Eri vaiva, sama konsti!

Minna Pukari tunnustaa olevansa mainoksen uhri, mutta häntä se ei yhtään harmita, sillä sitä kautta hän sai pitkällisiin jalkavaivoihinsa selvää helpotusta. Myös Minnan aviomies Olavi on saanut omia selkäsärkyjään asettumaan samalla konstilla.

Oululainen Minna Pukari, 58, on juuri jäänyt työttömäksi Oulun Fonectalta, missä hän vaikutti toimistotyössä. Minna on koko ikänsä tehnyt töitä toimistossa, joten hän suhtautuu toiveikkaasti uuden työpaikan löytämiseen ja viisastelee, ettei hän vielä ole päättänyt, mikä hänestä tulee isona.

Minnan aviomies Olavi, 58, on putkiasentajan hommista eläkkeellä. Pariskunnalla on kaksi tytärtä, ja lapsenlapsia Pukareilla on kolme, kaksi tyttöä ja poika.

Minnan sukunimi Pukari on harvinainen. Hän naureskelee, että joskus on joku haukkunut tappelupukariksikin, vaikka siihen ei ole ollut mitään aihetta.

Mansikka ei maistu

Minna on selvinnyt ensimmäiset 58 vuotta terveyden puolesta melko vähin vaurioin. Astma tosin puhkesi jo pian 20 vuotta sitten, ja sitä edelsivät atooppinen ihottuma ja allergiat. Atopia on vaivannut häntä jo pienestä lähtien, ja se on ilmaantunut aika ajoin. Pahin allergisoiva ruoka on mansikka, joka aiheuttaa hengenahdistusta, mutta myös jotkut sitrushedelmät saavat aikaan oireita.

– Toista vuotta sitten tuli myös tyroksiinilääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaan. Oireena oli ihan kauhea väsymys. Mutta lääkityksellä sekin vaiva pysyy kurissa.

Minna on joskus nuoruudessaan harrastanut telinevoimistelua ja hän arvelee loukanneensa jalkansa jo tuolloin. Vaiva on vuosien saatossa pahentunut, ja niinpä hänet leikattiin viime vuoden keväällä.

– Nilkka jäykistettiin ja jalkapöytää oikaistiin. Siinä meni vaivaisenluu saman tien.

Mainoksen uhri

Juuri jalkaleikkauksen aikoihin Minna sattui näkemään hierontavoide Relaxantin mainoksen, jossa esiintyi laulajatar Tarja Ylitalo. Se teki vaikutuksen. Minna päätti kokeilla Tarjan mainostamaa tuotetta.

– Jalkoja on särkenyt pohkeista ja nilkoista iät ja ajat ja kärsin myös levottomista jaloista, mutta kun laitoin Relaxantia, se auttoi. Nyt pääsee illalla kaikessa rauhassa nukkumaan. Myös isäntä on ruvennut käyttämään sitä, koska häneltä on selkä leikattu kahteen kertaan. Hänkin on ollut Relaxantiin hyvin tyytyväinen. Olen toisinaan laittanut omaankin selkääni sitä, ja sielläkin se toimii.

– Onneksi näin sen Tarja Ylitalon mainoksen. Relaxantista on ollut meille molemmille suurta apua.

Teksti:
Reijo Ikävalko

Kuva: Anne Anttila

Terveys-Hymy 7-13

Teksti:Detria
Avainsanat: hierontavoide, jalkasärky, levottomat jalat, särky, selkäsärky

Kommentit

Oma kommentti