Eijan iho-ongelmat jäivät taakse

Eija SormunenEija Sormusella on ollut jo pitkään ja etenkin talvisaikaan vaikeuksia herkän ja kuivan ihonsa kanssa. Viitisen vuotta sitten hän kuitenkin löysi valmisteen, josta hän ei luovu.

Tuusulalainen Eija Sormunen, 48, on ammatiltaan lastensuojelun työntekijä pienryhmäkodissa. Eijaa 11 vuorokautta nuorempi aviomies Timo, 48, on lentokonemekaanikko. Pariskunnalla on kaksi lasta, tyttö ja poika, jotka molemmat ovat jo nuoria aikuisia, mutta asuvat vielä vanhempiensa luona.

Eija on koulutukseltaan sosionomi ja kertoo tehneensä saman alan töitä käytännössä koko ikänsä. Nykyisessä työpaikassaan hän on vaikuttanut kolme ja puoli vuotta.

– Elämän parhaat vuodet ovat varmaan ja toivottavasti vielä edessä, Eija naurahtaa.

– Iän mukaan tuomia ongelmia ei vielä ole. Ainoa jatkuvaa lääkitystä vaativa terveysongelma on rasitusastma, joka puhkesi jo vuonna 1987. Astma ilmenee aina rasituksessa ja sen huomaa etenkin kovilla pakkasilla sekä myös keväällä siinä vaiheessa, kun lumi sulaa, on kosteaa ja ilmassa on jonkinlaista nurmihometta. Olen tavallista alttiimpi myös katupölylle. Varsinaisia allergioita minulla ei ole todettu, mutta tietynlaista alttiutta esiintyy.

Herkän ihon ongelmat

Eijalla on ollut myös herkän ihon mukanaan tuomia ongelmia.

– Ihoni on alkanut reagoida etenkin iän myötä. Kasvoihin ja muuallekin ilmaantuu kuivia läiskiä ja iho on kauttaaltaan kuiva. Minulla on sen lisäksi myös couperosaa, joka näkyy muun muassa punoituksena ja katkenneina verisuonina poskipäissä. Ihoni oli aika ajoin suorastaan hirveä eikä tilanne ollut rauhoittua millään konstilla. Kokeilin kaikkia mahdollisia ihovoiteita, mutta ne vain kirvelivät.

Sitten Eija löysi sattumalta Detria Arbutin yövoiteen, ja iho-ongelmat olivat taaksejäänyttä elämää. Se rauhoitti ihon eikä kirvellyt ollenkaan.

– Laitan sitä tietysti yöksi, mutta olen käyttänyt sitä erityisesti talvella myös päivisin. Minulle se ei ole liian rasvaista. Riippuu varmaan ihon koostumuksesta, mutta minulla on nähtävästi niin kuiva iho, ettei se jää talvella mitenkään kiiltelemään vaan voide imeytyy älyttömän hyvin.

– Pidän sitä meikin alla ihan sellaisenaan suojana, ikään kuin päivävoiteena. Käytän sitä myös kesäisin. Olen vuosien varrella kokeillut niin monta eri voidetta, ja saatan pari kertaa pystyä käyttämään jotakin muuta valmistetta, mutta sitten iho alkaa taas kutista, kirvellä ja punoittaa, jonka jälkeen olen aina kiltisti palannut Arbutin-yövoiteeseen.

Hinnan ja laadun hyvä suhde

Eija Sormunen sekä koirat Hugo ja HelmiDetria Arbutin -ihonhoitosarjaan kuuluu kaikkiaan neljä eri tuotetta, joista Eija on kokeillut myös tehotippoja lähinnä couperosansa takia, mutta kokeilu ei kestänyt niin kauan, että tuloksia olisi ehtinyt tulla.

– Kun olen pihi, niin olen yrittänyt pärjätä yövoiteella, hän nauraa.

– Yövoiteessa on mielestäni hinta-laatu -suhde paikallaan. Maksan siitä mielelläni, koska se auttaa. Ei sitä voi kuin suositella, jos on vähänkin samankaltaisia ihojuttuja kuin minulla.

Eija on innokas ulkoilija, ja hänen on vähän pakkokin, sillä huushollissa on kaksi koiraa. Eijalla ja hänen tyttärellään on myös yhteinen hevonen läheisellä tallilla.

– Alkutalven pakkaset olivat iholle vihoviimeisiä, mutta kyllä niidenkin kanssa pärjättiin. Teen päivittäin lenkkejä koirien kanssa. Tyttären koira on kiukkuinen nuori mäyräkoiraneiti Helmi, ja meidän koiramme on rauhallinen vanhus, australianterrieriuros Hugo. Yhdessä ne ovat mainio pari. Hevosen nimi on Remu.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 1-11

Teksti:Detria
Avainsanat: couperosa, iho-ongelma, herkkä iho

Kommentit

Oma kommentti