Flunssat kiertävät minut kaukaa

Anne Tove SluphaugeKiusaako flunssa? Näin ei tarvitsisi olla, jos vahvistaisit puolustusjärjestelmääsi niin kuin Anne Tove.

Pienessä keskellä Norjaa sijaitsevassa Staursetin kylässä asuva Anne Tove Sluphauge on voittanut rintasyövän, mutta vasta rankkojen säteily- ja solumyrkkyhoitojen jälkeen. Syöpähoitojen seurauksena hänelle tuli krooninen keuhkosairaus, vaikka hän ei ole koskaan tupakoinut. Vastustuskyky heikkeni voimakkaasti, Anne taisteli toistuvia tulehduksia vastaan ja oli kaikin puolin heikossa kunnossa.

– Minusta tuli oman itseni suhteen varsinainen koe-eläin, hän naurahtaa. – Kesti kauan, ennen kuin löysin helpotusta sekä henkiseen että fyysiseen tilaani. Minulle suositeltiin uutta Pharma Nordin ImmiFlex-valmistetta, jolloin ajattelin, ettei enää ole mitään hävittävääkään. Sitä päätöstä en ole katunut.

– Yritän välttää antibioottikuureja, koska ne eivät ole elimistölle hyväksi, mutta heti kun tunnen, että flunssa on tulossa, otan muutaman kapselin ImmiFlexiä. Yleensä flunssa tukehtuu alkuunsa. Jokainen meistä on itse vastuussa omasta terveydestään.

Anne Tove on suurperheen äiti ja isoäiti, sillä perheyhteisöön kuuluu sekä omia lapsia että peräti yhdeksän lastenlasta, joiden ikähaitari vaihtelee sylivauvasta 14-vuotiaaseen murkkuun. Sekä Anne että hänen aviomiehensä uskovat sataprosenttisesti ravintolisiin ja molemmat ovat myös saaneet niistä runsaasti apua.

– Kun mittariin tulee 50 vuotta, ilmenee aina vaivoja, joihin voi saada apua ravintolisistä, Anne toteaa. – Mieheni kärsi useita vuosia levottomista jaloista, mutta kun hän löysi sopivan ravintolisän, ongelma helpottui.

Vaikka Anne Tovella on enää jäljellä keuhkojen kapasiteetista vain 40 prosenttia, hän ei ole jäänyt istumaan paikoilleen. Hän tekee usein pitkiä tunturivaelluksia ja aivan erityisesti hän rakastaa marjametsässä käymistä.

– En halua luovuttaa, vaikka minulla onkin ollut vastoinkäymisiä. Otan päivän kerrallaan ja yritän saada joka hetkestä ja päivästä irti kaiken mahdollisen, hän kertoo.

Hyvä vastustuskyky on paras tae tulehduksia ja muita sairauksia vastaan. Taistelu elimistössä bakteereja, viruksia, sieniä ja syöpäsoluja vastaan on jatkuvaa. Uuden ravintolisän ansiosta kehon oma vastustuskyky aktivoituu ja sairastumisen riski pienenee oleellisesti.

– Flunssat tahtovat iskeä erityisesti talviaikaan, mutta nyt tuntuu hyvältä, kun tietää, että oma vastustuskyky on vahvistunut. Tämä on hyvin tärkeää erityisesti kaikille meille, joilla on kroonisia hengitystietulehduksia. Elämänlaatu paranee huomattavasti, kun keho toimii, Anne toteaa tyytyväisenä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 1-09

Teksti:Pharma Nord
Avainsanat: flunssa, vastustuskyky, immuunijärjestelmä, ImmiFlex

Kommentit

Oma kommentti