Hierojana toimiva Ritva tämän tietää: Aivot ja keho tarvitsevat rasvaa

Mainos

Kun autossakin tarvitaan öljynvaihto, sama koskee myös ihmistä, hieroja Ritva Parviainen järkeilee. Hän etsi pitkään sopivaa tuotetta, joka sisältäisi kaikki omegat. Lopulta se löytyi.

Mikkelissä omaa yhden naisen hierontayritystään pyörittävä Ritva Parviainen, 59, on alun perin kotoisin Helsingistä, mutta asunut suurimman osan elämästään Joensuussa. Nykyisessä kotikaupungissaan Mikkelissä hän on vaikuttanut jo 13 vuotta. Ritvan touhuihin voi käydä tutustumassa www.hierontailonpisara.fi -nettisivuilla.
– Olen hiukan hiljentänyt tahtia. Otan päivässä maksimissaan kuusi asiakasta, sillä yksi hierontakerta kestää puolitoista tuntia. Asiakkaina on kaikenikäisiä: on nuoria pelaajia, mutta on myös iäkkäämpiä ja työelämässä olevia. Heitä on ihan laidasta laitaan.
Ritvan kodista ei ole työmaalle kuin seitsemän kilometriä, joten työpaikkaliikenne ei rasita. Ritva on nyt vaikuttanut omassa firmassaan nelisen vuotta, mutta aiemmin hän ehti työskennellä kaupallisella alalla, hän on tehnyt sekä kirjanpitoa että myyntityötä. Koulutukseltaan Ritva on tradenomi, ja alan vaihtuessa hän kouluttautui hierojaksi.
Nykymittapuun mukaan Ritva on todellisen suurperheen äiti, sillä perheeseen kuuluu peräti kuusi nyt jo aikuista lasta, kolme tyttöä ja kolme poikaa ikähaitarin vaihdellessa 21 ja 33 ikävuosien välillä.
Ritva on siitä harvinainen kuuskymppinen, ettei hänellä ole ollut koskaan mitään vakavampaa sairautta tai edes onnettomuutta. Reseptilääkkeistä ei ole tietoakaan.
Mutta hän onkin huolehtinut terveydestään ihan omin konstein.

”Halusin kaikki tärkeät rasvahapot”

Ritva kertoo etsineensä pitkään rasvahappovalmistetta, joka sisältäisi kaikki tärkeät rasvahapot, ja viimein sellainen löytyi, Via Naturalen Omegat.
– Siinä on kaikki omegat oikeassa suhteessa eli 3–6–7–9. Olen käyttänyt tätä valmistetta jo niin kauan, etten enää edes muista, kuinka löysin sen. Olen koko ajan tajunnut, että aivot tarvitsevat rasvaa.
– Syön myös oliivi- ja kookosöljyä, joita niitäkin pitää olla kehossa. Olen tiivistänyt koko homman siihen, että kun autossakin tarvitaan öljynvaihto, sama koskee myös ihmistä. Koko ajan tarvitaan uusia öljyjä. Otan Omegat-valmistetta joka päivä kaksi kapselia ruokailun yhteydessä.
Ritva ei syö vitamiineja ja hivenaineita purkista, mutta nokkonen ja ruusunjuuri kuuluvat listalle.
– Juon myös savivettä, josta saan kaikki tarvittavat kivennäisaineet. Puhdas savi sekoitetaan veteen, ja sillä tavoin saadaan kehon emäksisyys kohdilleen. Käyttämäni savi on luontaistuotekauppatavaraa.

”Tasapainottaa elimistöä”

Ritva on kävelevä todiste siitä, että hänen käyttämänsä valmisteet toimivat. Hän muistelee käyttäneensä Omegat-valmistetta nelisen vuotta. Ja on tyytyväinen.
– Se tasapainottaa elimistöä ja myös iho säilyy hyvänä, kun öljyhuolto pelaa. Keho huoltaa myös itse itseään, kunhan se saa vain oikeat aineet. Myös vireystila säilyy hyvänä.
Ritva huolehtii terveydestään myös riittävällä liikunnalla.
– Käyn kuntosalilla ja juoksulenkeillä ja harrastan myös taijia, joka on kiinalaista kehon huoltoa. Se on juuri sitä, mitä kiinalaiset harrastavat porukalla puistossa. Se on kiinalaista jumppaa.
Ritva täyttää ensi vuonna 60 vuotta, mutta eläkevuodet tuntuvat vielä hyvin kaukaisilta.
– Ei eläkkeelle vielä aikoihin. Minusta on sitä paitsi sanottu, että näytänkin viisikymppiseltä! hyväntuulinen Ritva nauraa. 

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen

Kommentit

Oma kommentti