Hierontavoide poisti Tapanin kivut

Tapani Sarriola on innokas liikkuja. Hän käy salilla pari kertaa viikossa ja tekee vähintään joka toinen päivä puolesta tunnista tuntiin kestävän kävelylenkin.

Talvisin Tapanilla on tapana hiihtää ja sillä on tietenkin vaikutuksensa lihaksiin.

– Kun tämänkin verran liikkuu, lihakset rasittuvat, jolloin käytän lihaskipuihin hierontavoidetta. Olen käyttänyt sitä jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja olen hyvin tyytyväinen.

Kun tätä juttua tehtiin, rovaniemeläinen Tapani Sarriola, 65, oli eläkkeellä ensimmäistä kuukautta. Hän ehti työskennellä peräti 33 vuotta Rovaniemen Energia Oy:llä, viimeksi verkkopäällikkönä. Tapani on koulutukseltaan sähköteknikko.

Toimenkuvaan kuului sähköverkostojen rakentaminen ja kunnossapito.

– Kun nyt pääsin eläkkeelle, huomasin väkisinkin, että aika paljon on 30 vuodessa ehtinyt kertyä rästiinjääneitä kotihommia, hän naurahtaa.

Tapani on toista kertaa naimisissa ja nimittää puolisoaan hellästi uusiovaimoksi. Tapani myöntää, että kyseessä on niin sanottu positiivinen työtapaturma. Pariskunta tutustui toisiinsa yhteisellä työpaikalla.

Terveys hyvä

Mutta nyt on suorastaan pakko puuttua Tapanin sukunimeen. Ei tarvitse olla aivokirurgi veikatakseen, että se on muutamaan kertaan kirjoitettu väärin eli Sariolaksi. Ärriä siinä on kuitenkin kaksi.

– Kemijärvellä on semmoinen paikka kuin Sarriojärvi, ja joskus 1930-luvulla joku kaukainen sukulainen toimi Kemijärvellä apteekkarina. Hän asui järven rannalla ja sukunimeen tuli vinkki siitä. Noihin aikoihin oli vielä paljon ruotsalaisia nimiä ja niitä sitten suomennettiin. Suomessa on vain noin 20 ihmistä, joilla on sama sukunimi.

Tapanilla on vuosien varrella ollut jonkin verran terveyteen liittyvä vastoinkäymisiä, mutta tällä hetkellä hän pitää terveydentilaansa oikein hyvänä. Tosin hän huomauttaa, ettei kunto ja yleinen meininki ole enää sama kuin parikymppisellä, mutta hyvä näinkin.

Tapani pitää terveyttään yllä säännöllisellä liikunnalla. Salikäyntejä on viikossa pari, kävelylenkit kutsuvat vähintään joka toinen päivä ja kunhan maahan saadaan lunta, monojen alle sujahtavat sukset.

– Kun tämänkin verran liikkuu, lihakset tahtovat aina silloin tällöin rasittua ja mennä jumiin. Kaikkein eniten kipeytyvät etureidet ja pohkeet. Olen jo yli kymmenen vuotta käyttänyt lihasvaivoihin ja -särkyihin paikallisen rovaniemeläisen Detrian Relaxant-lihastenrentouttajaa. Sain aikoinani vinkin eräältä työkaveriltani ja olen ollut tuotteeseen hyvin tyytyväinen. Olen muutaman kerran kokeillut myös Jalka-Relaxantia, mutta suosikkini on kuitenkin Relaxant-lihastenrentouttaja.

Vaimokin tykkää

Tapanin vaimokaan ei vierasta lihastenrentouttajaa.

– Vaimo on vielä innokkaampi Relaxantin käyttäjä kuin minä. Hän käyttää sitä paljon minua useammin. Hänellä on sellainen työ, että hartiat tahtovat mennä jumiin.

Eikä tässä vielä suinkaan kaikki. Seija Sarriolan lastenlasten, joista neljä on alle yhdeksänvuotiaita, kasvukipuilua on aika ajoin hoidettu niin ikään Relaxantilla. Tuotteen parissa häärää siis suurin piirtein koko suku.

Nyt kun Tapani on eläkkeellä, on aikaa myös harrastuksille. Hän hankki viitisen vuotta sitten moottoripyörän, 650-kuutioiden Yamahan ja on saanut vaimonsakin mukaan.

– Hän istuu takapenkillä ja on kohta innokkaampi kuin minä. Omaa pyörää hänellä ei sentään ole. Emme me mitään kovin pitkiä lenkkejä tee, siinä 50-100 kilometriä kerrallaan.

Juuri tällä hetkellä motskari on kuitenkin hupun alla tallissa ja odottaa uutta kevättä.

– Moottoripyöräkausi alkaa aina 1.5. ja jatkuu aina lokakuun loppuun asti, Tapani naurahtaa.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Timo Lindholm

Terveys-Hymy 1-2016

Teksti:Detria
Avainsanat: hierontavoide, lihaskipu

Kommentit

Oma kommentti