Back on Track -ruusunmarjarouhe poisti kivut ja säryt

ruusunmarjatKun golfarin kyynärpäät kipeytyvät paljosta pelaamisesta, kyse ei silloin tietenkään ole tenniskyynärpäistä vaan golfkyynärpäistä.
– Ne osasivat olla vähän pirun kipeät, kolminkertainen golfin senioreitten Suomen mestari Kyösti Hämäläinen vakuuttaa.

Syyskuussa 69 vuotta täyttävä Kyösti ”Köpi” Hämäläinen on ehtinyt moneen. Hänellä on peräti 13 ralliautoilun Suomen mestaruutta, ja kun rallivuodet jäivät taakse, hän hurahti golfiin, joka on lajina mahdollisimman kaukana ralliautoilusta.

Köpillä on peräti kolme senioreitten Suomen mestaruutta ja hän on vuosikaudet kuulunut ikäluokkansa maajoukkuerinkiin. Köpin tasoitus on tällä hetkellä 7.7. Golflyönnit toistavat koko ajan itseään, jolloin ne rasittavat kehon samoja osia, ja niinpä paikat voivat kipeytyä. Köpin molemmat kyynärpäät kipeytyivät vuonna 2006. Molemmat kyynärpäät alkoivat oirehtia, vasen vielä pahemmin kuin oikea. Köpi on oikeakätinen.

Golffaaja Hämäläinen– Seuraavana vuonna kävin kahteen kertaan lääkärissä kyynärpäitteni takia. Paikat olivat niin kipeät että niin kuin olisi silmään pistetty. En saanut muuta kuin tulehduskipulääkkeitä. Tottahan vaivat olisivat hellittäneet, jos olisin lakannut lyömästä palloa, mutta ei siitä mitään tule, kun on niin valtava kilpailuvietti.

Reikäpelin SM-kisat pidettiin Siilinjärvellä vuonna 2007. Köpillä oli kovat tuskat, mutta hän ei kertonut niistä kenellekään.

– Lääkäri neuvoi sivelemään särkyvoidetta kyynärpäihin oikein rajusti ja laittamaan yöksi kädet keittiökelmuun. Olin kuin kipsissä koko yön, kun nukuin asuntoautossani. Onneksi vastustajat eivät tienneet, missä kunnossa olin, ja niinpä voitin ne kisat.

– Kyynärpäät herättivät myös öisin, jolloin unesta tuli katkonaista. Kaikkein eniten niihin sattui pelin jälkeen. Sama juttu oli aina myös saunan jälkeen. Saunassa ne olivat vielä ihan hyvät, mutta sitten alkoi paha särky.

Köpi sinnitteli aluksi särkylääkkeiden ja jääpalojen voimalla. Golfopettajat suosittelivat häntä vaihtamaan mailoihin löysemmät varret, mutta Köpi ei siihen suostunut. Tämä mies ei taida tuntea kompromisseja.

– Vuonna 2009 satuin kuulemaan Back on Trackin ruusunmarjarouheesta, josta voisi olla apua vaivoihini. Hommasin sitä puolentoista kilon purkin ja rupesin ottamaan joka aamu ruokalusikallisen ja ryyppäsin vettä päälle. Illalla otin toisen lusikallisen. Se kuitenkin täytyy totuuden nimessä sanoa, ettei se mitään herkkua ole, mutta koskapa lääke olisi hyvältä maistunut.

ruusunmarjarouheKöpi jatkoi sitkeästi rouheen syömistä, ja vähitellen hän alkoi huomata selvää kipujen vähenemistä. Kun kaksi, kolme kuukautta oli kulunut, ne olivat kokonaan kadonneet.
– Nyt ei kyynärpäitä enää särje, tein sitten mitä tahansa. Tänäänkin olen hakannut palloa oikein urakalla, ja kun olen saanut kahvit juotua, lähden vielä ottamaan uuden satsin golfpallon kanssa.

– Olen yrittänyt kertoa tästä rouheesta pelikavereilleni, mutta eiväthän ne usko. Sanovat vain, että kuule, kaikkea on jo kokeiltu. Siinäpä kärsivät sitten. Mun ei kannata alkaa kinata tai ruveta apostoliksi.

Köpin kyynärpäät ovat olleet täysin oireettomat. Köpi valmistautuu parhaillaan EM senioreiden golfkilpiluun Portugalissa.  Back on Track ruusunmarjarouheesta saan virtaa aina vaan.

– Nyt saan hakata palloa ihan kuinka paljon tahansa tai käydä saunassa ilman että rupeaa särkemään. Syön edelleen ruusunmarjarouhetta samalla tahdilla ja olen tyytyväinen.

Lue lisää ruusunmarjarouheesta

Back on track jälleenmyyjät löydät osoitteesta: backontrack.fi

Ruusunmarjauute

Teksti: Hymy
Avainsanat: mainos, ruusunmarja, särkylääke, Back on Track -ruusunmarjarouhe, ruusunmarjarouhe, kyynärpääkipu

Kommentit

Oma kommentti