Atopia vaivannut yksivuotiaasta asti

Kristoffer Nilssonin atooppinen ihoKristoffer Nilsson sairastui atopiaan jo vuoden ikäisenä. Kortisonia on runsaan 20 vuoden aikana kulunut runsaasti.

– Viimeksi hän on kuitenkin tarvinnut kortisonia heinäkuussa. Nyt iho on selvästi parempi kuin aikaisemmin, Kristofferin äiti Barbro iloitsee.

Nilssonin nelihenkinen perhe asuu Pohjois-Ruotsissa Piteån kaupungissa. Isä Rune on 54-vuotias, äiti Barbro kahta vuotta nuorempi ja Kristoffer on 22-vuotias. Perheeseen kuuluu myös 28-vuotias ottotytär Elin. Molemmat vanhemmat ovat kaupan palveluksessa.

Atopia ei ole ollut Kristofferin ainoa ongelma, sillä hänet on diagnosoitu myös autistiseksi. Äidin mukaan autismi on kuitenkin luonteeltaan melko lievää, ja poika pärjää esimerkiksi tietokoneiden kanssa oikein hyvin. Hän on myös samassa liikkeessä töissä isänsä kanssa.

Kristoffer Nilssonin iho neljän viikon hoitokuurin jälkeen– Kristofferin elämä on ollut yhtä rasvausta, Barbro Nilsson huokaa. – Erilaisia ja erivahvuisia kortisonivoiteita on kokeiltu vuosien mittaan. Välillä tilanne on ollut vähän parempi, välillä taas paljon huonompi eikä pysyvää apua ole saatu mistään.

– Erityisesti yöt olivat vaikeita. Hän repi nukkuessaan usein ihonsa vereslihalle, jolloin iho tulehtui entisestään ja hän joutui syömään kortisonia myös tablettimuotoisena.

Viime kesänä tapahtui muutos parempaan. Barbro Nilsson tapasi naisen, jolla oli hyviä kokemuksia Kuolleenmeren La Cure -hoitotuotteista ihottuman hoidossa.

– Kristofferin syntymäpäivä on toinen heinäkuuta ja aloitimme uuden hoitomuodon heti seuraavana päivänä, Barbro kertoo.  – Kristoffer on läpikäynyt sekä muta- että suolahoitoja ja hän on käyttänyt myös ihoa pehmentäviä La Cure -voiteita. Ei kestänyt kuin muutaman viikon, kun atopia alkoi kadota. Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että ihottuma on hävinnyt hänen kasvoistaan. Tilanne ei ole ollut yhtä hyvä vuosikausiin. Ja mikä kaikkein parasta, Kristofferin ei ole tarvinnut käyttää kortisonia enää heinäkuun alun jälkeen.

Tällä hetkellä Kristoffer on voinut pudottaa sortimentista jo monta tuotetta pois ja hänen ihoaan hoidetaan enää muta- ja voidevalmisteilla. Kristoffer joutuu kuitenkin käyttämään La Cure -sarjan tuotteita jatkuvasti, sillä atopia sinänsä ei katoa minnekään, vaikka sen oireet pystytään pitämään näin hyvin kurissa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Nilssonien kotialbumi

Terveys-Hymy 12-08

Teksti:La Cure
Avainsanat: atopia, ihon ongelma, Kuollut meri, Kuolleenmeren mineraali

Kommentit

Oma kommentti