Caritan lihaskrampit mennyttä

Carita Kantola on urheilullinen nainen, joka harrastaa kuntosalia, juoksulenkkejä ja onpa hän nuorempana tanssinut sambaakin. Eksoottisin hänen liikuntamuodoistaan on kuitenkin avantouinti, mutta se toi mukanaan myös inhottavia lihaskramppeja.

Kosmetiikkayrityksessä hygieniatuotteita myyvä Carita Kantola, 47, on syntynyt Tampereella mutta asuu nykyäään syntymäpaikkansa Kaukajärven toisella puolella Kangasalan Liutunrannassa. Hän vakuuttaa kuitenkin olevansa sielultaan ikuinen tamperelainen.

Nykyisessä työpaikassaan hän ei ole ehtinyt vaikuttaa vasta kuin muutaman kuukauden verran. Sitä ennen hän myi kuutisen vuotta vaatteita ja kuntoiluvälineitä. Vielä sitäkin aiemmin hän toimi omassa naistenvaatetusliikkeessään yrittäjänä Lempäälän Ideaparkissa.

Monenlaista Carita on siis ehtinyt kokeilla. Hän on koulutukseltaan markkinointipuolen merkonomi ja on tehnyt myyntityötä koko ikänsä. Hänet on myös palkittu entisessä, omassa partner-liikkeessään ketjun puolesta Skandinavian parhaana asiakaspalvelijana.

Urheilullinen nainen

Carita on kaikin puolin terve nainen, eikä onnettomuuksiakaan ole onneksi osunut kohdalle. Pahimmasta päästä on nilkan nyrjähtäminen jumpassa.

– Olen ikäni harrastanut urheilua, mutta en ole kilpaillut missään. Nuorempana tanssin sambaa. Käyn säännöllisesti salilla, mutta kevään ja kesän aikana tykkään tehdä juoksulenkkejä.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

– Koska olen aina pelännyt kylmää vettä, olen tarttunut tilaisuuteen opetella sietämään veden eri lämpötiloja, mikä on tuonut elämääni pelkkää hyvää. Koska Kaukajärvi on aivan kävelymatkan päässä, voi uimareissulle kävellä pelkällä aamutakilla ja pulahtaa virkistävälle aamu-uinnille vaikka joka aamu, kun vesi on sula. Jos on huono päivä ja stressaa, niin stressi jää ihan varmasti järveen. Se rentouttaa kummasti.

– Kun yhdistetään työkiireet ja vapaa-ajan vietto ystävien kanssa, päivät vaihtuvat niin nopeasti, ettei aina jää aikaa monipuoliselle ruokavaliolle. Niinpä olen jo vuosikausia käyttänyt FutMedin mikroimeytyviä ravintolisiä varmistautuakseni siitä, että saan päivittäin kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Olen todennut FutMedin suihkeet ja kielen alle sulavat pillerit itselleni helpoimpana tapana nauttia vitamiinit. Ei tarvitse ruveta nieleskelemään hankalia pillereitä aamutuimaan vaan kaikki sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Kun on yhden hyvän ja laadukkaan tuotesarjan löytänyt, ei kaipaa muuta.

Magnesiumsuihke parasta

Enää Caritan ei tarvitse enää pelätä inhottavia lihaskramppeja.

– Kielen alle suihkutettavan magnesiumin ansiosta lihakset eivät enää ole krampanneet öisin eikä avantouinnin aikana. Ei ole kertaakaan krampannut sen kahden vuoden aikana, kun olen käyttänyt FutMedin magnesiumsuihketta.

Carita käyttää myös muita saman yrityksen tuotteita kuten monivitamiinia, sinkkiä, kromia, D-vitamiinia ja resvevatrolia. Ykköseksi hän nostaa kuitenkin magnesiumin, jota hän suihkauttaa kielensä alle toisinaan myös salilta tultuaan.

– Voi näillä olla myös psykologinen vaikutus. Mutta kun otan niitä joka aamu, ei päivän aikana tarvitse yhtään miettiä mahdollisia puutoksia – eli olenko saanut kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Se ajatus on silloin kokonaan poistunut päästä. Olen muutenkin aina aktiivisimmillani aamuisin ja myös teen urheilujutut aamulla. Minulle tämä systeemi toimii oikein hyvin.

Terveys-Hymy 5-2017

 

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Kalle Parkkinen
Avainsanat: lihaskramppi, magnesium, magnesiumsuihke

Kommentit

Oma kommentti