Golflupaus Stenna luottaa ravintolisiin

Stenna Westerlund– Golfari voi pärjätä kotiruualla, mutta ravintolisien kanssa pärjää vielä paremmin, vuoden 2007 golfin Suomen mestari Stenna Westerlund toteaa.

Espoolaisen Stenna Westerlundin, 24, golfkärpänen puraisi yhden sukupolven takaa, sillä Stennan äidin vanhemmat olivat innokkaita golfin pelaajia. He eivät kilpailleet, mutta olivat muuten innokkaita lajin harrastajia. Stennan serkku pelasi golfia kilpailutasolla, joten tiettyjä sukurasitteita on, vaikka Stennan vanhemmat tai häntä kaksi vuotta nuorempi pikkusisko eivät golfaa.

– Olin isovanhempieni mukana keräilemässä palloja metsästä, mikä oli tosi hauskaa, Stenna muistelee. – Minut laitettiin 12-vuotiaana alkeiskurssille, innostuin kovasti ja siitä se lähti. Pelasin samoihin aikoihin myös tennistä ja lopulta piti päättää, kumpi olisi ykköslaji.

– Meitä oli viisi samanikäistä tyttöä, ja meillä oli tosi hauskaa yhdessä. Tästä porukasta peräti kolme on lähtenyt ammattilaiseksi: Minea Blomqvist, Jutta Degerman ja minä. On ollut tosi upeaa seurata aivan vierestä Minnin urakehitystä.

Ihan huonosti ei ole mennyt Stennallakaan, sillä hän on toissavuoden Suomen mestari ja odottaa viime vuonna alkaneelta ammattilaisuraltaan paljon. Stennan manageri Kaj Seeste, 27, on myös hänen poikaystävänsä. Myös Kaj pelaa golfia, mutta Stenna vakuuttaa iloisesti nauraen olevansa poikaystäväänsä parempi, minkä luulisi pitävän miehen nöyränä. Kihloihin tai naimisiin pariskunta ei ole vielä menossa, sillä Stenna aikoo katsoa ensiksi, mitä hänen golfurastaan tulee.

Stennan ammattilaisura on lähtenyt hyvin käyntiin, sillä hän on saanut kaikki golfkulunsa katettua. Silti on vielä tiukkaa eikä pussin pohjalle jää juuri mitään. Stenna sanookin, ettei hän pelatessaan ajattele rahaa, vaikka se on tärkeä asia ja vaikka ammattilaiseksi siirtyminen sponsorisopimuksineen luo myös taloudellisia paineita. Hänen tavoitteenaan on päästä jo ensi vuonna rahakkaalle Eurooppa-tourille, jonne selviää, jos hän pelaa kuluvan kauden hyvin.

Stenna nimeää parhaiksi puolikseen kohdallaan olevan asenteen ja huipussaan olevan motivaation. Perustekeminen on hyvää ja Stenna on fyysisesti vahva, mutta myös kärsivällisyyttä löytyy eikä luonteenlujuudessakaan ole valittamista.

Golfista on sanottu, että sitä pelatessa 95 prosenttia ajasta potuttaa, mutta sen viiden prosentin takia sitä kannattaa harrastaa. Stenna allekirjoittaa tämän näkemyksen.  Stennan mielestä oikealla ja positiivisella asenteella pystyy nauttimaan golfista jopa huonoilla hetkillä.

– Pelillisesti heikoin osa-alueeni on ilman muuta puttipeli, joka sivuaa tietysti myös henkistä puolta. sillä korvien välistähän se lähtee. Puttaustilanteessa olisi ihanteellista, jos ei miettisi yhtään mitään, mutta mulla on se paha vika, että tahdon tuolloin ruveta ajattelemaan.

Stenna WesterlundStennan kaltainen huippu-urheilija katsoo hyvin tarkkaan, mitä pistää suuhunsa. Hän luottaa terveelliseen kotiruokaan ja kiinnittää huomiota hedelmien ja kasvisten riittävään saantiin. Hampurilaiset ja pitsat eivät kuulu ruokavalioon. Suosikkiruoka on fetasalaatti.

– Myös ravintolisät ovat tärkeitä. Poikaystäväni kautta löytyi sopiva luontaistuoteyritys eli Leader, jonka valmisteita olen käyttänyt nyt jo yli puoli vuotta ja olen tosi tyytyväinen. Kantavin voima niistä on mielestäni Active E-EPA, joita otan päivittäin kaksi kapselia. Lisäksi otan neljä CLA-kapselia, kaksi Green Tea -tablettia sekä sen lisäksi

perusvitamiineja. Käytän myös jatkuvasti Leaderin palautusjuomia ja proteiinilisiä. Protein delight -patukoita syön sekä treenien jälkeen että välipaloina. Olen huomannut selkeästi, että nämä valmisteet toimivat erityisesti silloin, kun treenaan kovaa. Vastustuskyky on kasvanut selvästi ja niinpä flunssat ovat kiertäneet minut kaukaa. Olen saanut myös aivan uutta energiaa ja vatsa toimii ulkomaillakin tosi hyvin.

Stennan mielestä hänen käyttämänsä ravintolisät sopivat myös jokaiselle mattimeikäläiselle. Hän on havainnut, että myös harrastuksekseen golfia pelaavat ovat siirtyneet kolajuomista ja suklaasta palautusjuomiin ja proteiinipatukoihin. Peruspelaajallekin on eduksi, että verensokeri pysyy tasaisena koko golfkierroksen ajan.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 6-09

Teksti:JR Fitness
Avainsanat: golf, ravintolisä

Kommentit

Oma kommentti