Emman kynnet ovat taas kunnossa

Emma VirolainenEmma Virolainen ehti kärsiä monta vuotta liuskoittuvista ja halkeilevista kynsistään. Nyt kynnet ovat taas hyvässä iskussa.

Tuusulassa syntynyt, mutta tällä hetkellä Helsingin Puotilassa asuva Emma Virolainen, 23, on opiskellut kaksi vuotta sosionomiksi ja tekee tällä hetkellä kesätöitä lastenkodissa. Syksyllä opinnot ammattikorkeakoulussa jatkuvat taas.

– Aion ilman muuta jatkaa opintojani vielä sosionomin tutkinnon jälkeen, mutta sitä en tiedä, mikä minusta tulee isona, hän nauraa. – Mennään nyt vain päivä kerrallaan.

Koska Emma on vasta vähän yli parikymppinen, terveysongelmia ei ole. Jotakin pientä matkan varrella hänen harmikseen on kuitenkin kertynyt.

– Kynnet ovat jo monta vuotta olleet halkeilevia ja liuskoittuvia, hän harmittelee. – Ne on välillä olleet tosi huonot. Yritin syödä jotain kalsiumvalmisteita, mutta ei niistä ollut mitään apua.

Vuodenvaihteessa eräs tuttava suositteli Emmalle tämän kynsiongelmaan Active Beauty -nimistä ravintolisävalmistetta, joka sisältää runsaasti kynsien kasvulle edullisia tekijöitä. Emma epäili ihan tosissaan, mutta alkoi kuitenkin napsia yhden tabletin päivittäin.

– Ihan heti ei tapahtunutkaan mitään, mutta jatkoin kuitenkin niiden syömistä. Kun olin ottanut tabletteja useamman viikon, rupesin ihmeekseni huomaamaan, että nyt alkoi tapahtua. Ja täytyy tunnustaa, että siitä on ollut tosi paljon apua. Samalla kun kynnet alkoivat vahvistua, huomasin myös hiusten kasvun voimistuneen.

– En ollut syönyt edes koko pakettia, kun tilanne oli jo täysin hallussa, Emma kertoo. – Ajallisesti se vei vajaat kaksi kuukautta, ei sen enempää, hyvä etten luovuttanut heti. Kynnet näyttävät nyt tosi hyviltä ja ihan toisenlaisilta kuin vaikkapa vuosi sitten. Silloin ne vielä lastuilivat ja repeilivät tosi inhottavasti, mutta nyt mä jouduin toteamaan ihan ääneen mun tuttavalleni, joka tätä suositteli, että hei hitsi, tää toimii sikahyvin. Nyt olen tosi tyytyväinen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: hiukset, kynnet, iho-ongelma

Kommentit

Oma kommentti