Erektiohäiriö varoittaa terveysvaivoista

Erektio-ongelmat voivat olla vihje sydänvaivoista tai muista vakavammista terveysongelmista, ja siksi niiden syyt kannattaa selvittää. Ongelmaan on tarjolla tehokasta apua, ja vakavampia ongelmia voidaan estää puuttumalla riskitekijöihin.


– Erektio-ongelma on usein ensioire vakavammista terveysongelmista. Samat riskitekijät liittyvät niin erektiohäiriöön kuin sydän- ja verisuonitauteihin, kertoo kirurgian ja urologian erikoislääkäri, dosentti Mika Raitanen Terveystalosta.

Erektiohäiriöt ovat tavallinen vaiva ja niitä esiintyy yli puolella 40–70-vuotiaista miehistä. Erektiohäiriö vaikuttaa elämän eri osa-alueilla monin tavoin ja se on merkittävä tekijä myös miehen henkiselle hyvinvoinnille.

– Jos viisikymppisellä ylipainoisella tupakoitsijamiehellä ei ilmene erektio-ongelmia, hän on lääketieteellinen ihme, Raitanen kärjistää.
Yli 50-vuotiailla miehillä erektiohäiriöiden taustalla ovat yleensä elämäntavat ja niihin liittyvät ongelmat kuten korkea verenpaine ja kolesteroli, ylipaino sekä huono sokerin sieto. Tärkein riskitekijä on kuitenkin tupakointi. Nuoremmilla miehillä kyse saattaa olla henkisistä tekijöistä: stressi ja väsymys ovat luonnollisia syitä satunnaisille ongelmille.

Tupakoinnin lopettaminen, alkoholin käytön vähentäminen ja painon pudottaminen tuovat pidemmällä aikavälillä tuloksia. Samalla riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin pienenee.

– Erektiovaivat kannustavat miehiä muuttamaan elintapojaan paljon paremmin, kuin ennuste vuosien päästä häämöttävästä sydänsairaudesta, Raitanen sanoo.

Teksti: Hymy
Avainsanat: erektio-ongelma, erektiohäiriö

Kommentit

Oma kommentti