Arbutiinin uudet tutkimukset

Monia kiusaavaa couperosaihoa vastaan voidaan nyt taistella entistä tehokkaammin. – Muutos lähti kuluttajilta, Detrian toimitusjohtaja Tenho Pitkänen kertoo.


Rovaniemeläisen Detrian vanhan arbutiinisarjan nimi oli Natural Arbutin. Uusi sarja on nyt nimeltään Detria Arbutin Couperosa. Edellisen tuotesarjan pääpaino oli maksaläisken torjunnassa, mutta uudistuneen neljän tuotteen sarjan keihäänkärki on nyt käännetty couperosaa kohti. Silti myös maksaläiskiä häivyttävät ominaisuudet on säilytetty mukana.

– Kaikki lähti kuluttajilta meille tulleesta palautteesta, Detrian toimitusjohtaja Tenho Pitkänen kertoo.

– Kuluttajat kertoivat, että couperosa-ongelmat ovat pahimmillaan yleensä keväällä ja kesällä, koska auringon UV-säteily on todella haitallista herkälle couperosaiholle. Olemme nyt kehittäneet parannetun version arbutiinisarjastamme, joka on tarkoitettu erityisesti couperosasta kärsiville.

Uuden sarjan sisältämät vaikuttavat aineet ovat kaksi kertaa entistä tehokkaampia. Tuotekehittelyn ja tutkimustyön ansiosta ihon pintaverenkierron ongelmia pystytään hallitsemaan nykyään entistä paremmin.

Vaaleiden vaivana

Mutta mitä sitten on couperosa? Se on erityisesti vaaleaihoisten ihmisten ongelma, jota esiintyy lähinnä pohjoisen pallonpuoliskon asukkailla.

Couperosan syinä ovat voimakas lämpötilojen vaihtelu, esimerkiksi pakkanen tai sauna, ohut ja kuiva ihotyyppi, mutta myös perintötekijöillä on vaikutusta. Tupakka ja alkoholi lisäävät usein couperosan näkyvyyttä. Couperosa kukoistaa yleisimmin punoituksena poskipäissä, mutta joskus myös nenässä tai sen läheisyydessä.

Myös katkenneita verisuonia voi olla näkyvissä. Laajentuneet hiussuonet näkyvät iholla punaisina tai sinertävinä juovina. Hoitamattomana couperosa voi muuttua vaikea-asteisemmaksi ihosairaudeksi eli ruusufinniksi, joka vaatii lääkärin hoitoa.

Apua on saatavana

Detria Arbutin Couperosa on puhtaasta Lapin luonnosta voimansa saava hajusteeton ihonhoitosarja, joka vähentää punoitusta ja vahvistaa herkkää couperosa-ihoa. Lisäksi tuotteet ehkäisevät ja korjaavat ikääntymisen merkkejä sekä suojaavat UV-säteiltä.

Ihonhoitosarjan teho perustuu sianpuolukasta eristetyn arbutiinin ja mustikan polyfenolisten yhdisteiden hoitavaan vaikutukseen. Luonnon arbutiini vahvistaa ja rauhoittaa ihoa sekä suojaa lämpötilanvaihteluiden ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta rasituksilta.

– Koska luonnon arbutiini on lisäksi tehokas melaniinituotannon estäjä, sitä käytetään myös maksaläiskien ehkäisemiseen ja vaalentamiseen, Tenho Pitkänen toteaa.
UV-säteily haurastuttaa ja pätkii kollageenisäikeitä, mikä johtaa ihon kimmoisuuden vähenemiseen ja ryppyjen syntyyn. Mustikan polyfenolisilla yhdisteillä on ihon kollageenia vahvistava ja elastisuutta parantava vaikutus. Sarjan tuotteet eivät sisällä hajusteita, väriaineita, parabeeneja, silikonia eikä alkoholia.

Neljän tuotteen sarja

Detria Arbutin Couperosa Seerumi rauhoittaa couperosa-ihon punoitusta ja häivyttää ihon pinnallista verisuoniverkostoa. Sitä käytetään myös ruskean liikapigmentin vaalentamiseen maksaläiskissä, arvissa ja pisamissa ja se ehkäisee ihon ennenaikaista ikääntymistä. Tuotteen sisältämä hyalyronihappo on tehokas kosteuttaja.

Detria Arbutin Couperosa Päivävoide puolestaan vahvistaa ja kosteuttaa kuivaa, arkaa ja ohutta ihoa. Se rauhoittaa ihon punoitusta ja suojaa herkkää couperosa-ihoa kuivuudelta, lämpötilanvaihteluilta, tuulelta, epäpuhtauksilta ja meikiltä. Hoitosarjan yövoide taas tukee solujen uudistumista, ja siten hoitaa sekä vahvistaa ihoa levon aikana.

Detria Arbutin Couperosa Silmänympärysgeeli pitää silmänympärysihon pehmeänä ja joustavana, ravitsee ihoa, ehkäisee ihon kuivumista ja täyttää ilmejuonteita. Sitä suositellaan käytettäväksi muillekin herkille ihoalueille, kuten huulten ympärysihon ja dekoltee-alueen hoitoon. Rasvaton geeli ei turvota silmänympärysihoa.

– Jokainen tuote maksaa noin 50 euroa eli saman verran kuin ennenkin, mutta tehoa on nyt kaksinverroin enemmän, toimitusjohtaja Tenho Pitkänen vakuuttaa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 5-13

Teksti:Detria
Avainsanat: arbutiini, maksaläiskä, couporosa

Kommentit

Oma kommentti