Leif Green.

Asiaa eturauhassyövästä: Luontaistuote pitää PSA:n kurissa

Mainos

Tämä on tarina kahdesta ruotsalaisesta ikämiehestä, 89-vuotiaasta Larsista ja 71-vuotiaasta Leifistä. Heitä yhdistää eturauhassyöpä ja sama luontaistuote.

Lars Cononilla on mittarissa jo 89 vuotta, mutta hän jos kuka on elävä esimerkki siitä, että ikä on vain sarja numeroita. Hän on hyvin virkeä ja aktiivinen ikämies, joka häärii monilla eri elämän alueilla. Hän opettaa muun muassa pari kertaa viikossa tietokoneen käyttöä muille eläkeläisille. Lars tekee myös pitkiä kävelylenkkejä koiransa kanssa, joten sekä psyykkinen että fyysinen puoli ovat tasapainossa.
Elämällä on kuitenkin taipumus järjestää silloin tällöin ikäviä yllätyksiä. Niinpä negatiivinen lottonumero osui myös Larsille, sillä hän sairastui 20 vuotta sitten eturauhassyöpään. Hänet leikattiin, ja kaikki näytti pitkään olevan kunnossa. Eturauhassyöpää ennustava PSA-arvo oli nollissa ja lääkärit vakuuttivat, ettei mitään syytä huoleen ollut.
– Olin jo jättänyt koko asian pois mielestäni, kun viimeiseksi suunnitellussa jälkitarkastuksessa todettiin, että PSA-arvo oli alkanut pikkuhiljaa nousta. Se oli huolestuttava merkki siitä, että syöpä olisi vaarassa uusiutua.
Larsille aloitettiin hormonihoito, ja PSA-arvo alkoi jälleen laskea. Hormonihoidolla on kuitenkin ikäviä sivuvaikutuksia, ja myös sen teho hiipuu vuosien myötä. Lars sattui tuolloin näkemään erään lehtijutun, jossa kerrottiin ravintolisä Pomi-T:stä ja sen vaikutuksesta eturauhasongelmiin. Hän kiinnostui ja halusi ruveta heti kokeilemaan kyseistä tuotetta. Hän jätti hormonihoidon ja alkoi testata pelkästään Pomi-T:tä.
Aluksi Larsin PSA-arvo nousi, mutta hyvin pian nousu tasaantui. Hän kävi joka kolmas kuukausi testauttamassa PSA:n, jotta hän olisi koko ajan tilanteen tasalla – ja valmis aloittamaan tarpeen tullen hormonihoidon uudestaan. Tähän ei kuitenkaan tarvinnut mennä, sillä PSA pysyi kurissa.
Kun Lars oli ollut Pomi-T -kuurilla kaksi vuotta, tapahtui jotakin erikoista. PSA-arvo oli pudonnut puoleen verrattuna kolme kuukautta aiemmin tehtyyn mittaukseen.
Hän meni jälleen kolmen kuukauden päästä uusimaan kokeen nähdäkseen, mistä oli kysymys. Myös tällä kerralla arvot olivat pudonneet reippaasti ja mikä merkillisintä, PSA oli taas puoliintunut edelliskertaan verrattuna! Nyt Larsin oli pakko uskoa olevansa reilusti voiton puolella, ja tämän iloisen asian vahvisti myös hänen lääkärinsä, joka vakuutti, ettei Larsin enää tarvinnut olla huolissaan eturauhassyövästään.

Leif palasi takaisin työelämään

Skoonen Halmstadissa asuva Leif Green, 71, on urheilullinen eläkeläinen, joka on palannut uudestaan työelämään. Leif on seurallinen ihminen, joka ei osaa olla kotonaan tekemättä mitään.
– Menin töihin erääseen autovuokraamoon, missä teen töitä muutaman tunnin päivässä. Tosin aika usein työpäivät venähtävät suunniteltua pitemmiksi, hän kertoo.
Leif on aktiivinen vaikuttaja myös liikunnan puolella. Hän on toiminut jo 35 vuotta vetäjänä Suomeenkin levinneessä Friskis ja Svettis -liikuntatoiminnassa ja touhuaa yhä näissä ympyröissä usemman kerran viikossa.
Vakava sairaus pysäyttää kenet tahansa, ja niin kävi myös Leifille, jolla todettiin vuonna 2011 eturauhassyöpä. Hänet laitettiin seurantaan, ja hänen PSA-arvoaan tarkkailtiin puolivuosittain.
Joitakin vuosia syöpädiagnoosin jälkeen Leif löysi netistä Nature-tiedelehden (www.nature.com) julkaiseman, Pomi-T:llä toteutetun tutkimuksen ja kiinnostui. Tutkimuksen löytää Naturen sivuilta hakusanalla Pomi-T.
Leif aloitti Pomi-T:n nauttimisen, ja tulosta syntyi: jokainen kerta sen jälkeen, kun Leif oli liittänyt Pomi-T:n päivittäiseen ruokavalioonsa, PSA-arvo on pudonnut. Viime vuonna PSA oli jo tippunut neljään ja kahdella viimeisellä kerralla lukema on ollut 3,3. Oikeaan suuntaan on siis menty.
– Mikään muu elämässäni ei ole muuttunut. Pomi-T on ainoa muutos elämäntavoissani. Olen koko ajan pitänyt itseni mahdollisimman aktiivisena ja olen myös liikkunut paljon. Olen hyvin kiitollinen siitä, että olen ainakin toistaiseksi välttynyt leikkaukselta ja sädehoidolta.
– Olen myös ilokseni todennut erään Pomi-T:n aiheuttaman myönteisen sivuvaikutuksen, sillä virtsaaminen on sujunut huomattavan paljon paremmin sen jälkeen kun aloin syödä tätä valmistetta!

 

Vaikuttaa eturauhaseen monin tavoin

Pomi-T on varsinaisesti tarkoitettu eturauhassyöpään liittyvän PSA-arvon alentamiseen, mutta sitä käytetään myös eturauhassyövän hoitoon ja sen jälkihoitoon. Mutta mikä ihme sitten on Pomi-T?
Kyseessä on englantilaisen Campbridgen yliopiston syöpäprofessori Robert Thomasin kehittämä valmiste, joka sisältää kuivattuina ja jauhettuina neljää eri ainesosaa: granaattiomenaa, kurkumaa, vihreää teetä ja parsakaalia. Sen on osoitettu pystyvän laskemaan PSA-arvoa. Professori Thomas on valittu Englannissa sekä vuoden lääkäriksi että vuoden syöpälääkäriksi. Englannin onkologinen eli syöpälääkärien yhdistys valitsee vuoden syöpälääkärin, kun taas eräs terveysalan ammattilehdistö valitsee vuoden lääkärin Englannissa. Ei siis ihan turhia titteleitä.
Monet Pomi-T:tä käyttävät miehet ovat saaneet myös eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta johtuvat virtsaamisvaivat ja etenkin yölliset vessareissut vähenemään. Tuotteesta kiinnostuneet voivat hankkia sitä www.pomi-t.fi -nettisivuston kautta. Pomi-T on ollut Ruotsin eturauhassyövän virallisessa hoito-ohjelmassa jo pitkään.
Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: eturauhassyöpä, Lars Conon, Leif Green, Pomi-T, psa

Kommentit

Oma kommentti