Heikin lihakset ja nivelet kipeytyivät pahasti

– En ole ikinä uskonut luontaistuotteisiin, mutta nyt on ollut pakko muuttaa käsitystä, Heikki Niemi toteaa.


Omaa venealan yritystään pyörittävä venepuuseppä Heikki Niemi, 54, perusti Sisustusmarina-nimisen firmansa kolme vuotta sitten. Mynämäellä Turun lähellä syntynyt ja siellä edelleen asuva Niemi ehti sitä ennen työskennellä monenlaisissa vaativissa työtehtävissä. Hän toimi puusepänteolllisuuden työnjohtotehtävissä 25 vuoden ajan.

– Olen toiminut sekä työnjohtajana että tuotantopäällikkönä. Olen ollut hommissa muun muassa Helsingin oopperatalossa, Mäntyniemessä ja Eduskuntatalossa, mutta kaikkein merkittävin työ on ollut Tampere-talossa. Olen ollut työtehtävissä myös Suomen suurlähetystössä Tallinnassa. Paljon on tullut sählätyksi, hän nauraa.

Heikin Tiina-vaimo, 50, työskentelee sisustusmyyjänä. Pariskunnalla on kaksi aikuista lasta, tyttö ja poika, joista kumpikaan ei ole lähtenyt isän hommiin.

Pomosta työläiseksi

Heinäkuussa 55 vuotta täyttävä Heikki on ollut koko ikänsä terve. Reseptilääkitystä ei ole, mutta kun hän kolme vuotta sitten lopetti pomon hommat ja rupesi itselliseksi, paikat ovat joutuneet koville.

– Näin kävi etenkin tämän vuoden keväällä, kun sotkeuduin veneisiin. Olen tehnyt töitä pienissä ja ahtaissa tiloissa, ja paikat menivät tolkuttoman huonoon kuntoon. Selkä ja reidet ronasivat eniten, mutta myös käsien lihakset, samoin nivelet, etenkin polvinivelet.

– Tätä se tekee, kun siirtyy pomosta tavalliseksi työläiseksi, Heikki nauraa.

– Pomon hommissa kuuli koko ajan, että tulisit ja tekisit itse. Nyt mun on tehnyt monta kertaa mieli soittaa näille sanojille, että tulkaa nyt sitten mun kanssani tekemään näitä hommia.

Heikki ei tietenkään normaalina suomalaisena miehenä ole mennyt lääkäriin valittamaan vaivojaan. Hän tiesi, että ongelmat johtuivat huonoista ja hankalista työasennoista.

Mies pärjää nyt itse

Heikki yritti hoitaa kremppojaan ”hyvin pienellä” liikunnalla ja ”hyvin pienellä” verryttelyllä, mutta sitten hän sattui tapaamaan kaverinsa, joka toimii raisiolaisen Suomen Bioteekin myyntiedustajana.

– Hän alkoi puhua minulle Niwelliasta ja Super-Mg -nimisistä valmisteista. Olin sen verran kipeä, että lupasin kokeilla, vaikka sanoinkin suoraan, etten usko alkuunkaan teidän pillereihin. Olin joskus kokeillut toisen firman tuotetta, mutta lopetin sen, kun siitä ei ollut mitään hyötyä. Niinpä uskoni ei nytkään ollut vahva.

Heikki alkoi huhtikuun alussa ottaa päivittäin neljä Niwelliaa ja kaksi Super-Mg:tä. Ja mitä tapahtuikaan: kun puolitoista viikkoa oli kulunut, vaivat olivat selvästi helpottuneet.

– Olin jo suunnitellut aloittavani vähän paremman verryttelyn, mutta eihän sitä nyt kannattanut tehdä, kun homma hoituu pillereilläkin. Tämänkin homman voi näemmä ulkoistaa.

– Tilanteeni muuttui todella huomattavasti, sillä olin jossakin vaiheessa niin huonona, että vaimo joutui vetämään mulle sukat ja kalsarit jalkaan. Nykyään olen taas ihan oma-alotteinen ja pärjään vaatekertojen kanssa ihan itse. Totta kai edelleen on pientä jäykkyyttä ja kolotusta, mutta ne eivät ole yhtään mitään aikaisempaan verrattuna.

Heikin mieliharrastusta ei ole vaikea arvata. Se on tietysti veneily ja erityisesti purjehdus.

– Mulla on vanha rohju, jota olen kunnostanut. Olen käynyt sen kanssa Göteborgissa, Kööpenhaminassa ja Gotlannissa saakka. Jos saan nykyiset hommani tehtyä, pidän kesäloman heinäkuun puolenvälin jälkeen. Silloin on tarkoitus lähteä Tukholman saaristoon.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Roni Lehti

Terveys-Hymy 6-12

Teksti:Bioteekki
Avainsanat: lihas, lihaskipu, nivel, nivelkipu

Kommentit

Oma kommentti