Atooppiseen ekseemaan apua

Sopivan ihoa kosteuttavan voiteen käyttö voi vahvistaa ihon suojakerrosta ja estää atooppisen ekseeman uusiutumista. Canoderm on Suomen markkinoiden ensimmäinen ihoa kosteuttava voide, jonka on kliinisesti todistettu ehkäisevän atooppisen ekseeman uusiutumista.

Joka viides suomalainen – siis miljoona ihmistä – sairastaa atooppista ekseemaa. Sen lisäksi kaksi kansalaista kolmesta kertoo kärsivänsä kuivasta ihosta. Atooppisen ekseeman ja kuivan ihon on arveltu johtuvan pääasiassa ihon suojakerroksen toimintahäiriöistä. Kuivan ihon hoitoon suositellaan lähes poikkeuksetta ihoa kosteuttavia voiteita, sillä ne kosteuttavat ja pehmittävät ihoa välittömästi. Terveydenhuollon ammattilaiset korostavat, että ihoa kosteuttavan voiteen käyttöä tulisi jatkaa myös varsinaisen ihottuman kadottua.

Canoderm-emulsiovoide sisältää viisi prosenttia karbamidia eli ureaa, ja se on hyväksytty käytettäväksi ihon kosteutta sitovana lääkevoiteena. Sen on myös useissa tutkimuksissa osoitettu vahvistavan ihon luontaista läpäisyestettä vähentämällä veden haihtumista ja vähentämällä ihon herkkyyttä ärsyttäville aineille. Canoderm on apteekkituote ja sitä myydään käsikaupassa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: atooppinen iho, atooppinen ekseema, kuiva iho

Kommentit

Oma kommentti