Arbutiini poisti couperosan

Ritva Viuhko-Tuomi ehti kärsiä poskiensa couperosaihosta vuosikaudet, ennen kuin hän kymmenkunta vuotta sitten tutustui kotimaiseen arbutiinivalmisteeseen. Sen jälkeen hän on käyttänyt sitä päivittäin.

Turun lähellä Maskussa asuva Ritva Viuhko-Tuomi, 68, myi oman konsulenttiyrityksensä vajaat kolme vuotta sitten ja on ollut siitä lähtien iloinen eläkeläinen. Kun tätä juttua tehtiin, hän oli kotiutunut neljän kuukauden Teneriffan-reissultaan.

– Siellä ei tarvitse talvisaikaan liukastella, hän nauraa.

– Tosin Teidellä oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon lunta. Olen viime vuosina pyrkinyt siihen, että voin viettää talvella Puerto de la Cruzissa muutaman kuukauden. Miesystävä jää siksi aikaa Tampereen suunnalle, sillä hän sai 70-vuotislahjakseen koiran, jota hän ei suostu viemään hoitoon. Näin ollen matkustan yksin.

Teneriffalla on ihana olla, kun voi istua parvekkeella, ratkoa sudokua ja syödä aamiaista silloin kun tykkää. Siellä hermo lepää totaalisesti.

Töitä on riittänyt

Ritva ehti tehdä pitkän elämäntyön oman firmansa palveluksessa. Hänen konsulenttitoimistonsa huolehti tuote-esittelyistä laidasta laitaan.

– Enimmäkseen kyse oli elintarvikkeista ja suurimmaksi osaksi se oli leipäkonsulentin työtä, mutta skaala oli laaja aina rintaliiveistä leikkeleisiin ja kaikkeen siltä väliltä.

– Kun rupesin muutama vuosi sitten vähän sairastelemaan, luovuin liikkeestä, sillä yksi työntekijöistäni halusi ostaa sen. Sen jälkeen tein vielä vähän aikaa hänellekin töitä, mutta nyt olen lopettanut. Minulla oli töissä suurimman osan ajasta viidestä kuuteen henkeä, mutta huippuhetkinä työntekijöitä oli peräti 35, tosin free lancereita kaikki.

Ritvalla ei ole sen kummempaa koulutuspohjaa, mutta ei sitä ole tarvittukaan, kun töitä on riittänyt näinkin. Hän on ollut naimisissa, mutta eronnut lapsettomasta liitosta jo vuosia sitten. Kun nykyinen miesystävä asuu Tampereen tienoilla ja Ritva itse Turun liepeillä, etäisyyttä on. Usein Ritva kuitenkin vierailee miesystävänsä kesämökillä Karkussa.

Ritva katsoo olevansa terve nainen, vaikka hän sairasti seitsemän vuotta sitten kilpirauhassyövän ja pari vuotta sitten hänellä todettiin hiukan koholla oleva verenpaine.

Kymmenen vuoden suhde

Syöpä on kuitenkin taaksejäänyttä elämää – siitä muistuttaa vain tyroksiinilääkitys ja kerran vuodessa tapahtuva kontrollitarkastus – ja kun verenpainekin pysyy kurissa lääkityksellä, Ritvan menemisiä ei haittaa mikään.

– Verenpaineen takia pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon. Teen lähes päivittäin viiden kilometrin sauvakävelylenkin.

Jotain pientä murhetta pitää kuitenkin aina olla. Ritvan kiusana on ollut poskien ylimääräinen punoitus eli couperosa.

– Minulta on yksi suuri verisuoni hoidettu pois pistämällä piikki nenänvarteen, mutta muuta punakkuutta on ollut turhankin paljon. Löysin Detrian Arbutiinin varmaan jo kymmenen vuotta sitten ja siitä on ollut couperosaan todella suurta apua. Olen siihen oikein tyytyväinen. Se rauhoittaa ja vahvistaa poskien ihoa. Ihoni on muutenkin hyvin ohut ja herkkä.

Ritva käyttää Detrian Arbutin Couperosa -sarjasta seerumia sekä päivä- ja yövoidetta. Vain silmänympärysvoidetta hän ei tarvitse.

– Sarja on ihan päivittäisessä käytössä. Otan seerumista silloin tällöin kuurin. Maksaläiskiä minulla ei ole kasvoissa, kiitos arbutiinin, mutta nyt niitä on iän myötä alkanut ilmaantua käsiin. Luultavasti arbutiini auttaisi niihinkin, joten täytyypä kokeilla.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Mika Lahtonen

Terveys-Hymy 6-14

Teksti:Detria
Avainsanat: verenpaine, couperosa, arbutiini, kilpirauhassyöpä

Kommentit

Oma kommentti