Hiusongelmia ei ole eikä tule

Raija Kaleva ja tytär JadeRiihimäellä luontaistuotekauppaa jo 15 vuotta pitänyt Raija Kaleva ja hänen tyttärensä Jade ovat käyttäneet yhtä ja samaa hiustenhoitosarjaa todella pitkään: Raija 12-13 vuotta, Jadekin jo pian vuosikymmenen verran.

Raija Kaleva, 61, on yksi suomalaisen luontaistuotekaupan pioneereista, sillä hän on ollut alalla jo 15 vuotta. Tällä hetkellä Raijalla on Riihimäen suunnalla kaksi liikettä. Raijan tytär Jade, 35, on ollut hänen apunaan luontaistuotekaupassa jo pian kymmenen vuotta.

Acomax-tuotesarja on kuulunut Raijan liikkeiden perustuotevalikoimaan melkein alkumetreiltä asti. Raija itse on käyttänyt jo reilusti yli 10 vuotta sarjaan kuuluvaa vartalonpesunestettä, shampoota ja hoitoainetta – ja on tyytyväinen. Samanlaista tyytyväistä hyrinää hän on kuullut myös asiakkailtaan.

– Itselläni ei ole koskaan ollut varsinaisia hiusongelmia, mutta Acomax-sarja on pitänyt huolta siitä, ettei niitä ole tullutkaan. Olen kuitenkin niin pitkään käyttänyt tätä sarjaa, että olen voinut täydestä sydämestäni suositella sitä asiakkaille. Omat hiukseni ovat hyvin elinvoimaiset.

– Acomax-sarja ei vie hiuspohjasta omia suoja-aineita vaan se pitää hiuspohjan terveenä, jolloin pH pysyy oikeana. On hyvin tärkeää, ettei hiuksia pestä kovilla ”normaalishampoilla” koko ajan ja liian puhtaiksi, Raija Kaleva toteaa. – Tällä tavalla vain tuhotaan normaali ja terve hiuspohja.

Raija Kalevan tyttärellä Jade Miettisellä on ollut myös omakohtaisia hiusmurheita, jotka ovat ratkenneet Acomax-sarjan avulla.

– Ongelmia oli 9-10 vuotta sitten, kun tulin alalle, hän tunnustaa. – Minulla ei vielä ollut alan koulutusta ja niinpä käytin sitkeästi niin sanottuja normaalishampoita. Päänahan iho oli silti kutiseva ja hilseilevä ja kun sitä raapi koko ajan rikki, siihen tuli pieniä tulehduksia. Eivät ne mitään kovin vakavia olleet, mutta kieltämättä ärsyttäviä.

Tuolloin Jade tutustui äitinsä luontaistuotekaupan myötä Acomax-sarjaan. Hän aloitti hiustensa hoitamisen sarjaan kuuluvalla hiusnesteellä, jota hän alkoi käyttää aktiivisesti.

– Puristeita en vielä tuolloin käyttänyt vaan aloitin shampoolla, hoitoaineella ja nestemäisellä hiusnesteellä. Viimeksi mainittu jätettiin päänahkaan ihan päivittäin pesun jälkeen – ja vaikka ei olisi pestykään, se siveltiin päänahkaan ja jätettiin vaikuttamaan. Ideana oli, että se imeytyisi suoraan päänahkaan ja hiusjuuriin.

– Se rauhoitti päänahan ihan totaalisesti ja hyvin pian luovuin myös vanhoista shampoistani ja siirryin käyttämään Acomax-sarjaa kokonaisuudessaan. Päänahan rauhoittuminen tapahtui tosi nopeasti, vain muutamassa viikossa. Samalla luin koko ajan lisää tietoa näistä asioista ja tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että olin oikeilla jäljillä. On syytä välttää kaupan kovia shampoita, koska niissä on liian puhtaaksi peseviä ainesosia. Monesti mainoksissa luvataan nopeaa kiiltoa, mutta se johtuu silikoniyhdisteistä, jotka tukkivat ihohuokosia, jolloin päänahka ei pääse hengittämään ja oma suojabakteeristo häviää. Kun pH lähtee syöksymään päin prinkkalaa, siitä se kierre lähtee.

Jade kertoo jossakin vaiheessa syöneensä myös Acomax-sarjaan kuuluvia puristeita, mutta varsinaisen avun hän sanoo saaneensa hiusnesteestä ja shampoosta. Tällä hetkellä hän käyttää enää shampoota ja hoitoainetta.

– Sarjaan kuuluu vain yksi shampoo, mutta sen aineosakoostumus on sellainen, ettei sitä tarvita erikseen kuiville tai rasvoittuville hiuksille vaan se sopii ihan kaikille hiustyypeille. Se on luonteeltaan hoitava, mutta ei kuitenkaan liian raskaasti hoitava.

Jade on saanut avomiehensäkin käyttämään samoja tuotteita, koska tällä esiintyi pitkään ja sitkeästi päänahan hilseilyä. Nyt tilanne on kuitenkin selvästi rauhoittunut.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 4-2008

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: hiusongelmat, hiuspohja, ph

Kommentit

Oma kommentti