Hierontavoide auttoi taas

Sami_Järvesivu_th_by_Timo_LindholmSami Järvensivu muutti runsas vuosi sitten syntymäseuduiltaan Utsjoelta Rovaniemelle ja aloitti pitkät kävelylenkit, jotta kunto nousisi ja elopaino putoaisi. Hanke onnistuikin, mutta kylkiäisenä paikat menivät jumiin.

– Pohkeet ja reidet olivat välillä kivikovat, mutta onneksi muistin mummin käyttämän keinon, Sami kertoo.

Rovaniemeläinen Sami Järvensivu, 37, on syntynyt Utsjoella, mutta asunut sen jälkeen pienenä myös Rovaniemellä. Sieltä hän muutti jälleen takaisin Utsjoelle, jonka jälkeen tuli taas lähtö töiden perässä Rovaniemelle. Aikamoista jojoilua siis, mutta Sami vakuuttaa, ettei hän koskaan muuta Rovaniemeä etelämmäksi.

Tällä hetkellä tietokonehommia tehnyt Sami on työtön. Kun tätä juttua tehtiin, hän oli toiseksi viimeistä päivää työllistämiskursseilla.

– Olen suuntautunut myös käsitöihin, Sami kertoo.

Vaikka Sami on opiskellut kolme vuotta datanomilinjalla ja ollut alan töissä, nykyinen työtilanne ei näytä hyvältä. Hän sanoo, että alalla on suorastaan tungosta.

– En ole saanut edes harjoittelupaikkaa, vaikka ihmiset luulevat, että kaikki tietokonemiehet ovat ylityöllistettyjä. Tätä on täällä runsaasti liikkeellä.

Kulumia on tullut

Sami asui Utsjoella mumminsa kanssa. Hänellä ei ole perhettä eikä lapsia. Nyt hän asustaa Rovaniemellä ”ihan itsekseen” eikä vakituista kumppania ole.

Koska miehellä on ikää vasta 37 vuotta, mitään pahempaa sairautta ei ole osunut kohdalle. Jotakin pientä kuitenkin.

– Nivelissä on sukurasitetta eli kuluman alkua. Kulumia on tullut tietokoneiden kanssa pelatessa sormiin ja ranteisiin. Kaikki sanovat, ettei niitä vielä pitäisi tässä iässä tulla, mutta onpa vaan tullut. Jokin aika sitten minulla oli lievää ylipainoakin, mutta se asia on nyt saatu hoidettua.

Yksi Samin keinoista kilojen kadottamiseksi on ollut runsas liikunta. Hän on tehnyt parikin kävelylenkkiä päivässä, ja hiukan on nivelrikon oireita siunaantunut myös polviin. Mutta laihtuminen varmasti helpottaa tätä ongelmaa.

Aktiivinen liikkuja

Kun Sami alkoi harrastaa liikuntaa oikein kunnolla, seurauksena oli lihasten rankka kipeytyminen. Sekä pohkeet että reidet muuttuivat kivikoviksi eli ne jumittuivat kunnolla. Silloin Sami muisti mumminsa neuvot ja konstit. Mummi oli käyttänyt omiin kremppoihinsa kotimaista ja aitolappilaista hierontavoidetta Relaxantia. Samikin päätti kokeilla.

– Olin tutustunut siihen jo Utsjoella mummin luona asuessani, mutta en silloin käyttänyt sitä säännöllisesti. Muistin kuitenkin Rovaniemellä tuotteen nimen ja hankin sitä. Rupesin hieromaan sitä kipeisiin lihaksiin aina kävelylenkin jälkeen ja huomasin sen myös auttavan. Se rentouttaa ja palauttaa kipeytyneet paikat. On hyvin tärkeää, ettei penikkatauti pääse puhkeamaan.

Koska Samilla on nyt sattuneista syistä päivisin aikaa, hän tekee kävelylenkin sekä aamuisin kuuden jälkeen että iltapäivisin toisen kerran. Niinpä hän käyttää Relaxantia päivittäin. Hiljattain hän tutustui myös uuteen Magnesium-Relaxantiin, mutta sen tehosta perinteiseen voiteeseen verrattuna hän ei vielä uskaltanut sanoa mitään. Sen verran kuitenkin, ettei tilanne ainakaan huonommaksi ole mennyt.

Uusille kokeilijoille hänellä ei ole muita neuvoja kuin että kannattaa kokeilla.

– Ainakin minua se on auttanut. Jos jollakin on lenkin jälkeen pohkeet niin kiviset, että lekalla saisi lyödä, silloin kannattaa testata Relaxantia. Kyllä se siihen auttaa.

Terveys-Hymy 7-2016

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Timo Lindholm
Avainsanat: nivelrikko, hierontavoide, lihaskipu, nivelkuluma

Kommentit

Oma kommentti