Diabetes iskee työikäisiin

täytekakku_by_kuvaryhmä_riikka_hurriNoin puolet suomalaisista uskoo, että tyypin 2 diabetes puhkeaa vanhalla iällä, selvisi Terveystalon kyselytutkimuksessa. Todellisuudessa suurin osa sairastuneista on työikäisiä. Hoitamaton diabetes aiheuttaa vakavia terveysriskejä, ja huolestuttavaa on, että 250 000 suomalaista sairastaa sitä tietämättään.

Terveystalon hiljattain toteuttamassa kyselytutkimuksessa selvitettiin, kuinka hyvin suomalaiset tuntevat diabeteksen riskit, hoidon ja ennaltaehkäisyn. Yhdeksällä prosentilla vastaajista oli todettu tyypin 2 diabetes ja kahdella prosentilla tyypin 1 diabetes.

65 prosenttia kyselyyn vastanneista diabetesta sairastavista uskoo, että tyypin 2 diabetes puhkeaa vanhalla iällä. Samoin luuli 56 prosenttia vastaajista, joilla ei ole diagnosoitu diabetesta.

– Todellisuudessa suurin osa sairastuneista on työikäisiä. Siksi työterveydellä ja terveyden säännöllisellä seurannalla on iso rooli tyypin 2 diabeteksen mahdollisimman varhaisessa tunnistamisessa, sanoo kehittämisylilääkäri Päivi Metsäniemi Terveystalosta.

Teksti:Hymy
Avainsanat: diabetes, tyypin 2 diabetes, tyypin 1 diabetes

Kommentit

Oma kommentti