Couperosa ja maksaläiskät hävisivät

Elvi Mikkola– Ei ihoa voi vaihtaa kuin autonrenkaita, rovaniemeläinen Elvi Mikkola perustelee ihonhoitoaan. – Enkä ole tarvinnut antibioottikuureja edes ruusufinnin takia.

Hauska ja sanavalmis Elvi Mikkola, 68, kertoo kärsineensä 18 vuoden ”elinkautistuomion” Rovaniemen Napapiirin Pajakylässä, missä hän vaikutti tuon ajan neule- ja tekstiilialan yrittäjänä. Elinkautinen päättyi, kun hän jäi kolme vuotta sitten eläkkeelle. Välillä hän ehti polvileikkausten takia olla vuoden verran työkyvyttömyyseläkkeellä, mutta toivuttuaan hän palasi muina naisina työelämään. Elvi sanoo vieläkin tekevänsä välillä töitä, jos sattuu ompeluttamaan.

Elvi on syntynyt Sodankylässä, missä hänellä on mökki syntymäjärvensä rannalla. Aviomies Taisto Pullinen on eläkkeellä sähköasentajan töistä. Pariskunta on ollut naimisissa 44 vuotta, ja heillä on kolme lasta sekä kaksi lastenlasta. Isänsä nimen Elvi otti joitakin vuosia sitten.

Elvillä on ollut monenlaisia terveysmurheita. Hänen molempiin polviinsa on asennettu vaikean nivelrikon takia keinonivelet, ja samaa vikaa hänellä on myös käsissä. Sormet ovat vähän muhkuraisia, mutta ompelukoneella työskentely sujuu yhä. Vain neulan kanssa ompelu tahtoo olla vaikeampaa.

–  Vuosi sitten iski vielä diabetes, joka onneksi hoituu tableteilla. Se ei tullut sinänsä yllätyksenä, sillä äidillä oli diabetes ja samoin hänen siskollaan, joka sokeutui diabeteksen takia, mutta eli silti 93-vuotiaaksi. Diabetes ei rajoita elämääni mitenkään, vain sen suhteen on oltava tarkkana, mitä pistää suuhunsa. Sokeri, hiilihydraatit ja erityisesti rasva ovat pahaksi.

Elvillä on ollut ongelmia myös kasvojensa ihon kanssa. Hänellä on couperosaa nenässä ja poskissa sekä maksaläiskiä otsassa ja poskissa. Couperosa ja maksaläiskät ovat kiusanneet erityisesti keväällä, kun aurinko on alkanut paistaa. Tämän lisäksi hänelle on suunpieleen ilmaantunut silloin tällöin ruusufinni, joka on vaatinut kerran pari vuodessa antibioottikuurin.

–  Nyt olen kuitenkin löytänyt aivan ihanan uuden tuotesarjan. Kyseessä on Detrian uudistunut Arbutin ihonhoitosarja. Olen käyttänyt jo heidän aiempaakin Arbutin-sarjaansa, mutta tämä on edellisiä selvästi parempi. Uutuussarja sopii minun ihotyypilleni erinomaisesti, sillä se on jotenkin edellisiä ohuempaa ja se imeytyy erittäin nopeasti. Pakkauskin on keväinen ja kaunis.

Elvi käyttää antaumuksella koko hoitosarjaa.

–  Aamulla pesen kasvot puhdistusmaidolla, jonka jälkeen neutralisoin ne kasvovedellä. Sen jälkeen laitan pipetillä silmänympärystipat, ja sivelen niitä myös suun ympärille ryppyjen takia. Seuraavaksi laitan seerumin suurimmille kasvoalueille ja lopuksi kasvovoiteen. Illalla sama homma toistuu eli puhdistan ensin kasvomaidolla ja vedellä, jonka jälkeen laitan yövoiteen. Seerumia sivelen myös decoltén alueelle.

–  Näillä konsteilla olen saanut katoamaan sekä couperosan että maksaläiskät, Elvi toteaa tyytyväisenä. – Eikä ole tarvinnut käydä ihotautilääkärin luona hankkimassa antibioottikuuria ruusufinnin takia.

–  Olen oikein tyytyväinen tähän ihonhoitosarjaan, mutta voihan joku nyt ajatella, että köyhän ihmisen on hullua panna noin paljon rahaa tuommoisiin tuotteisiin. Mutta kun ihmisellä on vain yksi orvaskesi! Ei sitä voi vaihtaa niin kuin autonrenkaita. Ja kun täytyy aina silloin tällöin katsoa itseään peilistä, niin siitähän tulee pahalle päälle, jos sieltä kurkistaa ruma akka!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 5-09

Teksti:Detria
Avainsanat: couperosa, arbutiini, maksaläiskä

Kommentit

Oma kommentti