Eevillä on monta rautaa tulessa

Kun Eevi Teittinen oli pikkutyttö, ei ollut fitnessiä, ei bloggareita, ei personal trainereita eikä superfoodia. Nyt on.

Nykyään Helsingin Oulunkylässä asuva Eevi Teittinen, 26, on alun perin Kotkan likkoja. Isän rakentamassa omakotitalossa Korkeakoskella asuivat Eevin vanhempien lisäksi myös isoveli ja isosisko. Kaikki olivat jollakin tavalla liikunnallisia, mutta Eevi arvelee olleensa se porukan hypertyyppi.

Eeviin törmää nykyään vähän siellä sun täällä. Hänet on nähty telkkarissa, lehtien palstoilla ja julkisuutta on tullut myös räppäri Uniikin kihlattuna. Eevi toimii fitnessbloggarina, personal trainerina ja hän kilpailee myös omassa sarjassaan bikinifitness-kisoissa.

Eevin blogi on hyvin suosittu ja se työllistääkin häntä tällä hetkellä niin perusteellisesti, ettei personal trainerin hommille ole jäänyt tilaa. Sitä paitsi hän on juuri aloittanut kilpailemisen omassa bikinifitness-sarjassaan.

”Tähtään huipulle”

Mutta mitäs se nyt taas olikaan?

– Fitnessiä on montaa eri sorttia, Eevi tunnustaa.

– Mun lajini on bikinifitness ja kisaan alle 160-senttisissä eli tässä lajissa on pituusluokat. Kyseessä on periaatteessa ulkonäköarvostelulaji, jossa on mukana myös vähän kehon muokkausta. Pitää olla naisellinen, mutta silti sporttinen ja sopusuhtainen. Lihaksia on oltava, mutta ei liikaa. Joku voisi sanoa, että kyseessä on bodauksen ja missikisojen välimuoto.

Eevin ura on lähtenyt mukavasti nousuun ja hän haaveilee myös kansainvälisistä kuvioista. Sen aika näyttää.

– Totta kai tähtään tässä lajissa Suomen parhaimmistoon ja sitä kautta maailmalle. Kyseessä on kilpaurheilu ja sen on oltava suorastaan elämäntapa. On treenattava paljon ja syötävä terveellisesti. Elämäntapojen pitää muutenkin olla urheilulliset. On hauskaa haastaa itseään ja seurata omaa kehittymistään.

Kammo koulusta

Eevi katsoo luonnollisesti tarkkaan, mitä laittaa suuhunsa. Kysymys inhokista tuottaa helakan naurun ja tunnustuksen:

– Maksalaatikkoon jäi kammo koulusta, samoin pinaattikeittoon. Ne eivät uppoa vieläkään. Lempiruokia ovat sen sijaan savustettu lohi ja sushi.

Alkoholiin suhteen Eevi on hyvin kohtuullisella linjalla.

– Bailuvuodet olivat parikymppisenä, joten ne ajat ovat jo menneet, niitä ei enää sinällään harrastella. Mutta sen sijaan sivistynyttä viinin juontia, pientä maistelua ja arvostelua, hyvää ruokaa ja illanistumista silloin tällöin.

Eevi vakuuttaa, ettei fitness millään tavalla rajoita hänen elämäänsä.

– Päinvastoin, se on tuonut mukanaan paljon hyvää.

Maku yllätti

Eevillä on toimisto Helsingin Kampissa eli aivan kaupungin ydinkeskustassa. Pari kuukautta sitten joku toi sinne Harmonian Voimaruoka Total 25 -nimistä valmistetta koemaistettavaksi.

– Se kävi jotenkin vahingossa. Olin vähän skeptinen alkuun, että mitähän tääkin nyt on, mutta maistoin sitä kuitenkin. Se yllätti positiivisesti maultaan, se maistuu lähinnä persikkaiselta, vaikka onkin makeahko viherjuoma. Se on tosi erilainen moniin muihin verrattuna.

– Rupesin vähän tutkimaan, mitä se oikeasti on, ja sehän vaikutti tosi hyvältä tuotteelta ja hyvin helpolta käyttää. Tällaista valmistetta on kaivattu, koska ihmiset ovat kiireisiä eivätkä oikein tiedä, mistä kaikista pussukoista pitäsi kaikkea kerätä.

– Erilaisia superfoodeja on nykyään ihan mielettömästi. Porukka ei tiedä, mitä pitäisi syödä että pysyisi terveenä, mutta tätä tuotetta on tosi helppo lähestyä.

Miehille myös

Eevi on jo kolmen kuukauden ajan ottanut Voimaruoka Total 25 -valmistetta joka aamu. Hän avaa pussin ja sekoittaa sen omaan aamujuomaansa.

– Sekoitan sen veteen, koska se on tosi hyvän makuista ja menee alas ihan noin vaan. Lisään mukaan glutamiinia ja vahvaa C-vitamiinia. Se toimii jokaisella perheenjäsenellä, olipa sitten mies tai nainen, nuori tai vanha. Tuote on älyttömän helppo, koska se on annospusseissa. Ne on helppo ottaa mukaan, jos lähtee liikkeelle. Sen voi sekoittaa smoothieenkin jos ei halua sitä veden kanssa.

– Koska tuote  on hyvän makuista, siitä tulee hyvin helposti arjen tapa. Koen pysyväni sen ansiosta terveempänä ja energisempänä ja kun sitä ottaa päivittäin, se turvaa myös immuunipuolustusta.

Eevi on saanut myös elämänkumppaninsa eli räppäri Uniikin ottamaan joka aamu kyseistä tuotetta.

– Se on meistä nirsompi, mutta kun tein testin eli heitin sitä aamusmoothieen, kommentti tuli hyvin nopeasti. Se sanoi, ettei tässä maistu mikään terveellinen! Kokeilu meni siis ihan nappiin.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Eevi Teittisen albumi

Terveys-Hymy 11-2015

Teksti:Harmonia
Avainsanat: bikinifitness, Eevi Teittinen, superfood, voimaruoka

Kommentit

Oma kommentti