Hoivakodissa kolotukset loppuivat

Anna-Liisa_Kemppainen_ Elsa_Niemelä_th_by_juha_kauppinenKun ikää tulee, krempat lisääntyvät, mutta onneksi nykyään on monia keinoja taistella kipuja, särkyjä, suonenvetoja ja palelua vastaan. Ivalolaisen hoivakodin väki on löytänyt kolotuksiin oman ratkaisunsa.

Ivalossa sijaitseva Anna & Aapeli on pikkuinen, vain seitsenpaikkainen hoivakoti, jonka asiakkaat ovat joko muistisairaita tai muuten ikääntyneitä. Keski-ikä on jo reilusti yli 70 vuoden. Miehiä siellä on neljä, naisia kolme. Osa on paikkakuntalaisia, osa muualta muuttaneita.

– Olen ollut perustamassa sitä kymmenkunta vuotta sitten, hoivakodin vetäjä Anna-Liisa Kemppainen, 49, kertoo.

– Olen ollut siitä lähtien täällä töissä. Olen siis paikan toimitusjohtaja ja koulutukseltani olen sekä perushoitaja että sosiaaliohjaaja, hän jatkaa.

Hoivakodin yhteydessä on myös verkkokauppa, ja tämän kuvion kautta Anna-Liisa on tutustunut Riihimäellä vaikuttavaan Back on track -nimiseen terveysalan yritykseen. Sen tuotevalikoimaan kuuluu runsaasti erilaisia ihoa lämmittäviä ja elimistöä tukevia valmisteita. Niissä on käytetty keraamista kangasta, joka toimii aivan eri tavalla kuin tavallinen kangas. Firman vaikeasti suomalaiseen suuhun ääntyvä nimi tarkoittaa ”takaisin radalle”. Ja siitä monesti on kyse, kun tämän yrityksen tuotteista puhutaan.

Auttoi niskasärkyyn

Anna-Liisa Kemppainen täyttää syyskuussa 50 vuotta, joten hän on vielä kaukana vanhuusajan krempoista, mutta silti hänkin on löytänyt yrityksen tuotteista mieluisia valmisteita.

– Välimatkat Lapissa ovat pitkät, ja jos haluaa täältä Ivalosta käydä vaikka päivän koulutuksessa Rovaniemellä, se tekee yhteensä 600 kilometriä. On siinä ajamista. En tiedä, miksi jännitän niskaani autolla ajaessa, mutta siihen ongelmaan Back on trackin niskakaulurista on ollut suurta apua. Se lämmittää mukavasti ja korjaa niskasärkyä. Käytän myös saman firman aluskerrastoa ja t-paitaa, jotka pitävät paikat lämpiminä talvella kelkkaillessa.

Anna-Liisa_Kemppainen_ Elsa_Niemelä_th_by_juha_kauppinenElsakin tykkäsi

Back on track ei ollut yrityksenä Anna-Liisalle ennalta tuttu, mutta verkkokaupan kautta asia alkoi valjeta. Ja kun hän itse sai hyviä kokemuksia tuotteista, hän kertoi niistä myös hoivakodin asiakkaille, jotka innostuivat kovasti. Nyt jo kolme hoivakodin seitsemästä asiakkaasta käyttää Back on trackin valmisteita.

– Täällä Ivalossa ei kesälläkään tarvitse pelätä, että tulisi hiki, Anna-Liisa nauraa.

– Osa asiakkaista on valittanut kylmyyttä, mutta onneksi apu on löytynyt näistä paidoista ja hanskoista.

Erityisesti hanskoista on pitänyt 81-vuotias Elsa Niemelä, joka kulki aiemmin kesät talvet lapaset kädessä. Yllytin häntä kokeilemaan tämän yrityksen ohuita ja nättejä hanskoja, ja hän tykästyi niihin kovasti. Häneltä veti myös aiemmin suonta käsistä, mutta nyt hän kertoo senkin vaivan kadonneen. Elsa käyttää myös firman paitoja ja housuja.

– Olen valmis suosittelemaan tätä tuotesarjaa kaikille niille, joilla on lihas- ja nivelsärkyjä, Anna-Liisa Kemppainen toteaa.

Terveys-Hymy 9-2016

 

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Juha Kauppinen
Avainsanat: lihassärky, suonenveto, nivelsärky

Kommentit

Oma kommentti