Arbutiini tepsi couperosaan

Sanna-Maria_Wang_th_by_timo_lindholmSanna-Maria Wang sanoo aina olleensa herkkäihoinen, helposti erilaisiin ärsykkeisiin reagoiva ja myös herkästi punastuva. Kun tähän vielä laittaa poskien couperosan päälle, ei ole ihme, että nuorta naista on jurppinut.

Rovaniemellä syntyneen ja siellä edelleen asuvan Sanna-Maria Wangin, 32, sukunimi ei varsinaisesti viittaa lappilaisiin sukujuuriin, joten heti kärkeen on pakko tehdä pari tiukkaa lisäkysymystä.

– Olen naimisissa kiinalaisen kanssa, Sanna-Maria nauraa.

Sanna-Maria_Wang_ja_Lilja_th_by_timo_lindholm– Tyttönimi on Numminen. Oltiin Shuon kanssa yhtaikaa Rovaniemen Santaparkissa töissä, ruvettiin jossakin välissä juttelemaan ja hengailemaan yhdessä ja sitten kävi niin kuin kävi. Olemme olleet naimisissa seitsemän vuotta ja meillä on nelivuotias tytär Lilja. Shuo on minua kaksi vuotta vanhempi ja toimii nykyään laitosmiehenä.

Sanna-Maria ei puhu kiinaa, mutta Lilja osaa isänsä äidinkieltä jo hiukan, lähinnä muutamia sanoja sekä kiinalaisia tervehdyksiä ja lausahduksia.

– Shuo on kotoisin suurkaupungista, joka sijaitsee Pekingistä parinsadan kilometrin päässä. Hän rakastaa olla täällä Suomessa eikä ikävoi kotimaastaan muuta kuin ruokaa ja sukulaisiaan. Emme ole vielä yhdessä käyneet Kiinassa, mutta joskus se reissu olisi mukava tehdä. Se on kuitenkin aika- ja rahakysymys.

Aina herkkäihoinen

Sanna-Maria on tällä hetkellä titteliltään opiskelija, mutta hän on ehtinyt jo käydä runsaasti kouluja tätä ennen. Hän on valmistunut korukivi- ja jalometallialan artesaaniksi ja myös kosmetologiksi. Nyt hänestä on tulossa myös parturikampaaja, ja jossakin vaiheessa hän haaveilee perustavansa oman yrityksen. Tällä hetkellä hän tekee kosmetologin töitä.

Koska Sanna-Maria on vasta hiukan yli kolmikymppinen, varsinaisia suuria terveysmurheita ei vielä ole ollut. Kiusallinen migreeni on kuitenkin vaivannut häntä jo teini-iästä asti, mutta hän osaa jo nyt suhtautua siihen ja tietää, miten menetellä, kun se alkaa kiusata.

Myös couperosa on kiusannut nuorta naista jo pitkään.

– Etupäässä sitä ilmenee poskien alueella, mutta jonkin verran myös nenänpielessä ja leuassa. Posket ovat kuitenkin se varsinainen ongelma-alue. Olen aina ollut hyvin herkkäihoinen ja muutenkin helposti punastuva, mikä on vain pahentanut asiaa. Kaikkein pahin vuodenaika couperosan suhteen itselläni on kesä, kun on muutenkin kuuma ja hikoilee. Pakkanen toki punastuttaa myös, mutta olen sisätiloissa työskentelevä, joten sen vaikutus on vähäinen.

Arbutiini rauhoitti ihoa

Lääkärille asti Sanna-Maria ei ole päätynyt. Hän on yrittänyt saada punoitusta katoamaan herkän ihon voiteilla ja meikillä. Pari vuotta sitten hän sattui näkemään Detrian arbutiinia luontaistuotekaupassa käydessään ja kiinnostui. Onhan Detria vielä kaiken lisäksi rovaniemeläinen yritys.

– Detrian Arbutiini alkoi heti vaalentaa ihoani, jopa muutamaa tummaa arpea poskessa, hän kertoo tyytyväisenä.

– Siitä lähtien olen käyttänyt sitä säännöllisesti ja ihan joka päivä. Se on selvästi rauhoittanut ihoa ja hidastanut verisuonten katkeamista. Jossakin vaiheessa niitä alkoi katkeilla huolestuttavaa vauhtia.

Sanna-Maria käyttää Detrian arbutiinisarjasta seerumia. Yövoide oli hänelle liian rasvaista, mutta päivävoidetta hän vielä aikoo testata.

– Käytän seerumia aamuin illoin eli kaksi kertaa päivässä. Otan kämmenelle pari kolme tippaa ja levitän sitä puhtaalle iholle koko kasvojen alueelle. Olen huomannut sen toimivan myös ensiapukeinona, jos on syönyt jotain sellaista, että kasvot alkavat punottaa tai jos vaikka saunan jälkeen punastelee. Se tosiaankin rauhoittaa ihoa.

– Uusille kokeilijoille annan sellaisen käyttöniksin, että ensin kannattaa antaa seerumin hetken aikaa imeytyä, jonka jälkeen sitä voi vielä laittaa pikkuisen lisää. Siihen kun sitten laittaa voiteen päälle, kasvonaamio yöksi on valmis. Sama niksi pakkasille ja päivällä meikki päälle, kesällä kannattaa kokeilla seerumia pelkästään meikin alle.

Terveys-Hymy 10-2016

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Timo Lindholm
Avainsanat: couperosa, arbutiini

Kommentit

Oma kommentti