän käytti sitä vain kerran päivässä eli joko aamulla tai illalla ja sai huomata, että yksi käyttökerta vuorokaudessa tosiaankin riitti.

– Kesä oli aivan loistava myös ihon kannalta, sillä kosteusprosentti oli koko ajan aika korkea, vaikka ei juuri satanut. Ilman tätä tuotetta en kuitenkaan olisi kokenut ihoani yhtä hyväksi. Luonnonkosteus ei olisi riittänyt.

– On periaatteessa sama, käyttääkö sitä aamulla tai illalla. Ilta on ehkä siinä mielessä aamua viisaampi, että kasvot kannattaa puhdistaa mieluummin silloin, koska päivän mittaan iholle kertyy kaikenlaista. Ilma ei koskaan ole puhdasta. Sain kerran hyvän vinkin kasvojen hoitoon eräältä kosmetologilta: kasvojen puhdistamisen jälkeen ne on vielä syytä huuhtoa ja pyyhkiä märän pumpulin kanssa lähdevedellä. Näin saadaan iholta vesijohtoveden mukanaan tuoma kalkki pois, jonka jälkeen hoitavat aineet pystyvät imeytymään paremmin.

Nyt aamuin illoin

Mervi pärjäsi yhdellä hoitokerralla kesäajan loistavasti. Kun nyt kuitenkin syksyn myötä ja talven tullen huoneilma alkaa kuivua, hän on ruvennut käyttämään arbutiinia aamuin illoin. Talvipakkasten iskiessä tammi-helmikuussa hän ottaa käyttöön myös sarjaan kuuluvia voiteita.

– Olen hyvin iloinen, että tulin kesällä kokeilleeksi ja aloittaneeksi Detria Arbutin Seerumin käytön. Minulla oli jotenkin sellainen väärä mielikuva, että pitää olla jokin ongelma, ennen kuin sen käytön kannattaa aloittaa. Sitä voi totta ihmeessä laittaa myös ihan terveelle iholle!

– Minulle on myös hyvin tärkeää, että sen vaikuttavat aineet ovat peräisin Lapin luonnosta ja että tuote on kotimainen.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Miguel Vera

Terveys-Hymy 11-13

Teksti:Detria
Avainsanat: kuiva iho

Kommentit

Oma kommentti