Jaana on tyytyväinen hierontavoiteeseen

Jaana Tapiainen sai muutama vuosi sitten tarpeekseen myyntityöstä ja päätti vaihtaa kertaheitolla alaa. Hän valmistuu aivan näinä päivinä klassiseksi hierojaksi.

Ikaalisten Kilvakkalassa asuva Jaana Tapiainen, 48, ei ole ihan keltanokka uuden uran kynnyksellä. Hän on valintaansa enemmän kuin tyytyväinen.

– Idea alan vaihdosta kyti vuosia. Pari kolme viimeistä vuotta mietin tosissani, mitä rupean tekemään isona. Katselin eri koulutusmahdollisuuksia ja kun toisaalta olin huvikseni hieronut ihmisiä vuosikaudet, se oli näppituntumassa. Ihmiset ovat tykänneet ja ihmetelleet, kuinka löydän kipeät kohdat niin helposti, hän nauraa.

Jaana teki vuosikymmenet myyjän töitä lähinnä pienissä erikoisliikkeissä. Sitten mitta täyttyi.

– Halusin jotakin ihmisläheisempää. Myyntityö on tänä päivänä raakaa ja kovaa bisnestä. Todella tuloskeskeistä ja -hakuista ja kaikin puolin tappotahtista hommaa. Tulos tai ulos on kylmä tosiasia liikealalla.

Oma yritys pystyyn

Jaana on alun perin Savon likkoja, syntynyt Varkaudessa ja asunut yli 30 vuotta Kuopiossa. Ikaalisiin hän muutti, koska sieltä löytyi ihana mies.

– Meillä on uusperhe. Olemme olleet yhdessä neljä vuotta, josta puolet aviossa. Mieheni Pekka on kylmäalan yrittäjä. Meillä molemmilla on kolme lasta aiemmasta liitosta, ja kotona asuu minun 12-vuotias tyttäreni sekä Pekan 17-vuotias poika. Yhteisiä lapsia meillä ei ole.

Perheen kokoonpano ei kuitenkaan ole vielä tässä. Kotijoukkueeseen kuuluu myös hiirikissa Kaapo ja kaksi koiraa, kaksivuotias saksanpaimenkoira Saku sekä tiibetinspanieli Lila. Kun tätä juttua tehtiin, Jaana oli vielä hieroja-alan opiskelija, mutta valmistuminen häämötti jo joulukuussa. Hierojan paperit lyödään hänen käteensä tammikuussa. Jaana valmistuu klassiseksi hierojaksi ja hän on Valviran valvonnan alainen terveydenhuollon ammattihenkilö.

– Tällä hetkellä teen vielä opiskelijahierontaa kotona, missä minulla on ihan tätä tarkoitusta varten saneerattu hoitohuone. Suunnitelmissa on jossain vaiheessa laittaa oma yritys pystyyn, joten meillä on sitten kaksi yrittäjää. Kun uudella hierojalla on ikää jo melkein puoli vuosisataa, on pakko kysyä, kuinka kunto kestää rankan ammatin.

”Papua löytyy kyllä”

Jaana on ikäisekseen kovassa kunnossa, eikä pelkää fyysisesti rankkaa ammattia.

– Työ on hyvin fyysinen ja vaatii kovan kunnon, Jaana myöntää. Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä koko ikäni ja harrastan ratsastusta edelleen, vaikka tällä hetkellä omaa hevosta ei olekaan. Takavuosina minulla on ollut kaikkiaan kahdeksan hevosta/ponia ja haaveena on, josko 50-vuotislahjaksi hankkisin taas ihan oman kaviokaverin. Koirien kanssa lenkkeily pitää myös osaltaan kuntoa yllä.

– Myös kuluneet polvet pakottivat pohtimaan alan vaihtoa. Ne eivät enää kestä kahdeksan tunnin seisomista. Käytän hieroessani melko paljon satulatuolia, jolloin voin samalla lepuuttaa jalkojani. Tuolin avulla pystyn istuen hieromaan asiakkaan pääpuolen, niskat ja hartiat sekä myös kädet. Onneksi käsissä ei ole kulumia, ne ovat kestäneet hyvin. Ja papua löytyy kyllä!

Kun Jaanan koulutus alkoi runsas vuosi sitten, yksi ensimmäisistä hänen tilaamisistaan hierontatuotteista oli rovaniemeläisen Detrian Relaxant-hierontavoide. Hän halusi ihan itse testata, kuinka paljon mainostettu lihastenrentouttaja käytännössä toimii.

– Olen kokeillut sitä itselleni, perheelleni ja asiakkailleni ja se ihan oikeasti toimii kipeille lihaksille. Jos asiakkaalla on kipeitä paikkoja, hieron niitä Relaxantilla, vaikka muuten käyttäisin tavallista hierontavoidetta. Osalle olen jättänyt hieronnan jälkeen Relaxanttia reilusti iholle ja sanonut, että älä mene tämän päivän aikana suihkuun, anna tuotteen vaikuttaa.

Niskasäryt kuriin hierontavoiteella

Jaana ottaa hierontavoiteen esiin heti kun asiakas jo saapuu.

– Jos luokseni tulee ihminen, joka on oikein kunnolla jumissa ja lihakset ovat todella kipeät, olen hieronut hänet suoraan Relaxantilla ja olen saanut ilokseni kuulla, että hän on voinut hieronnan jälkeen mainiosti eikä ole tuntenut arkuutta samalla tavalla kuin usein käy hieronnan jälkeen, varsinkin jos henkilö ei ole käynyt hierojalla pitkään aikaan. Lihasten pinta-arkuus on silloin enempi sääntö kuin poikkeus. Olen saanut Relaxantilla hieromisesta vain positiivista palautetta.

Jaanan asiakkaat ovat tasaisesti sekä miehiä että naisia, vanhimmat yli seitsemänkymppisiä ja nuorin on hänen oma 12-vuotias tyttärensä.

– Uskomatonta mutta totta, sillä tuon ikäisillä on jo niskahartiasärkyjä. Ne pelaavat koneilla, mutta mun neitini harrastaa ratsastusta, ja se jos mikä käy yläselkään ja hartioihin.

Näihin päiviin asti Jaana on käyttänyt pelkästään vihreää Relaxantia, mutta nyt hän on ottanut sen rinnalle myös uutuuden eli sinisen Relaxant Magnesiumin.

– Jos asiakas on urheilija tai liikkuu muuten paljon, otan käyttöön magnesiumin ja etenkin silloin, jos asiakas valittaa suonenvetoja. Suosittelen sitä erityisesti niille, joilla on suonenvetoja jaloissa. Suonenveto on sikäli hassu termi, että eihän suonia mikään vedä minnekään vaan kyse on kramppaavasta lihaksesta.

Terveys-Hymy 12-2016

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Pekka Tapiainen
Avainsanat: hieronta, hierontavoide, lihastenrentouttaja, klassinen hieronta

Kommentit

Oma kommentti