Hampaitten harjaamisessa parannettavaa

Leaf Suomi Oy:n tekemän kyselyn mukaan ainoastaan 74,1 prosenttia vastaajista pesee hampaansa kahdesti päivässä tai useammin – ja miehistä vain 61,5 prosenttia.

Suurin syy kahdesta harjauskerrasta lipsumiseen oli luulo siitä, että yksi kerta päivässä riittää. Muut yleisimmät syyt vähäiseen hampaiden harjaamiseen ovat arjen kiire ja väsymys. Erityisesti 24-34-vuotiaat naiset ja alle 15-vuotiaat harjaavat hampaansa harvemmin kuin kahdesti päivässä. Miehet harjaavat hampaansa kuitenkin kaikissa ikäluokissa harvemmin kuin naiset.

- Nykypäivänä ruokailutottumuksiimme kuuluu jatkuva napostelu. Se koskee sekä lapsia että aikuisia, mikä kasvattaa kariesbakteerin riskiä. Vanhemmat antavat lapsille esimerkkiä ruokailutottumuksillaan ja myös hampaiden hoidossa, toteaa Suuhygienistiliitto STAL ry:n puheenjohtaja Mari Ylöstalo.

Vain kerran päivässä hampaansa harjaavat luulivat, että se riittää hyvän suuhygienian ylläpitoon ja reikiintymisen ehkäisyyn. Illalla hampaat jäävät usein pesemättä väsymyksen ja aamulla kiireen tai unohtamisen takia.

Teksti: Hymy
Avainsanat: hampaat, hampaiden harjaus

Kommentit

Oma kommentti