Ari oli allerginen antibiooteille

Ari Heikkinen sairastui viitisen vuotta sitten allergiaan, jonka lopputuloksena kasvoihin ilmaantui ilkeästi punoittava ja kipeä ruusufinni. – Lääkkeenä olisi ollut antibioottihoito, mutta olen niille allerginen.


Porilainen Ari Heikkinen, 55, kertoo olleensa liikealalla koko ikänsä. Hän on ehtinyt vaikuttaa muun muassa leipomossa myyntipäällikkönä ja Yhtyneissä Kuvalehdissä aluemyyntipäällikkönäkin kymmenkunta vuotta.

Tuolloin hänen asemapaikkansa oli Oulu. Syntyisin Ari on Suomusalmelta ja koulutukseltaan hän sekä merkonomi että fytonomi.

Arin vaimo Katriina, 60, työskentelee miehensä kanssa nykyisessä perheyrityksessä. Pariskunnalla on 18-vuotias Karoliina-tytär, joka kirjoitti ylioppilaskirjoitukset tänä keväänä. Neiti ei ole vielä päättänyt, siirtyykö hän aikuisena vanhempiensa firmaan, mutta onneksi hänellä on vielä miettimisaikaa.

Vaihtoehdot vähissä

Arilla on omat epäilyksensä vaivansa alkuperästä.

– En tietenkään voi olla satavarma, mutta luulen kuitenkin, että ruusufinni on peräisin hepatiittirokotuksesta. Ensin se tuli otsaan, mutta se on kukoistanut myös nenänvarressa ja toisinaan leuassakin. Se vaihtaa hyvin ketterästi paikkaa. Se ei ole niinkään kutiseva, mutta se on kova ja kipeä patti.

Koska antibioottihoito ei käynyt, vaihtoehdot olivat vähissä. Muuta konstia ei ollut kuin Rosasol-voide, mutta sekään ei lopulta enää auttanut.

– Olen kaiken lisäksi allerginen kotimaisille viljoille ja maitotuotteille, jotka osaltaan pitivät allergioita ja yliherkkyyttä yllä.

Kun Regulat-entsyymivoide teki tuloaan markkinoille tammikuun puolivälissä, tuotteen edustaja suositteli sitä ruusufinniin.

– Samalla rupesin myös ottamaan Regulatia nestemäisenä aamuin illoin. Myös Regulat-voidetta sivelin ruusufinniin aamulla ja illalla.

Selkeää parannusta

Nyt Arin tilanne on kohentunut erittäin huomattavasti.

– Ruusufinni on lähes kokonaan hävinnyt, hän iloitsee.

– Tilanne on parantunut selkeästi. Tämä on ainoa aine, joka on auttanut. Käytän ihoni hoitoon tämän lisäksi Tea tree -öljyä, jota laitan 30–40 tippaa sekä shampooseen ja saman verran myös pesunesteeseen. Silläkin on oma osuutensa nykytilanteeseen, mutta kantava voima on kyllä Regulat.

Arin lempiharrastus on kalastus. Suurin hänen virvelillä saamansa kala on ollut yhdeksänkiloinen hauki, joka nousi Suomussalmen Vuokkijärvestä aivan Venäjän rajan tuntumasta.

– Toinen lempiharrastus on sienestys. Otan talteen lampaankäävät, kaikki tatit, haperot ja rouskut, hän luettelee.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Jussi Partanen

Terveys-Hymy 5-13

Teksti:Harmonia
Avainsanat: antibiootti, allergia, ruusufinni

Kommentit

Oma kommentti