Hannan polvivaivat asettuivat

Hanna Laiho harrasti nuoruusvuosinaan monipuolista liikuntaa, ja niin kuin tiedetään, urheilija ei tervettä päivää näe.

Vaikka kyse on urheilullisesta Hanna Laihosta, kyse ei ole kuitenkaan olympialaisissakin voimistelijana esiintyneestä samannimisestä naisesta. Tämän jutun Hanna Laiho on espoolainen 39-vuotias ja koulutukseltaan biologi. Hän on vaikuttanut 14 vuotta laboratorioalan yrityksen myyntityössä.

– Työni liittyy biotuotteisiin. Myyn tutkimusreagensseja, -tarvikkeita ja -laitteita. Kyse on lähinnä solu- ja molekyylibiologiasta, hän selvittää.

– Tutkijataustani antamasta asiantuntemuksesta on työssäni hyötyä, ja työnkuva on vähän vaihtelevampi kuin tutkijalla.

Hannan nelihenkinen perhe pysyy hyvissä ruuissa, sillä perheen isä on ammatiltaan keittiöpäällikkö. Pariskunnalla on 9- ja 11-vuotiaat reippaat pojat.

Vaikeat rustovauriot

Koska Hanna on omien sanojensa mukaan ”karvan alle nelikymppinen” hänellä ei vielä ole pahempia terveysmurheita, vain polvet ovat kiusanneet.

– Lumilautailusta tulleita rustovaurioita ei oikein pysty korjailemaan. Vaivaa on ollut jo viidentoista vuoden ajan, ja molemmissa polvissa. Niiden kanssa on valvottu öitäkin.

Polvia ei kuitenkaan ole koskaan operoitu urheiluvammojen takia, mutta kerran toisesta polvesta on poistettu kysta. Sillä ei ollut mitään tekemistä rustovammojen kanssa.

– Olen vain yrittänyt selviytyä ja sinnitellä niiden kanssa. Tilanne on muuttunut koko ajan pahemmaksi, sillä ei tässä enää nuorruta eivätkä polvetkaan parane itsestään. Olen ajoittain joutunut syömään särkylääkkeitä, sillä polvet ärtyvät tietynlaisesta rasituksesta. Esimerkiksi laskettelua en ole voinut enää harrastaa.

Mutta sitten löytyi vaivoihin helpotus – ja yllättäen luontaistuotepuolelta.

Takaisin rinteeseen?

Hannan ystävä suositteli NutriLenk Active -nimistä valmistetta ja Hannakin päätti kokeilla.

– Kun itselläni on tiedetausta, en ollut juurikaan aikaisemmin ollut tekemisissä luontaistuotteiden kanssa. Ystävä oli itse hyvin vakuuttunut valmisteen tehosta ja yllytti minuakin kokeilemaan.

Hanna on käyttänyt NutriLenk Activea jo yli puoli vuotta – ja on enemmän kuin tyytyväinen.

– Kun polvet alkoivat tuntua hyviltä ja kivut hellittivät, olin niin tyhmä, että lopetin valmisteen käytön. Ei mennyt kovinkaan pitkään, kun polvikivut palasivat takaisin. Olin luullut jo parantuneeni. Ei auttanut muu kuin kipittää luontaistuotekauppaan.

Nyt menee taas ihan hyvin.

– Ymmärtääkseni lääkärit määräävät reseptillä tätä samaa tavaraa, mutta voi olla, että annokset ovat vähän tujumpia. Voi hyvin olla, että jos tilanne säilyy näin hyvänä, lähden ensi talvena kokeilemaan lasketteluakin!

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Matti Matikainen

Terveys-Hymy 7-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: polven rustovaurio, polvikipu

Kommentit

Oma kommentti