Helpotusta jouluähkyyn

Turvonnut olo vatsassa on monelle tuttu vaiva erityisesti joulun aikaan, kun pitkä herkuttelujakso laittaa ruoansulatuksen koville.

Epäsäännöllinen ateriarytmi ja raskaat ruoat tuntuvat epämukavana olona. Tanskalainen Mezina A/S kehitti Cynaflora-ravintolisän vatsan hyvinvointiin edistämään ruoansulatusta, helpottamaan ilmavaivoja ja vatsan turvotusta.

Ruuansulatuselimistön vaivojen hoidossa yrteillä on pitkät perinteet. Suuri osa nykyisistä vatsalääkkeistä pohjautuu kasvikunnasta saataviin luonnon omiin vaikuttaviin aineisiin. Cynafloran tehoaineita ovat vatsalle, maksalle ja sapelle hyväksi olevat yrtit; latva-artisokka, keltakatkero, maarianohdake ja voikukka.

Latva-artisokka tehostaa rasvaisen ja raskaan ravinnon sulamista. Runsaan foolihappo- ja kaliumpitoisuuden lisäksi se sisältää vaikuttavia fytokemikaaleja kuten betakaroteenia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia, riboflaviinia (B2- vitamiinina) ja sinkkiä. Keltakatkero edistää ruoansulatusta. Maarianohdakkeen sisältämä antioksidantti silymariini tehostaa maksan toimintaa sekä nopeuttaa ei-toivottujen aineiden poistumista kehosta. Voikukalla on vahvistavia ja virkistäviä ominaisuuksia, se helpottaa vatsan turvotusta ja edesauttaa sen toimintaa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: ruoansulatus, vatsan turvotus, ähky

Kommentit

Oma kommentti