Elisen poskiontelotulehdukset katosivat!

Elise Luotonen ehti kärsiä satunnaisista poskiontelotulehduksista peräti kolmisenkymmentä vuotta. – Nyt niitä ei ole ollut vähään aikaan, Elise iloitsee.

Elise Luotonen, 52, on töissä terveyskauppa Mistelissä Kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä. Hän on vaikuttanut nykyisessä tehtävässään vuodesta 2009. Sitä ennen hän työskenteli kirjapainoalalla, mutta kun työnkuva muuttui rankasti, hän päätti uudelleenkouluttautua – eikä ole katunut. Hän opiskeli luontaistuoteneuvojaksi ja asettautui aivan uudenlaisiin työtehtäviin.

– Valmistuin vuonna 1982 ammattikoulusta kirjapainoalalle. Työt eivät sinänsä loppuneet, mutta alan luonne muuttui aika lailla. Viihdyn nykyisessä työssäni oikein hyvin.

Elisen mies vaikuttaa edelleen kirjapainoalalla. Pariskunnalla on 30-, 29- ja 16-vuotiaat tyttäret sekä 25-vuotias poika. Vain kuopus asuu enää vanhempiensa kanssa. Vanhempi kaarti on ehtinyt tehdä Elisestä jo nelinkertaisen isoäidinkin, ja viides lapsenlapsi syntyy keväällä. Ennestään tyttöjä on kaksi, samoin poikia.

Alun perin Elise on kotoisin pääkaupunkiseudulta ja on rantautunut Ylöjärvelle 15 vuotta sitten. Paikallinen murre ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi tarttunut. Nääs.

Vaiva iskee koska tahansa

Elise on ollut koko ikänsä muuten terve nainen, vain sitkeät ja aika ajoin toistuvat poskiontelotulehdukset ovat kiusanneet.

– Poskiontelot ovat hirveän herkät. Ne saattavat tulehtua ilman että minulla on nuhaa tai pitkittynyttä flunssaa. Vaiva voi iskeä ihan koska tahansa ja muuten vaan, edes vuodenajoilla ei ole merkitystä.

Poskiontelot ovat vaivanneet minua enemmän tai vähemmän ainakin 30 vuotta, ja pahimmillaan neljä, viisi kertaa vuodessa. Tiedän heti, mistä on kysymys, kun poskionteloon tulee paineen tunne. Seurauksena on aina ollut antibioottikuuri.

Nyt kuitenkaan Elisellä ei ole tätä vaivaa ollut vähään aikaan. Viime vuoden puolella poskiontelot alkoivat keljuilla kahteen otteeseen, mutta molemmilla kerroilla Elisa sai oman työpaikkansa luontaistuotteella tilanteen menemään ohi. Kyse on saksalaisesta entsyymivalmiste Regulatista.

Oireet katosivat

Valmistetta voi nauttia myös suihkeena.

– Se oli tosiaan pari kertaa tuloillaan. Muistin, että Regulatia voi käyttää myös laimennettuna nenäsumutteena, jota rupesin testaamaan. En siis ottanut sitä sisäisesti vaan ulkoisesti suihkeena nenään. Tein sen muutaman päivän ajan useita kertoja päivässä. Ensimmäisellä kerralla en vain ymmärtänyt laimentaa sitä riittävästi, jolloin se oli aika töpäkkää. Mutta molemmilla kerroilla oireet katosivat kokonaan.

Myös Elisen aviomies on kokeillut Regulatia parantaakseen energiatasoaan ja tehostaakseen kehon palautumista kuntosaliharjoittelun jälkeen. Hän on nauttinut sitä pullollisen sisäisesti ja kuureittain. Pariskunta treenaa salilla hyvin paljon, Elisekin peräti neljä viisi kertaa viikossa, joten yleiskunnosta on hyvä pitää huolta.

– Regulatin avulla ravintoaineet sekä ravinnosta että purkista nautittuna imeytyvät tehokkaammin ja kroppa palautuu paremmin rankemmankin treenin jälkeen. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan vaan, Elise neuvoo uusia yrittäjiä.

– Ja kannattaa muistaa laimennus!

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Mika Lahtonen

Terveys-Hymy 2-2016

 

Teksti:Harmonia
Avainsanat: poskiontelotulehdus

Kommentit

Oma kommentti