Birgit huolehtii happo-emästasapainostaan

Birgit KeskimäkiEuralainen luontaistuotekaupan myyjätär ja homeopaatti Birgit Keskimäki elää niin kuin opettaakin. Liikunnan ohella hän nauttii säännöllisesti ravintolisiä.

Joensuusta nuorena tyttönä Ruotsiin muuttanut Birgit Keskimäki, 49, kävi heti ylioppilaaksi tultuaan sikäläisen nelivuotisen homeopaattikoulutuksen, ja sen jälkeen hän on pitänyt pienimuotoista vastaanottoa sekä Ruotsissa että Suomessa. Hänen erikoisalaansa ovat homeopatia ja iirisanalyysien tekeminen.

Nykyisessä päätyössään Euran terveyskauppa Luonnonhelman myyjättärenä hän on vaikuttanut viitisentoista vuotta. Birgitin aviopuoliso Seppo, 48, työskentelee rakennusalalla. Hän on harrastanut voimannostoa nuoruudesta asti ja kuntoilee säännöllisesti.

– Oma terveys on pitänyt hyvin ja varmaan vakavin paikka on ollut polvileikkaus, Birgit toteaa.– Mitään lääkitystä ei ole, mutta ravintolisiä olen syönyt sitäkin innokkaammin. Aivan erityisen innostunut olen ollut jo toista vuotta nauttimaani Pascoen emäsjauheeseen, jota otan yhden teelusikallisen lämpimään veteen sekoitettuna joka aamu, ja toisinaan rakennan samanlaisen annoksen vielä lenkin jälkeenkin.

Birgit on innokas liikkuja ja hän on jo monen vuoden ajan tehnyt noin kolme kertaa viikossa monen kilometrin juoksulenkin. Toisinaan hänellä on sauvat mukana.

– Pascoe-emäsjauhe on monessa mielessä hyväksi, sillä kulutan mineraaleja runsaasti. Lenkkeily lisää happorasitetta lihasten maitohappojen takia. Emäsjauheen avulla pidän happo-emästasapainoa yllä.

Aika ajoin hän käyttää myös samaan sarjaan kuuluvaa Ozovit-happijauhetta viikon kuurina. Se on tehokas suoliston puhdistaja. Kun suolistoa puhdistaa, on myös hyvä hoitaa sen bakteerikantaa. Pelkkä puhdistus ei vielä auta. Tähän sopii Pascoe-sarjan Markofruct, joka on prebioottinen juoma eli se muokkaa suoliston olosuhteita hyvien bakteerien toiminnalle sopivaksi. Moni maitohappobakteereja käyttävä huomaa, ettei valmiste tehoa kunnolla. Kun käyttää lisäksi prebiootteja, saa valmisteelle lisätehoa. Puhdistetussa ja kuntoutetussa suolistossa hyvät bakteerit vasta pystyvät toimimaan kunnolla.

Birgit on saanut Pascoe-emäsjauheesta monenlaista hyötyä. Hän kuitenkin huomauttaa, etteivät sen tehot tule ihan heti ilmi.

– Kantapäät olivat aiemmin hyvin kovat, korppuuntuneet ja halkeilevat, ja ymmärrettävistä syistä haitaksi juostessa. Nyt tätä ongelmaa ei enää ole, ja kantapääni näyttävät suorastaan ihanilta. Myös sormien päihin ilmaantuvat kivuliaat pakohaavat ovat jääneet kokonaan pois. Minulle niitä tuli erityisesti peukaloihin varsinkin talviaikaan, kun iho kuivuu ja pahvi materiaalina työssä on erityisen ihoa kuivattavaa.

– Myös närästys on jäänyt kokonaan pois. Minulla se oli joskus niin vaikea, että aiheutti hengenahdistusta. Olen valmis suosittelemaan emäsjauhetta myös kaikille nivelkipuisille, sillä kipujen ja kolotusten takana on usein happamuusongelma. Vatsavaivoihin, esimerkiksi ruuansulatusongelmiin se on myös hyvä valmiste, koska mineraalit ovat tärkeä osa entsyymejä, joita tarvitaan ruuan pilkkomiseen. Fibromyalgiapotilaille valmiste on suorastaan ehdoton, sillä fibroa potevilla on elimistö kuonaantunut ja siksi tukossa.

Vinkkinä selluliitin kanssa tuskaileville Birgit kertoo toimivan paketin olevan Emäsjauheen yhdessä Donsbachin vahvan E-vitamiinin kanssa. Emäsjauhe poistaa kudoksista happamia kuona-aineita, tehostaa selluliittialueiden aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa. E-vitamiini taas ehkäisee rasvojen haitallista hapettumista..

Birgit syö runsaasti myös muita oman kaupan tuotteita. Karnosiini pitää hänen lihaskuntonsa hyvänä eivätkä lihakset enää kramppaa niin kuin aikaisemmin. D-vitamiinia hän ottaa päivittäin vähintään 35 mikrogrammaa ja hän nauttii myös kalaöljyvalmisteita sekä lisämagnesiumia tarpeen tullen, esimerkiksi kovan stressin aikana. Kesäaikana hän syö beetakaroteenia ja monivitamiinitarpeensa hän tyydyttää Mivitotal-valmisteella.

Birgit on tarkka myös syömistensä suhteen. Hän tunnustautuu sekasyöjäksi, mutta hän katsoo esimerkiksi leivistä, että ne sisältävät vähintään 10 prosenttia kuitua ja ovat muutenkin täysviljatuotteita. Sokeri ja suola ovat käytössä mineraalipitoisina, ei valkoisina ja teollisesti tuotettuina valmisteina. Birgit sanoo olevansa muuten kaikkiruokainen, vain verestä valmistettuja ruokia hän ei suostu syömään.

– Leivon myös paljon itse. Lihaa syön, mutta syön myös vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Valmislimpsoja meillä ei juoda. Mitään sellaista ruokalajia ei ole, jota en suostu syömään, ja joskus saatan haukata makkaraakin, joka on miehen herkku. Hänen mielestään makkara on vihreistä vihanneksista kaikkein maukkain.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jussi Partanen

Terveys-Hymy 2-09

Teksti: Hymy
Avainsanat: Pascoe-emäsjauhe, happamoituminen, happoi-emästasapaino

Kommentit

Oma kommentti