E-EPA torjuu monia tauteja

Professori Pentti Gröhn hämmästytti suomalaiset kuulijansa pari vuotta sitten yleisöluennollaan Fuengirolassa suosittelemalla syöpäpotilaiden tukihoidoksi E-EPA-nimistä kalaöljyä. Kalaöljyn merkitystä syövän täydentävänä hoitona tutkitaankin nykyään eri puolilla vilkkaasti. Omega-6 ja omega-3-rasvahappojen suhteen muutos lisäämällä reilusti omega-3:n saantia on eduksi syöpäsairauksissa.

Norjalaisen tutkimuksen mukaan EPA-rasvahappo ehkäisee leukemiasolujen lisääntymistä ja japanilaisen tutkimuksen mukaan E-EPA estää keuhkosyöpäsolujen kasvua. Useat viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että kalaöljyn omega-3-rasvahapot ehkäisevät paksu- ja peräsuolen syöpää ja parantavat niiden ennustetta. On arveltu, että syöpään sairastuneen ihmisen EPA:n tarve olisi moninkertainen terveisiin verrattuna. Tavallinen ruokavalio eli kaksi kala-ateriaa viikossa sisältää EPA:a alle 100 mg/vrk, kun syöpäpotilaan tarve on oletettavasti 2000-4000 mg/vrk. Kalaöljy ehkäisee syövän kasvua ja jouduttaa syöpäsolujen ohjelmoitua kuolemaa. Omega-3-rasvahapot ehkäisevät ja vaimentavat syöpätaudeissa vallitsevaa kroonista tulehdusta, jonka vuoksi kalaöljy on hyväksi kaikille syöpäpotilaille.

Teksti: Hymy
Avainsanat: E-EPA, omega-3-rasvahappo, syöpä

Kommentit

Oma kommentti