Hiilihydraatit ja syöpäriski

Italialainen tutkimusryhmä on tullut siihen tulokseen, että hiilihydraatit lisäävät syöpään sairastumisen riskiä. Italialaiset toteavat, että paljon vaaleaa leipää, perunoita ja puhdasta sokeria syövät saattavat olla muita suuremmassa vaarassa sairastua suolistosyöpiin ja kohdun limakalvon syöpään. Kaikkein oleellisinta tutkimuksen mukaan on se, kuinka nopeasti ruoka kohottaa verensokeria ja lisää insuliinin eritystä – eli tällöin puhutaan korkeasta glykeemisestä indeksistä.

Jostakin kummallisesta syystä italialaistutkijat eivät hoksanneet laittaa vältettävien ruokien listalle makaronia ja muita pastatuotteita, mutta niiden lisäksi samaan ryhmään kuuluvat monien tutkijoiden mielestä myös peruna, riisi ja vaalea leipä. Sama italialaistutkimus toteaa, että turvallisinta syöpäriskin kannalta on syödä matalan glykeemisen indeksin ruokia kuten ruisleipää, kasviksia ja tummaa riisiä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: syöpä, ruokavalio, hiilihydraatti, syöpäriski

Kommentit

Oma kommentti