Arbutiini auttoi Mirkaa

th_mirka_harju_by_anne_anttilaMirka Harju on perusterve nainen, mutta suun alueen ja poskipäiden couperosa-iho on kiusannut häntä nuoruusvuosista asti. Nyt ongelmaan on löytynyt helpotusta.

Kokkolalainen Mirka Harju, 43, on tehnyt perinpohjaisen muutoksen työelämässään – ja sanoo olevansa päätökseensä hyvin tyytyväinen. Hän toimii paikallisessa ensi- ja turvakodissa sosiaalityöntekijänä.

– Kyseessä on mielenkiintoinen ja moninainen työ, jossa vaaditaan monialaosaamista, ja sitä minulla on. Se on vahvuuteni. Vaikutin 25 vuotta taidegraafikkona ja lehtorina ammatillisessa taidekoulussa. Alanvaihdos on ollut elämäni paras päätös.

Mirka piti muutama vuosi sitten 20-vuotisjuhlanäyttelyn paikallisella museolla. Hän loi taideuran tyttönimellään, joka on Johansson. Hän ei ole enää kolmeen vuoteen piirtänyt mitään, mutta arvelee vielä joskus maalaavansa. Metalligrafiikkaan hän ei enää sano koskevansa. Ihmisten auttaminen on nyt se kaikkein päällimmäinen elämäntehtävä.

Couperosa iski 20-vuotiaana

Mirka on eronnut ja hänellä on kahdeksanvuotias poika. Hän on perusterve nainen ja ikä on hänen mukaansa vain asenteesta kiinni. Ihan ilman lieviä terveysongelmia Mirka ei kuitenkaan ole selvinnyt.

– Couperosa-ihoa ilmaantui jo alle kaksikymppisenä. Sitä on näkynyt poskipäissä toisella puolella ja punottavaa ihoa on ollut myös ylähuulen yläpuolella. Kävin laserhoidattamassa sitä kolme kertaa ja aika paljon saatiinkin pois. Sen jälkeen olen hoitanut ongelmakohtia voiteilla.

– Viime kesänä huomasin ensimmäisen kerran myös maksaläiskien yrittävän tulla poskeeni. Olin tuolloin Turkissa. Alan olla jo siinä iässä, että niitä tulee helposti. Siirryin vasta pari vuotta sitten suojakertoimiin 30 ja 50 kasvojen alueella.

Mirkan iho-ongelmiin on nyt saatu kuitenkin helpotusta. Avainsana on arbutiini.

– Minulle suositeltiin Detrian Arctic Arbutin -sarjaa viime syksynä. Sarjassa on monta tuotetta ja kokeilin niitä rinnakkain, koska ne ovat koostumukseltaan erilaisia. Minulla on muutama ehdoton suosikki: ensinnäkin Arctic Arbutin -sarjan käsivoide on aivan taivaan lahja! Siitä pidän oikein paljon, sillä se imeytyy nopeasti eikä tahmaa. Se jättää käsiin sileän pinnan ja plussana on vielä sekin, että se on pumppupullossa, se on sopivan kokoinen ja mahtuu käsilaukkuun, jonne se ei pääse leviämään. Siinä on kaikki, mitä tuotteessa arvostan.

Kasvovoide rauhoittaa

Mirka ihastui myös kasvovoiteeseen.

– Tykkään kovasti myös samaan sarjaan kuuluvasta, pakurikääpää sisältävästä kasvovoiteesta. Se on oikein kevyt ja jättää hyvin vaalean maitokahvin värisen mattapinnan. Kun sitä laittaa kasvoille, se tasoittaa kaiken ylimääräisen.

Sarjaan kuuluva seerumi ei ole Mirkaa puhutellut, mutta sieltä löytyi vielä kolmaskin tuote, jonka hän otti omakseen.

– Rupesin syksyllä käyttämään kasvovoidetta, ja se tasapainotti ja rauhoitti oikein mukavasti. Meillä täällä länsirannikolla on kuitenkin merelle matkaa vain kolme kilometriä, joten tänne tuulee usein. Kun on 25 astetta pakkasta ja taivaalta sataa räntää. Rupesin marraskuussa pahimman talven ja viiman ajaksi käyttämään Arctic Arbutin couperosa päivä- ja yövoiteita. Ne ovat luonteeltaan vähän paksumpia rasvoja. Ne kosteuttivat ihoa todella hyvin.

– Iho pysyi koko talven kosteana eikä hilseillyt yhtään. Yleensää ihoni on kuivunut ja hilseillyt paikottain ongelmakohdasta eli nenän seudun ympäriltä, mutta nyt niin ei tapahtunut. Olen pitänyt myös huolta riittävästä nesteen nauttimisesta ja olen juonut päivittäin pari litraa vettä.

Mirkalla on myös pari vinkkiä uusille kokeilijoille.

– Kun aamulla herään, teen aamutoimet, puhdistan kasvot ja pesen hampaat, jonka jälkeen laitan voiteen. Sitten syön aamupalan ja annan voiteen imeytyä rauhassa vartin verran ennen kuin meikkaan. Näin siitäkin huolimatta, vaikka voide imeytyy nopeasti eikä tahmaa. Jos voide ei ole imeytynyt kunnolla, pinta voi jäädä vähän rasvaiseksi – ja jos sen jälkeen rupeat laittamaan meikkiä, näytät kymmenen vuotta vanhemmalta.

Terveys-Hymy 6-2016

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Anne Anttila
Avainsanat: couperosa, arbutiini

Kommentit

Arbutiini voiteet on hyviä mutta näin eläkeläisen,siis tavallisen pulliaisen lompakolle liian kalliita. Menin apteekkiin ajatuksena ostaa maksaläiskille sopivaa arbutiini tuotetta , mutta palasin takaisin tyhjin käsin , en raaskinut ostaa. Sanovat että laatu maksaa ja tottahan se on. Eläkeläisen ,vanhan eukon naama ei ole enää laadukas joten läiskänsä on vaan kestettävä…

Oma kommentti