Iho pysyy kunnossa

Hanna-Kaisa LyytikäinenOulun Kärppien liigatoimiston toimistopäällikkö Hanna-Kaisa Lyytikäinen on tyytyväinen kasvojensa ihoon. Nyt on maksaläiskät saatu piiloon

Hanna-Kaisa Lyytikäinen, 61, on yksi Oulun Kärppien jääkiekkojoukkueen tärkeistä lenkeistä. Liigatoimiston toimistopäällikkö pyörittää toimistorutiineja, tekee sopimuksia, vastaa lipunmyynnistä hallilla ja työskentelee toimitusjohtajan sihteerinä. Hän on ollut samoissa hommissa jo parikymmentä vuotta, joten tietämys jääkiekosta on varmasti melkoinen.

Hanna-Kaisa on kotoisin Pihtiputaalta, ja koska hänellä on kaksi aikuista poikaa ja kolme lastenlasta, hän on tavallaan myös ”Pihtiputaan mummo”. Se varsinainen Pihtiputaan mummokin liippaa läheltä, sillä hän on Hanna-Kaisan veljen anoppi.

Hanna-Kaisa on sekä eronnut että leski, sillä hänen poikiensa isä on kuollut. Opettajina työskentelevät pojat eivät enää nykyään ole kiekkoihmisiä, mutta äiti päätyi aikoinaan Kärppien leiriin nuoremman pojan pelaamisen myötä. Poika lopetti kuitenkin lätkäharrastuksensa jo juniori-iässä, mutta äiti jäi töihin jääkiekon maailmaan.

Hanna-Kaisa kertoo olevansa perusterve nainen, mitä nyt ikään kuuluvia pikku kremppoja on aika ajoin ilmaantunut. Mitään reseptilääkitystä hänellä ei ole, mikä on kuusikymppiselle hyvä saavutus.

Rovaniemeläinen luontaistuoteyritys Detria on jo pitkään ollut Kärppien yhteistyökumppani, ja kun Detria jokin aika sitten uudisti ihonhoitoon tarkoitettua Natural Arbutin -sarjaansa, Hanna-Kaisaa pyydettiin mukaan testiryhmään.

– Detrian tuotteet olivat minulle toki tuttuja ja hyviksi havaittuja jo aiemmilta ajoilta, mutta nyt lähdin kevättalvella ilomielin mukaan testaamaan uutuussarjaa, Hanna-Kaisa kertoo. – Minulle on ruvennut ilmaantumaan kasvojen alueelle maksaläiskiä, mutta Arbutin seerumin avulla ne ovat pysyneet kiitettävästi poissa. Ei edes kesän aurinko ole saanut niitä esille, mistä olen hyvin tyytyväinen. Seerumi suorastaan kirkastaa ihoa.

Uudistettuun hoitosarjaan kuuluu neljä eri tuotetta eli päivävoide, yövoide, silmänympärysvoide ja seerumi, joista Hanna-Kaisa nimeää suosikikseen juuri seerumin. Kaikkia muitakin hän silti kehuu varauksettomasti.

– Olen ollut tosiaan hyvin tyytyväinen, sillä minulla on lisäksi vielä atooppinen iho. Sarja on kokonaan hajusteeton, mikä on hyvä juttu, sillä monissa kauneudenhoitotuotteissa on häiritseviä hajusteita.  Minulla on lisäksi vielä kosketusallergioita, ja erityisen allerginen olen nikkelille. Meillä ei lauleta nikkelimarkoista eikä nikkelimyrkytyksen kanssa tosiaankaan ole leikkimistä, hän viisastelee.

– Minulla on myös pientä siitepölyallergiaa ja erityisen herkistynyt olen koivulle ja joillekin kukkasille, mutta näistä oireista pääsen eroon silmätipoilla.

Hanna-Kaisa sanoo ”jo tähän ikään” ehtineensä kokeilla monenlaisia ihonhoitovalmisteita ja tulleensa siihen lopputulokseen, että luontaistuotteet ovat kaikkein parhaita. Hän on myös hyvin mielissään siitä, että Detrian Natural Arbutin -sarjan valmisteet ovat kaikki erittäin nopeasti imeytyviä.

– Ihon pinta ei jää käytön jälkeen nahkeaksi vaan tuotteet imeytyvät ihoon hyvin vähällä hankaamisella. Käytän tätä sarjaa edelleen sitkeästi ja olen kuullut myönteisiä mielipiteitä monelta muultakin testiryhmään osallistuneelta. Yhtään negatiivista kommenttia ei ole korviini kantautunut.

– Toisen pojan vaimo on ihotautilääkäri ja olen antanut näytteitä hänellekin. Myös hän on pitänyt näistä tuotteista kovasti.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Markku Ruottinen

Terveys-Hymy 8-09

Teksti:Detria
Avainsanat: atooppinen iho, couperosa, arbutiini, iho-ongelma, maksaläiskä

Kommentit

Ei apua ole ollut maksaläiskiini Arbutiinista jota olen käyttänyt 1/2 -vuotta. Mutta ehkä nenän ympärillä oleviin pintaverisuoniin jonkun verran apua ollut, eivät ole niin näkyvissä nyt.

Oma kommentti