Ei edes flunssia kahteen vuoteen

Antti SetäläYlistarolaiset Antti ja Tuula Setälä ovat kumpikin sairastaneet syövän ja selättäneet sen.

– Pidämme yleiskuntoa yllä juomalla joka aamu lasillisen havupuu-uutejuomaa, he kertovat.

Tapiolan vakuutusasiamiehenä elämäntyönsä tehnyt Antti Setälä täyttää tänä syksynä 70 vuotta, mutta isoja juhlia ei kuulemma ole tulossa. Antilla on nyt menossa seitsemäs vuosi eläkkeellä.

Antin puoliso Tuula on nelisen vuotta nuorempi. Pariskunnalla on kaksi aikuista poikaa, joista vanhempi on Härmänmaan aluepalopäällikkönä Kauhavalla ja nuorempi työskentelee Ilmajoella kuljetusliikkeen kuljetusjärjestelijänä. Vaikka molemmat pojat jäivät Pohjanmaalle, vakuutusmiehiä heistä ei tullut. Antti naureskeleekin, että kotona oli varmaan se kuuluisa varoittava esimerkki.

Antti on ollut ikänsä jalkapallomiehiä, ja hän toteaakin touhunneensa jalkapallon parissa jo 60 vuotta. Hän pelasi aikoinaan Lapuan Virkiän kolmosdivarin joukkueessa vasempana laitahyökkääjänä, mutta siirtyi iän karttuessa tuomaritehtäviin. Viimeksi hän on toiminut nuorten peleissä rajatuomarina.

– Terveys on pitänyt muuten hyvin, mutta kaksi ja puoli vuotta sitten tuli eturauhassyöpä, joka saatiin kuitenkin sädehoidolla kokonaan pois. Se oli ihan oireeton ja löytyi rutiinitarkastuksessa. Minulla on terveyskeskuksessa tuttu laboratorionhoitaja, joka vuosikausia yllytti tulemaan tutkimuksiin. Hän selvitti, että se on nykyään niin helppoa, kun sen näkee verikokeesta.

– Kuljin siellä varmaan kolme, neljä vuotta, kunnes yhtäkkiä arvot olivat sen verran koholla, että hän kehotti ottamaan yhteyttä lääkäriin. Ei se ollut monimutkainen operaatio: ensin otettiin koepalat, ja sitten aloitettiin hoito.

Syöpädiagnoosi oli Antille luonnollisesti aikamoinen jysäys, ja mikä pahinta, se ei ollut perheen ensimmäinen. Tuulalla todettiin vajaat 10 vuotta sitten rintasyöpä, joka saatiin kuitenkin leikatuksi pois. Se varmasti antoi Antille uskoa siihen, että hänkin voi parantua.

– Nyt jo minullakin on terveen paperit, Antti naurahtaa.

– Olin kontrollissa puolen vuoden välein, mutta nyt viimeksi kesäkuulla sanottiin, kun arvot näyttivät nollaa, että tämän jälkeen minun pitää ruveta itse huolehtimaan seurannasta. Niin että meidän molempien syövät ovat tätä nykyä jo taakse jäänyttä elämää.

Havupuu-uutejuomaSetälät sattuivat pari vuotta sitten lukemaan jostakin lehdestä artikkelin, joka käsitteli siikaislaisen Ravintorengas Oy:n valmistamaa ja markkinoimaa Havupuu-uutejuomaa. Jutussa haastateltiin Setälöiden kohtalotoveria, syövästä parantunutta miestä, joka kertoi aloittaneensa juoman nauttimisen syövästä parantumisen jälkeen. Kyseessä oli vielä kaiken lisäksi Setälöille tuttu mies, joten hekin päättivät ruveta kokeilemaan Havupuu-uutejuomaa.

– Siitä lähtien on otettu lasillinen joka aamu, Antti kertoo.

– Juomme molemmat sitä ihan yleiskunnon vuoksi, sillä haluamme pitää itsemme iskussa. Otamme lasillisen joka ikinen aamu ja tyhjään vatsaan. Muita luontaistuotteita emme käytä yhtä vakituisesti, mitä nyt joskus tulee otettua omega 3 -kapseleita.

– Olo on muuttunut selvästi aikaisempaa pirteämmäksi. Ero on ihan selvä. Flunssia ei kummallakaan ole ollut koko aikana. Me olemme juomaan tosi tyytyväisiä, ja jos satumme lähtemään jonnekin reissuun eikä juomaa ole tullut mukaan, sitä suorastaan kaipaa. Kai me olemme tavallaan joutuneet siihen koukkuun!

Lue lisää Havupuu-uutejuomasta.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Mika Putro

Terveyshymy 9-2007

 

 


Havupuu-uutejuoma

Turun yliopistossa tutkittu luonnon antioksidantti länsirannikon männystä. Tutkimuksiin perustuvien kemiallisten havaintojen ja havupuu-uutejuomaa käyttäneiden henkilöiden kokemusten perusteella sen hyvää tekevä sisältö ei ole pelkän uskon varassa.

Havupuu-uutejuoma

Teksti:Ravintorengas
Avainsanat: syöpä, havupuu-uutejuoma, kunnon kohennus, sairauksien ennaltaehkäisy, Karin havupuu-uutejuoma

Kommentit

Oma kommentti