Jalkapohjaterapia on Irman juttu

Irma JaatinenSaarijärveläinen hieroja Irma Jaatinen on kehittänyt jalkapohjaterapian. – Se on sekoitus hierontaa, vyöhyketerapiaa, jäsenkorjausta ja japanilaista shindoa. Käytän siinä ihan ehdottomasti myös kotimaista jalkavoidetta.

Hyvät Hoidot -keskus Saarijärvellä pitää sisällään 11 itsenäistä yrittäjää, jotka yhdessä myös omistavat paikan. On hierojia, akupunktiohoitajia ja kosmetologeja. Porukkaan kuuluu yhdeksän naista ja kaksi miestä.

– Näissä hommissa on oltu jo 15 vuotta, kertoo hieroja Irma Jaatinen, 58.

– Asiakkaitten skaala on aika laaja. Olen vähentänyt työtahtia jo aika lailla ja teen töitä enää 3-4 päivänä viikossa. Asiakkaita voi olla päivän aikana kahdesta seitsemään, mutta viimeksi mainittuja päiviä ei enää ole kovin usein.

Valtaosa asiakkaista on naisia, ja ikähaitari on peräti 14-87 vuotta.

– Kremppoja heillä on monenlaisia, mutta näyttöpäätteen aiheuttamat niska-hartiavaivat ovat viime vuosina kovasti yleistyneet, ja ne koskettavat jo hyvin nuoriakin.

Jalkapohjaterapia on sekoitus muita hoitomuotoja

Irma on syntynytkin Saarijärveltä. Aviomies Olli, 60, työskentelee sähköalalla. Pariskunnalla on kaksi aikuista lasta, tytär ja poika, jotka ovat jo ajat sitten lentäneet maailmalle. Seuraavaa polveakin on jo kolme, kaksi poikaa ja tyttö.

– Oma terveys on kestänyt suhteellisen hyvin, Irma toteaa tyytyväisenä.

– Vain verenpaineeseen sain kymmenkunta vuotta sitten reseptilääkityksen, mutta se pysyy sen ansiosta hyvin kurissa. Se ei haittaa työntekoa mitenkään enkä ole edes ajatellut, koska jään eläkkeelle. Aion tehdä näitä hommia niin kauan kuin käsi nousee.

Irma on kehittänyt työssään aivan oman hoitomuodon, jota hän nimittää jalkapohjaterapiaksi. Se on sekoitus hierontaa, vyöhyketerapiaa, jäsenkorjausta ja japanilaista shindoa. Näitä hoitoja antaessaan hänellä on hyvänä apunaan rovaniemeläisen Detrian kehittämä Relaxant-jalkavoide, joka tunnetaan paremmin Jalka-Relaxantina.

– Olen käyttänyt Jalka-Relaxantia hoidoissani jo ainakin viisi vuotta, ja käytän sitä myös itse. Se imeytyy hirmuisen hyvin. Laitan siihen mukaan pikkuisen öljyä, jolloin se toimii tosi hienosti. Öljy on joko rypäleensiemen- tai avokadoöljyä.

Hierojat vuoroin vieraissa

Irman omat jalat ovat periaatteessa hyvin helppohoitoiset, eikä niitä tarvitse rasvata kuin silloin tällöin pesun jälkeen.

– Sivelen Jalka-Relaxantia itsellenikin pelkästään jalkapohjiin. Muiden alueiden hieronnassa käytän hierontavoidetta, joka sekin on hyvä ja toimiva valmiste.

– Kysyn kuitenkin kaikilta asiakkailta aina Relaxanteista, koska niissä on vähän tuoksua ja jotkut saattavat olla allergisia. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. Ja mitä vielä jalkavoiteisiin tulee, olen vuosien varrella kokeillut monenlaisia, mutta olen aina palannut Jalka-Relaxantiin.

Samassa hoitokeskuksessa on kaksi muutakin hierojaa, jotka ovat innokkaita voiteiden käyttäjiä. Sekä Pirjo Hiekkala että Leena Tuomi-Suárez ovat tyytyväisiä niihin.

– Koska tämä on rankka ammatti, myös me hierojat käymme toistemme luona hierottavina. Ja silloin Relaxantit ovat aina pöydällä ja kovassa käytössä, Irma nauraa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Petteri Kivimäki

Terveys-Hymy 2-11

Teksti:Detria
Avainsanat: hieronta, jalkapohjaterapia

Kommentit

Oma kommentti