Ihmeellinen jauhe Itävallasta: Sopii ihmiselle, koiralle ja ruukkukasville

Mainos

Mitä yhteistä on Meri Sirkiällä, shetlanninlammaskoira Siriuksella ja Merin isän puolison ruukkukasvilla?

Juttu muuttuu koko ajan vain hurjemmaksi, sillä käy ilmi, että Meri Sirkiällä ja Siriuksella on sama syntymäpäiväkin, 21. marraskuuta. Nyt viimeksi Meri täytti 63 vuotta ja poikakoira Sirius 10.
Mutta mistä ihmeestä tässä nyt on kysymys? Meri toivoo, että aloitamme tarinan Siriuksesta.
– Kun Sirius syntyi, se oli koko pentueen pienin ja niin heikkovoimainen, että sen pelättiin kuolevan. Se jäi kuitenkin henkiin. Se on pientä taukoa lukuun ottamatta käyttänyt koko ikänsä itävaltalaista Schindelen mineraalijauhetta, jota laitetaan sen ruuan päälle päivittäin noin neljännes teelusikallista. Se riittää, koska Sirius on pieni koira. Jauhetta ei tarvitse edes sekoittaa ­ruoan joukkoon, se menee alas oikein hyvin muutenkin.
– Vaikka Siriuksen alkutaival oli hankala, siitä kehkeytyi äärettömän pirteä ja terhakka koira. Sen turkki on ihan mielettömän upea. Jauhe vaikuttaa sen karvan kasvuun.
Yhdessä vaiheessa Siriukselle tuli puolen vuoden tauko jauheen ottamisessa, ja heti alkoi tapahtua kummia.
– Se rupesi syömään ulkona hiekkaa, mutta kun Schindelen jauhe otettiin uudestaan käyttöön, hiekan syönti loppui kertaheitolla. Kun Sirius ei saanut Schindelestä tarvittavia hivenaineita, se pyrki haalimaan niitä maasta. Aika mielenkiintoinen pointti, sanoisin!

”Hiusraja alkoi siirtyä taaksepäin”

Nyt on sitten Siriuksen äänitorvena toimivan Meri Sirkiän vuoro. Myös hänellä on hyvin myönteistä kerrottavaa Schindelen mineraalijauheesta.
– Olen ollut luontaistuotemyyjänä hyvinkääläisessä Baldrianin terveyskaupassa vuodesta 2007. Kun näin tätä jauhetta olevan myynnissä liikkeessä, rupesin heti käyttämään sitä. Olin tuolloin 52-vuotias eli vaihdevuodet oli päällä, ja huomasin kauhukseni, että hiusraja oli alkanut vetäytyä otsalta ja ohimoilta selvästi taaksepäin.
Meri on alusta alkaen ottanut päivittäin puoli mittalusikallista jauhetta ja sekoittanut sen veteen, joko ennen lounasta tai iltapäivällä nesteen kanssa. Koska kuurin aloittamisesta on jo 12 vuotta, hän ei enää ihan tarkkaan muista, koska valmiste alkoi toimia.
– Jossakin vaiheessa kuitenkin huomasin, että hiukset ovat palanneet ohimoille ja otsalle. Mitään iho-ongelmia ei sen käytön aikana ole ollut, vaikka minulla onkin kuiva iho. Ei ole ollut kipuja eikä kutinaa. Tämä tukihoito on pitänyt ihon oikein hyvänä.
Meri on huomannut muutakin mielenkiintoista.
– Jos otan sitä töissä ennen lounasta, se vie nälän tunnetta ja tuo ihan selvästi pirteyttä. Se piristää oloa eikä sen jälkeen ole enää niin tarkkaa syömisen kanssa, kunhan on vain juonut tämän juoman.

”Hiusraja ei enää pakene”

– Hiukset kasvavat nyt ihan hirveää kyytiä, Meri naurahtaa.
– Onhan niitä välillä lähtenytkin, mutta hiusrajan pakenemista ei enää ole tapahtunut. Jauhe pitää ihan selkeästi hiusalueen kunnossa ja sellaisena kuin sen oikeasti kuuluu olla. Hiusraja on palautunut.
– Se on tosi hyvä tuote ja sopii myös ihan yleiseen hivenaineiden saantiin. Se on täysin luonnollinen kivijauhe ja sitä on helppo käyttää. Eikä se maistu miltään, ei ainakaan pahalta. Olen myynyt sitä asiakkailleni tosi mielelläni ja olen saanut hyvää palautetta monelta suunnalta. Jauhe on myös emäksisöivä eli se tekee elimistölle hyvää, jos on mahassa korvennusta. Schindeleä ei kuitenkaan suositella, jos ihmisellä on joku paha suolistovaiva tai tulehdus. Silloin sitä ei parane käyttää. Muita rajoituksia sen käytölle ei ole.
Meri paljastaa vielä lopuksi yhden hyvin yllättävän Schindelen mineraalijauheen käyttötarkoituksen.
– Isäni vaimo antaa sitä myös kotinsa ruukkukasveille! Nekin lähtevät sen avulla kukoistamaan!

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Meri Sirkiä, Schindelen mineraalijauhe

Kommentit

Oma kommentti