Iho kirkastui ja muuttui kimmoisemmaksi

Anne IhalmoLapin yliopistossa Rovaniemellä projektipäällikkönä työskentelevä Anne Ihalmo osallistui hiljattain mielenkiintoiseen testiin, missä hänelle ja muille testiryhmäläisille annettiin kokeiltavaksi kahta eri ihonhoitovalmistetta puolentoista kuukauden ajaksi.

– Pullojen etiketeissä ei ollut mitään nimiä, mutta sain hyvin pian huomata, että aineet olivat todella tehokkaita.

Taiteen maisteri Anne Ihalmo, 45, toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa projektipäällikkönä. Hänen työnsä liittyy kulttuuriperinnön digitointiin. Annen erikoinen sukunimi tarkoittaa ihanaa ja on peräisin Karjalasta.

–  Olen kuitenkin kotoisin Pieksämäeltä, joten vain toinen jalka on Karjalasta, hän naureskelee.

Anne asuu samassa taloudessa 22-vuotiaan tyttärensä ja tämän samanikäisen avomiehen kanssa. Ryhmään kuuluu myös kaksi poikakoiraa, monirotuisia molemmat. Isompi haukuista painaa peräti 45 kg ja tottelee nimeä Leevi; hän on itäsiperian laikan ja ajokoiran sekoitus. Pienemmässä koirassa Ronissa on puolestaan neljää eri rotua.

–  Herään joka aamu kello viisi ja teen koirien kanssa puolentoista tunnin lenkin, Anne kertoo. – Haluan, että koirat ulkoilevat aamulla, koska ne joutuvat olemaan päivän kotona. Illalla nukkumaan meno tahtoo siirtyä aina klo 23 paikkeille asti, mutta univaje tasaantuu, kun otan päiväunet.

Annen terveys on muuten pitänyt hyvin, mutta 15 vuotta sitten iskenyt diabetes vaatii päivittäistä pistoshoitoa, johon Anne kuitenkin on jo tottunut. Hän sanookin, ettei diabetes nykyisten tehokkaiden hoitojen ansiosta rajoita hänen elämäänsä millään tavalla. Se sulautuu jo tavallaan normaalielämään.

Jokaisella naisella on iho-ongelmia, ja niitä esiintyy myös Annella. Häntä on nuoresta asti kiusannut vitiligo eli valkopälvitauti.

–  Sitä on joka paikassa ympäri kroppaa, myös kasvoissa. Olen joutunut meikkaamaan tämän takia nuoresta asti ja suojaamaan itseni myös auringolta, jotta se ei olisi päässyt vahingoittamaan ihoa. Lääkäri määrittelee vitiligon kosmeettiseksi haitaksi, mutta jos ajatellaan ihmistä, joka joutuu elämään sen kanssa, tilanne muuttuu vähän toisenlaiseksi. Tämä yhteiskunta korostaa kauneutta,  terveyttä ja ulkoisia asioita, joten vitiligo täytyy saada piiloon, koska se häiritsee ihmisiä – vaikka se ei välttämättä itseä häiritsisikään.

Anne ei kuitenkaan ajautunut kotikaupungissaan Rovaniemellä vaikuttavan Detria Oy:n uuden ihonhoitosarjan testiin vitiligonsa vuoksi vaan aivan sattumalta.

–  Taiteen tiedekunnassa on tekstiili- ja vaatetusosastolla menossa eräs hanke, johon Detria liittyy, ja kontakti syntyi tätä kautta. Minua vain yksinkertaisesti pyydettiin yliopiston naisverkoston kautta mukaan tällaiseen testiryhmään.

–  Meille annettiin käyttöohjeet ja kaksi tuotetta, mutta pullot olivat nimettömiä eikä meillä ollut mitään tietoa, mistä aineista oli kysymys. Pesin vanhaan tapaan joka aamu kasvoni puhdistusaineella, jonka jälkeen levitin kasvoilleni tehotipat, ja jonkin ajan kuluttua siitä hoitovoiteen. Sain vasta jälkeenpäin kuulla, että kyse oli uudesta Anti Aging -sarjasta ja että tehotipat olivat mustikasta peräisin olevaa polyfenolia. Sivelin tehotippoja ihon puhdistuksen jälkeen kasvoilleni uudestaan illalla nukkumaan mennessä. Testi kesti puolitoista kuukautta.

Anne kertoo huomanneensa ihonhoitoaineiden tehon jo muutaman käyttökerran jälkeen.

–  Iho kirkastui hyvin pian ja jonkin ajan kuluttua kasvojen väri muuttui paremmaksi ja epäpuhtaudet vähenivät selvästi. Ihosta tuli myös tasaisempi, joustavampi ja kimmoisampi kuin ennen. Nämä ovat tietysti vain omia henkilökohtaisia käyttökokemuksiani, mutta kuulin työtovereiltani ihan samanlaisia kommentteja. Yhtään purnausta en koko aikana saanut korviini.

Anne kertoo, etteivät Detrian tuotteet olleet hänelle aiemmin tuttuja, niin rovaniemeläinen kuin hän onkin. Kun tätä juttua tehtiin, Anne oli ollut käyttämättä testissä olleita Anti Aging -sarjan tuotteita kolmisen viikkoa, ja hän oli huomannut ihossaan jo paluuta entiseen.

–  Ne vaikuttavat myönteisesti sekä kasvojen verenkiertoon että ihon väriin, ja tietty kuulaus ja helakkuus on ruvennut häviämään. Aion ilman muuta lähiaikoina aloittaa uudestaan näiden valmisteiden käytön.

Testiin osallistuneet ovat luonnehtineet Anti Aging -sarjaa hyväksi kiireiselle, unenpuutteesta kärsivälle keski-ikäiselle naiselle. Anne allekirjoittaa tämän lausahduksen.

–  Myös pakkaskaudella ne riittivät pitämään ihon kosteustasapainon täysin kunnossa. Näiden kahden aineen lisäksi en todellakaan tarvinnut mitään muuta. Niillä pärjäsi erittäin hyvin.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 1-2007

Teksti:Detria
Avainsanat: Anti-Aging, ihon ongelmat, maksaläikät, valkopälvitauti, vitiligo

Kommentit

Oma kommentti