Arbutiini auttaa Kaisan couperosaan ja maksaläiskiin

Kaisa Haapanen on saanut kasvojen kiusalliset couperosa-ongelmat ja maksaläiskät selvästi himmenemään kotimaisen hoitosarjan ansiosta.

– Tuotteet vaalentavat hankalia kohtia. Olen tosi tyytyväinen myös siihen, että tuotesarja on hyvin riittoisa.

Kun tätä juttua tehtiin, helsinkiläinen Kaisa Haapanen, 56, oli juuri toipumassa kuukautta aiemmin tehdystä käsileikkauksesta. Vasemman käden peukaloa ja keskisormea oli operoitu nivelrikon takia.

Kun Kaisa toipuu tästä leikkauksesta, vuorossa on oikea käsi. Sormien nivelrikko on kiusannut häntä ainakin parikymmentä vuotta.

– Toivon hartaasti pääseväni vielä sairauslomani jälkeen työelämään kiinni. Yksi mieliharrastuksistani on ollut käsitöiden tekeminen ja viime vuosina olen innostunut erityisesti pitsinnypläyksestä, mutta eiväthän käsityöt näillä sormilla nyt onnistu, hän harmittelee.

Kaisa haikailee kovasti käsityöharrastuksensa perään, mutta nyt menossa on pakollinen tauko.

– Onneksi yksi lempiharrastuksistani on lukeminen. Se onnistuu kipeillä käsilläkin, hän naurahtaa.

Mutta toivossa eletään, että sormet saadaan kuntoon.

– Onneksi nivelrikkoa ei ole missään muualla kuin käsissä. Minulla on nivelrikkoon ja -psoriin sekä hoitava että kipulääkitys, mutta muita reseptilääkkeitä ei ole.

Vettä ja kukkia

Kaisa on alun perin kotoisin Oulun alapuolelta Kärsämäeltä. Helsinkiin hän tuli aikoinaan kosmetologikouluun, mutta siitä ei kuitenkaan syntynyt sen pysyvämpää ammattia.

Ennen nykyistä floristin uraa hän ehti työskennellä postissa parikymmentä vuotta. Helsingissä Kaisa on asunut jo 36 vuotta eli parikymppisestä asti.

– Kun lähdin kotoani kohti etelää, Helsingissä tuli vesi vastaan, hän viisastelee.

– Vesi on aina ollut minulle vähän kauhistuksen paikka, mutta silloin kun sitä tulee hanasta, se on ihan hyvä juttu.

Kaisan puoliso työskenteli kuljetusalalla DHL:n palveluksessa, mutta on joutunut jäämään työkyvyttömyyseläkkeelle. Kaisa on hänen omaishoitajansa, joten arjessa riittää haasteita.

Couperosa kuriin

Onneksi elämään mahtuu muutakin kuin vastoinkäymisiä. Kaisa on saanut kasvojensa couperosaihon ja maksaläiskät asettumaan kotimaisen tuotesarjan avulla.

– Olin viitisen vuotta sitten käymässä apteekissa, kun siellä esiteltiin Detrian arbutiinia. Minä kuuntelin ja ihmettelin ja otin arbutiinigeeliä kämmenselälle ihan uteliaisuuttani, että kokeillaan nyt sitten tätäkin. Ihastuin tuotesarjaan niin perusteellisesti, että olen siitä lähtien melkein päivittäin käyttänyt sitä.

Kaisa on kärsinyt sekä couperosasta että maksaläiskistä, mutta hän on saanut kummatkin kuriin Detrian tuotesarjan avulla. Ykkössuosikki on geeli.

– Kaikki neljä tuotetta ovat hyviä. Käytän silmänympärysvoidetta, mutta myös päivä- ja yövoidetta. Couperosaa on ollut sekä poskissa että nenässä ja maksaläiskiä leukapielissä. Ne ovat selvästi
vaalentuneet.

Kaisa on oikein tyytyväinen sarjaan.

– Voiteetkin ovat koostumukseltaan ihan huippuja. Kaiken lisäksi sarja on hyvin riittoisa ja annankin uusille kokeilijoille sen vinkin, ettei kannata laittaa mitään näistä kerralla liikaa. Totta kai ne on aina syytä sivellä pestylle ja puhtaale iholle.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Tommi Tuomi / Otavamedia

Terveys-Hymy 12-14

Teksti:Detria
Avainsanat: couperosa, arbutiini, maksaläiskä

Kommentit

Oma kommentti